izdelki za nego tačk in smrčka

Oprema za nego tačk, blazinic in smrčkov psov

Kolekcijo GogiPet izdelkov sestavlja tudi oprema za nego tačk, blazinic, krempljev, smrčkov psov in mačk. V tej kolekciji najdemo kreme za nego blazinic in smrčkov, ki ščitijo občutljivo kožo pred soljo in vročim asfaltom. Kreme tako zaščitijo smrčke in blazinice tačk pred pokanjem in izsušitvijo kože. Kolekcija zajema tudi klešče, škarje in pile za krajšanje ali brušenje krempljev. Oprema za nego tačk je sestavni del osnovne opreme za pse, ki je obvezna tudi v salonih.

Krema za tačke

Negovalna krema za nego blazinic in smrčkov Bubbles & Nature je izdelek, ki ga priporočamo vsem zavestnim skrbnikom in je nepogrešljiv del negovalne in zaščitne kozmetike, ki v zimskem času ščiti pred izsušitvijo, pokanjem, mrazom ter soljo, poleti pa prepreči poškodbe na vročih ali ostrih kamnih in asfaltu. Odgovoren skrbnik bo pozoren, da bo imel negovalno kremo za nego blazinic in smrčkov vedno in ob vsakem letnem času na razpolago in bo svojemu psu nudil najboljšo možno zaščito. Krema za nego smrčkov in blazinic ima poleg zaščitnih lastnosti, da varuje pred zunanjimi poškodbami, še vrsto pozitivnih učinkov, saj celi manjše rane, odpravlja in uničuje glivice ter zdravi obolenja, ki lahko nastanejo zaradi njih.

Med obvezno opremo za nego tačk spadajo tudi klešče, škarje in pile za krajšanje ali brušenje krempljev. Občasno krajšanje krempljev je nujno! S tem ohranimo zdravo strukturo tačk. Pogostost striženja krempljev je odvisna od teže psa in od tega, koliko si jih s hojo in tekanjem sam pobrusi. Dolgi in zanemarjeni kremplji so nevarni in povzročajo deformacijo tačk. Zavedati se moramo, da je krajšanje krempljev zahtevno delo. Kolekcija opreme za nego tačk in krajšanje krempljev psov obsega klešče, škarje in giljotine. Pri izbiri se zanašajte na svoje znanje, veščine in občutek. Začetnikom vsekakor priporočamo, da izberejo klešče ali giljotine z varnostno zaponko, ki preprečijo preglobok zdrs kremplja pri krajšanju in morebitne poškodbe. Pri izbiri bodite previdni na velikost klešč, škarij ali giljotine.

Že res, da so pasje blazinice prekrite s prav posebno debelo kožo in da imajo svojo nalogo tudi krempeljčki, pa moramo kljub temu v današnjem času prav šapicam posvetiti posebno nego. Čevlji za pse uspešno zaščitijo tačke psov pred soljo in agresivnimi kemikalijami, ki preprečujejo zmrzovanje in nastajanje ledu na ulicah, ostrimi kamni in steklom. Tudi pred mrazom ali razgretim asfaltom bo to odlična zaščita. Ne gre pa spregledati, da čevlji za pse ščitijo tudi pred umazanijo. Veliko lažje je psa po sprehodu preprosto sezuti, kot pa čistiti blatne tačke in umazana tla. 

Oprema in izdelki za nego tačk in smrčkov psov - kolekcija GogiPet