Glavniki za pse in mačke

Glavniki za pse - česanje psov

Kolekcija glavnikov za pse obsega glavnike iz bambusa, lesa in plastičnih mas. V naši ponudbi boste našli tudi glavnike z vrtljivimi in statičnimi konicami. Pri izbiri glavnika bodite pozorni predvsem na gostoto in dolžino konic. Ne glede na to, kateri glavnik boste uporabljali, naj česanje vedno poteka samo v smeri rasti dlake. Če se glavnik zatika v dlako morate kožuh psa skrtačiti in razvozlati ter nato ponovno počesati.

Vrste glavnikov za pse

Glavniki s statičnimi konicami

Pri negi psov uporabimo glavnik, po končanem krtačenju, zato, da dlako postavimo na želeni položaj in preverimo, da v kožuhu niso ostali vozli ali sprijeti deli dlake. Pri zelo gosti dlaki priporočamo glavnike z redko nasajenimi konicami (približno 16 konic), pri redki dlaki pa glavnike z gosto nasajenimi konicami (približno 36 konic). Če se ne morete odločiti, kateri glavnik bi izbrali, ne boste naredili napake, če izberete univerzalni glavnik z 29 konicami. V kolekciji klasičnih glavnikov boste našli tudi posebej oblikovane, zelo goste glavnike za odstranjevanje zajedavcev in manjše glavnike za nego predelov okoli oči.

Glavniki z vrtljivimi konicami

Pri negi in česanju psov so določeni psi zelo občutljivi na cukanje, še posebej, če rednega česanja niso navajeni. Tako kot pri klasičnih glavnikih lahko tudi tu izbirate med glavniki z različno gostoto konic, le da so tu konice vrtljive in manjše sprijete dele dlake in vozle spustijo med konicami in ne pulijo dlake. Kljub temu boste manjše vozle čutili pod roko in jih boste po česanju lahko skrtačili.

Glavniki z redko nasajenimi konicami - za pse z zelo gosto dlako

Psi z zelo gosto dlako potrebujejo redno česanje. Pri tem uporabite glavnik z redko nasajenimi zobmi, zato, da se glavnik ne bi zatikal v dlako in bi bilo česanje za psa, kar se da prijetno. Priporočamo glavnike, ki imajo približno 16 konic, te pa so lahko vrtljive ali statične. Pri psih z gosto in kodrasto dlako je pred česanjem obvezno krtačenje. Glavniki z redko nasajenimi konicami so primerni za pse, kot so Afganistanski hrt, Pudelj, Coton de Tulear, Bischon Frise, Zlati prinašalec, Nemški ovčar, Škotski ovčar, Briard, Border Collie, Bradati škotski ovčar, Samojed, Avstralski ovčar, Bernski planšar, Husky, Seter, Beli švicarski ovčar, Aljaški malamut in drugi.

Glavniki s srednjo gostoto konic - za pse s srednjo gosto dlako

Glavniki s srednjo gostoto konic so primerni za vse pasme psov, ki nimajo pregoste dlake in kodrov. To so glavniki, ki imajo približno 29 konic. Konice so lahko vrtljive ali statične. Če se ne morete odločiti, kakšen glavnik bi izbrali za česanje vašega psa, boste z izbiro glavnika s srednjo gostoto konic odpravili dilemo in boste z njim zagotovo zadovoljni. Ta glavnik je primeren za pasme, kot so Maltežan, Lhasa Apso, Yorkshirski terier, Pudelj, Coton de Tulear, Bischon Frise, Zlati prinašalec, Nemški ovčar, Škotski ovčar, Briard, Bradati škotski ovčar, Koker Španjel, Avstralski ovčar, Seter, Beli švicarski ovčar in drugi, če njihova dlaka ni pregosta.

Glavniki z gosto nasajenimi konicami - za pse z redko dlako
Tudi psi z redko dlako potrebujejo redno česanje dlake. Če je dlaka redka, se ne bo hitro vozlala in če v dlaki ni sprijetih delov in vozlov pred česanjem ni potrebno krtačenje. Tu omenjamo glavnike, ki imajo približno 36 vrtljivih ali statičnih konic. Ti glavniki so primerni za pse z redko dlako, kot so tudi Maltežan, Yorkshirski terier, Afganistanski hrt, Seter, Koker španjel in drugi.

Glavniki za striženje

Posebej oblikovani glavniki za striženje in tudi česanje dlake so brez ročaja. Glavnik ima na polovici delovne površine gosto nasajene konice in na drugi redko nasajene konice. Z redko nasajenimi konicami zajemamo dlako, jo potegnemo stran od kože in strižemo na želeno dolžino. Z gosto stranjo po vsakem rezu odstranimo iz kožuha striženo dlako, da ne bi kasneje prišlo do vozlanja in sprijemanja dlake. Glavnik za striženje je primeren za vse vrste in pasme psov. Za striženje lahko uporabimo ravne škarje in efilirke.

Glavniki za zajedavce

Vsak pes lahko dobi zajedavce, kot so bolhe in klopi. Klope lahko odstranimo s posebno pinceto, medtem ko bolhe odstranimo s posebej oblikovanim, manjšim in zelo gostim glavnikom s statičnimi konicami. Ker je glavnik zelo gost, moramo pri zajemanju dlake biti še posebej pozorni, da psu ne povzročamo bolečine. Priporočamo, da dlako pri česanju pridržite pri koži in tako onemogočite puljenje dlake (cukanje). Priporočamo tudi uporabo naravnih šamponov, ki uspešno odstranijo zajedavce.

Glavniki za nego in česanje psov - klasični glavniki in glavniki z vrtljivimi konicami.