Povodci za pse

Povodci za pse

Oprema za pse na sprehodu - povodci in varnostni pasovi za pse

Flexi in raztegljivi povodci za pse so zelo priljubljeni med lastniki psov, saj za lastnike pomenijo preprostejši sprehod, za psa pa večjo svobodo gibanja. Trenerji psov kljub temu še vedno prisegajo na klasične povodce iz usnja in tekstila. V nadaljevanju je nekaj osnovnih informacij o tem, kako izbrati pravi povodec za psa, da bo sprehod v naravi in mestu prijeten za oba.

Vrste povodcev za pse

Klasični povodci iz usnja in tekstila so obvezen del vsakega mladega psa, kajti samo s takšnim povodcem lahko navadimo psa na mirno hojo in ga imamo ves čas pod kontrolo. To vam bodo svetovali tudi vsi dobri trenerji v pasjih šolah. Klasični povodci hitro in uspešno ustavijo psa, še preden pes doseže velik upor pri njegovem nagonu za drugimi živalmi, kolesom ali avtom. Primerni so za namestitev na vse vrste ovratnic. Uspešno preprečijo tudi nadležno zamotavanje vrvic ob srečanju z drugimi psi. Klasični povodci so nepogrešljivi tudi pri sprehodih po mestu, obisku trgovin, veterinarjev, pasjih salonov in gostinskih lokalov. V vseh zaprtih prostorih in tam, kjer je veliko ljudi, želimo imeti svojega psa ob sebi, da ne ovira drugih ljudi. Obenem lahko povodec za psa privežemo na za to predvideno mesto, mizo ali stol, kjer nas bo pes počakal ali preprosto mirno ležal ob nas. Pri izbiri klasičnega povodca je treba posebno pozornost nameniti pravilnemu izboru materiala in dolžine. Usnjeni povodci so bolj trpežni in primerni za močne pse, predvsem tiste, ki radi vlečejo. Ker so nekoliko težji, niso primerni za zelo majhne pse. Tekstilni povodci so primerni za vse velikosti in pasme psov. Pri manjših psih priporočamo, da izbirate med tanjšimi povodci, pri velikih psih pa med širšimi in takimi, ki so prešiti, ročaji pa za večjo udobnost vodenja podloženi z mehkimi materiali. Tudi izbira dolžine povodca je pomembna. Pri majhnih in srednje velikih psih izbirajte med povodci, ki so daljši od 100 cm, pri velikih pasmah psov, pa med povodci dolžine do 120 cm. Izjema so posebej oblikovani povodci, kjer dolžino lahko prilagajamo trenutnim potrebam. Usnjeni povodci GogiPet so izdelani iz skrbno obdelanega govejega usnja, ki je izdelano po vseh ekoloških pravilih sodobnega sveta. GogiPet povodci za pse se lepo ujemajo z usnjenimi ovratnicami in oprsnicami za pse. Tekstilni povodci so različnih barv in zanimivih vzorcev. Cenovno so ugodnejši, preprosti so za vzdrževanje in so pralni v pralnem stroju. Vsi kovinski deli so brez ostrih robov. Tudi ti povodci se barvno in vzorčno lepo ujemajo s tekstilnimi oprsnicami in ovratnicami.

Flexi in elastični povodci zagotavljajo psu večjo svobodo gibanja na sprehodu. Primerni so predvsem za pse, ki ne vlečejo in ubogajo, saj je psa pri močnem in hitrem potegu težko ustaviti, preden dobi močen zagon. Poudariti je treba, da elastični in Flexi povodci niso primerni za namestitev na zatezne ovratnice. Prav tako je treba poudariti, da omenjeni povodci niso primerni za sprehode na mestih, kjer je veliko ljudi in drugih psov, saj želimo imeti psa na takšnih mestih pod kontrolo. Ob srečanju z drugimi psi ali pri igri bodite pozorni, da se Flexi povodci ne zamotavajo med noge ali druge predmete, ker lahko pride do poškodbe psa. Kljub vsemu pa ostajajo elastični in Flexi povodci najbolj priljubljeni predvsem zato, ker nam omogočajo sproščen sprehod. S temi povodci ima pes dovolj prostora, da raziskuje nove vonjave in nas ob tem ne ovira na sprehodu. Pri izbiri teh povodcev bodite pozorni na pravilno izbiro dolžine povodca, ki je odvisna od vaših želja in ubogljivosti psa. Daljši kot je povodec, težje ustavite psa pri hitrem in nepričakovanem potegu. Priporočamo predvsem povodce z dolžino traku do 5 m. Pozorni bodite tudi na to, za katero težo psa je posamezni povodec primeren. Vsak povodec GogiPet ima oznako, do katere teže psa je primeren. Odsvetujemo nakup Flexi povodca, ki je označen z nižjo težo, kot jo ima vaš pes, saj se trak povodca in vzmetni sistem lahko pri močnem potegu poškodujeta in psa ne boste mogli ustaviti. Elastični povodci so primerni za ubogljive pse, za športne sprehode, priljubljeni predvsem pri tekačih. 

Varnostni pasovi za pse so nepogrešljiv del opreme vsakega psa in lastnika, ki želi psa varno voziti v avtu in mu obenem omogočiti pogled skozi okno. Varnostni pasovi so primerni za namestitev na vse vrste oprsnic in ovratnic. Priporočamo, da varnostni pas uporabljate v kombinaciji z oprsnico, ki bo preprečila morebitne poškodbe ob hitrem zaviranju in premetavanje psa po avtu. GogiPet varnostni pasovi za pse so izdelani iz kompaktnega najlon materiala z univerzalno zaponko za oprsnico ali ovratnico in univerzalnim zatičem za varnostni pas v avtu.

Oprema za varne in sproščene sprehode psov v mestu in naravi - Flexi, elastični in klasični povodci za pse