Posode za pse in mačke

Posode za pse in mačke

Pri izbiri posode za pse ali mačke bodite pozorni na to da jo boste lahko čistili. Posodo je priporočljivo čistiti pred in po vsakem obroku, še posebej, če psa hranite s svežim mesom. Ravno tako je priporočljivo vsaj 2x dnevno očistiti posodo za vodo. V nečisti posodi se nabirajo bakterije, ki lahko povzročijo prebavne in druge zdravstvene težave. Vse posode za pse, ki jih najdete v naši ponudbi, so pralne, večina tudi v pomivalnem stroju.

Pri izbiri velikosti posode za mačke in pse bodite previdni in raje izberite večjo kot premajhno posodo. Na splošno bi veljalo pravilo, da naj bo prostornina posode za hranjenje nekoliko večja, kot je količina hrane, ki jo pes zaužije za posamezni obrok. Tako izbrana posoda bo preprečila packanje in metanje hrane okoli posode. Pri psih, ki imajo dolga ušesa, je smiselno izbrati posodo, ki je zgoraj nekoliko ožja, kar prepreči namakanje ušes v hrano in vodo. Posoda naj ima na spodnjem robu gumijasto obrobo, ki prepreči spodrsavanje posode v času hranjenja, če posoda te obrobe nima, priporočamo uporabo gumijastih podlog za hranjenje.

Trpežne posode za pse

Po naših izkušnjah so najbolj trpežne posode iz nerjaveče kovine, ki se lahko pomivajo tudi v pomivalnem stroju. Nekateri od modelov imajo stojalo z možnostjo nastavitve višine, kar je pomembno pri zelo velikih in bolnih ali ostarelih psih. Te posode so cenovno dražje, a preproste za vzdrževanje. Plastične posode so cenejše, med njimi najdete veliko različnih barv, vzorcev, oblik in velikosti. Vse plastične posode za pse imajo gumijaste podloge ali obrobe. Med njimi najdete tudi dvojne posode in posebej oblikovane posode za namestitev plastenke z vodo. Plastične posode so preproste za čiščenje. Najlepše in najbolj priljubljene posode za pse, so posode iz keramike. Tudi med temi posodami lahko izbirate med različnimi velikostmi in oblikami. Večina teh posod ima grob ali surov spodnji rob, ki prepreči spodrsavanje posode v času hranjenja ali gumijasto podlogo.

Na splošno bi lahko rekli, da je posoda z najdaljšo življenjsko dobo izdelana iz nerjavečega jekla, medtem ko je najlepša posoda izdelana iz keramike in plastike. Za kateri material se boste odločili, je odvisno od vašega okusa. Pomembno je, da je posoda pralna in preprosta za čiščenje, kar so vse posode za pse in mačke, ki jih najdete v naši spletni trgovini Onlinezoo.

Oprema za pse in mačke - kovinske, keramične in plastične posode za hranjenje velikih psov in malih kužkov.