Ovratnice za pse

Ovratnice za pse

Oprema in modni dodatki za pse - usnjene in tekstilne ovratnice

Ovratnice za pse se včasih zdijo kot nujno zlo, vendar v določenih trenutkih potrebuje pes identifikacijo, omejitev in popoln nadzor. Pravilna izbira ovratnice je odvisna od pasme in velikosti psa, starosti, telesnih in vedenjskih značilnosti. Ovratnice so primerne za pse, ki ne vlečejo, primerne pa so tudi za učenje in treniranje psov. Za pse majhne rasti izbirajte med ovratnicami od 1 do 2 cm širine, za srednje velike pse od 2 cm do 3 cm širine in za velike pse ovratnice širše od 3 cm. Priporočamo tudi, da izberete podložene ali dvoplastne ovratnice, ki so prijetne na otip in bolj prijetne za nošenje v primerjavi z enoplastnimi. Pri izbiri ovratnice za psa je pomembna tudi dolžina ovratnice. Ko je ovratnica zapeta in nameščena na psu, naj bo med ovratnico in vratom dovolj prostora za 2 prsta. Ko smo preverili, da je ovratnica dovolj udobna in ni preozko zapeta, je smiselno preveriti, ali morda ni zapeta preveč na lahko, saj se v tem primeru lahko pes v nekem trenutku iztakne iz ovratnice.

Vrste ovratnic za pse

V kolekciji ovratnic GogiPet najdete ovratnice iz naravnega in umetnega usnja, najlona in drugih tekstilnih materialov ter kovinske ovratnice. Vsak od materialov ima svoje prednosti.

  • Poceni najlon ovratnice za pse so v osnovi odlične, klasične ovratnice za majhne in velike pse, ki so na trgu že dolga leta. Širok izbor barv in vzorcev zagotavlja, da boste v kolekciji našli pravo za vaš okus in potrebe vašega psa. Na voljo so podložene in klasične ovratnice širine od 1 do 4 cm. Enobarvne najlon ovratnice za pse so primerne tudi za individualno oblikovanje s tekstilnimi barvami, neti in kristali. Tako lahko enobarvno ovratnico okrasite sami in tako ustvarite unikatno, poceni ovratnico.
  • Poceni tekstilne ovratnice so izdelane iz bombažnih tkanin in drugih mešanic materialov, ki so krojeni, šivani in dodatno ojačani z okrasnimi šivi. Prednost teh ovratnic je, da so pralne in preproste za vzdrževanje. Primerne so predvsem za pse majhne in srednje velike rasti, ki ne vlečejo. Najbolj priljubljen material je Denim Jeasn in vojaški vzorec tkanin. Tekstilne ovratnice so mehke in udobne za nošenje, a za razliko od usnjenih ovratnic manj trpežne.
  • Ovratnice iz umetnega usnja so primerne za pse velike in majhne rasti. Uporabljeno umetno usnje je dobro obdelano in mehko. Za večjo udobnost nošenja je večina ovratnic iz umetnega usnja, razen okrasnih, podložena, lepljena in šivana. Okrasne ovratnice so enoplastne. V naši kolekciji boste našli tudi ovratnice s kristali in neti ter ovratnice, primerne za oblikovanje imen in napisov s kristalnimi in kovinskimi črkami, znaki in številkami.
  • Usnjene ovratnice za pse so zelo trpežne in imajo dolgo življenjsko dobo. Primerne so za pse velike in majhne rasti pa tudi za pse, ki občasno vlečejo. Usnjene ovratnice spadajo med skoraj neuničljive ovratnice. Za še večjo trpežnost in udobnost nošenja so vse Gogi Pet ovratnice podložene, lepljene in prešite. V kolekciji najdete ovratnice z neti, kristali in ovratnice za oblikovanje imen, napisov in telefonskih številk. Usnjene ovratnice so priljubljene predvsem pri močnih, srednje velikih in velikih psih.
  • Kovinske ovratnice so primerne za telesno zelo močne pse kot okrasna ovratnica in obenem klasična ovratnica za pse. Priljubljene so predvsem pol zatezne ovratnice iz kombinacije najlona in nerjaveče kovine. V nekaterih šolah s temi ovratnicami izvajajo tudi treninge psov.

Večina ovratnic iz kolekcije GogiPet se lepo ujema s povodci iz usnja, najlona, tekstila in tudi Flexi povodci. Uporabljeni materiali za ovratnice za pse in povodce so isti, iz iste serije, zato ni razlik v barvnih odtenkih in strukturi materiala.

GogiPet oprema za pse - mehke, usnjene in tekstilne ovratnice.