Strojčki in nastavki za striženje psov

Profesionalni strojčki za striženje psov

Poleg groomerjev se vse več skrbnikov psov odloča za striženje in nego psov. Da bi psa postrigli varno, kakovostno in lepo je pomembno, da izberete pravilni strojček in pravilno tehniko striženja, kar bo zagotovilo optimalni rezultat striženja.

Pravilna izbira strojčka za striženje je poglavitnega pomena. Profesionalni strojčki za striženje psov so kakovostni, imajo dolgo življenjsko dobo. Glede na izkušnje priporočamo uporabo profesionalnih strojčkov Heiniger in Aesculap vsem, ki se s striženjem psov ukvarjajo profesionalno, medtem ko za domačo nego in striženje psov priporočamo cenejšo, a še vedno dovolj kakovostno izbiro strojčkov iz kolekcije GogiPet in Optimum. Ko izberete strojček za striženje psa, je treba izbrati še pravilne nastavke ali distančnike za striženje, ki vam bodo omogočili krajšanje dlake na želeno dolžino. Pri tem bodite pozorni ali je strojček za striženje psov združljiv s Snap On ali Clip On) nastavki ali nastavki Slide On. Nastavki se gibljejo od dolžine 0,2 mm do 16 milimetrov, distančniki pa od 3 mm do 25 mm. V večini primerov se za športni, poletni videz uporabijo dolžine med 7 in 16 mm, nikakor pa ne nastavki, krajši od 5 milimetrov (razen za določene pasme). Če se odločite za striženje psov z distančniki, vam priporočamo, da se odločite za kovinske in ne plastične distančnike.

Heiniger Slovenija - Onlinezoo

Blagovna znamka Heiniger je med frizerji in negovalci psov ena najbolj priljubljenih blagovnih znamk v svetu. Strižni strojčki Heiniger so prepoznavni predvsem po odličnem delovanju, zmogljivem trpežnem motorju in kakovostnih baterijah ter kakovostnem striženju. Strojčki so lahki, delujejo tiho in imajo dolgo življenjsko dobo. Združljivi so z vsemi Snap On in Clip nastavki.

Heiniger je družinsko podjetje iz Švice, ki se že v  tri generacije uspešno ukvarja s proizvodnjo in izdelavo profesionalnih strojčkov za striženje psov in drugih živali. Podjetne Onlinezoo je zastopnik vseh izdelkov Heiniger za Slovenijo. Podjetje Heiniger je v svetu poznano predvsem s Heiniger strojčki za striženje psov s Snap On ali Clip On sistemom, ki je v Ameriki in Evropi eden od najbolj uporabljenih sistemov nastavkov v salonih za striženje psov. Heiniger strojčki za striženje psov so primerni za profesionalno delo v salonih, priljubljeni pa tudi pri veterinarjih, rejcih in vzrediteljih.

Aesculap Slovenija - Onlinezoo

Podjetje Onlinezoo je uradni predstavnik in prodajalec izdelkov Aesculap. V naši spletni ponudbi boste našli vse strojčke te blagovne znamke. Izbirate lahko med različnimi strojčki za striženje psov in hišnih ljubljenčkov, našli pa boste tudi strojčke za striženje konjev, ovc in drugih živali. Aesculap strojčki za striženje psov s Slide On in Snap On ali Clip On nastavki imajo dolgo tradicijo.

GogiPet Slovenija

GogiPet je avstrijska blagovna znamka v lasti podjetja Onlinezoo z več kot 10 letno družinsko tradicijo. Kolekcijo sestavljajo moderno oblikovani, trpežni in zelo tihi strojčki za striženje psov, ki so primerni za ljubiteljsko nego psov. GogiPet strojčki za striženje psov so zaradi nizke stopnje vibracij in moderne tehnologije vse bolj priljubljeni tudi pri veterinarjih, razstavljavcih psov in vzrediteljih. Podjetje onlinezoo zagotavlja servis in rezervne dele strojčkov v lastni režiji. Strojčki za striženje psov iz kolekcije GogiPet so združljivi s Snap On (Clip On) nastavki, odvisno od modela in vrste strojčka, kot jih uporabljajo Aesculap, Heiniger, Oster, Whal, Andis in drugi. Še posebej ponosni smo na nastavke GogiPet, ki jih zaradi posebej oblikovane tehnologije ni treba brusiti, ampak zgornje rezilo po potrebi samo zamenjate. Dodatno rezilo je bistveno cenejše od brušenja nastavka.

Optimum Slovenija

Strojčki za striženje psov Optimun so cenovno ugodnejše različice strojčkov s Snap On ali Clip On sistemom nastavkov in prihajajo iz Francije. Gre za moderno oblikovane strojčke za striženje psov, ki so na evropskem trgu poznani več kot 10 let. Za razliko od profesionalnih strojčkov so nekateri sestavni deli izdelani iz trde plastike, a imajo kljub temu, pri domači uporabi dolgo življenjsko dobo. Onlinezoo je predstavnik in uradni prodajalec vseh Optimum strojčkov in drugih izdelkov iz kolekcije Optimum.

Drža strojčka za striženje psov in mačk

Ne glede na to, za kateri strojček za striženje psov se boste odločili, so za varno delo ter lepo in enakomerno striženje pomembni pravilna stoja psa, drža strojčka in potegi nastavka za striženje skozi dlako.

V času striženja naj pes stoji na mizi ali kakšni drugi višji nedrseči podlagi. Strojček za striženje psov prižgite na oddaljenosti vsaj 50 centimetrov in počakajte toliko časa, da se pes pomiri in navadi na zvok. Ko je miren, približajte strojček s strani in ga pogladite s hrbtno stranjo strojčka po hrbtu, da spozna in sprejme vibracije, ki prihajajo, ter šele nato začnite striženje.

V času striženja držimo strojček za striženje psov med palcem in preostalimi prsti tako, kot bi v roki držali veliko pisalo. Zapestje v času striženja prevzame vlogo amortizerjev. Strojček vodimo skozi dlako tako, kot bi želeli z njim risati ali pisati ravne, neprekinjene črte. Vsi potegi naj se medsebojno prekrivajo in potekajo v smeri rasti ali nasprotni smeri rasti dlake. Priporočljivo je, da je pes pred striženjem skopan, posušen in razčesan.

Onlinezoo je uradni predstavnik in prodajalec strojčkov za striženje psov Aesculap, Heiniger, Optimum in GogiPet za Slovenijo.

Osebne izkušnje naših frizerjev in partnerjev najdeteTUKAJ.