Naravne igrače za pse - Fair Trade

Naravne igrače za pse - Fair Trade

Igrače iz naravnih in recikliranih materialov

Gonilna sila pri oblikovanju in izdelavi GogiPet® naravnih igrač je ljubezen do psov in mačk. GogiPet® ekipa se zavzema za inovativne, naravne igrače za pse in mačke ter dobro počutje vašega ljubljenčka v prijetnem okolju. GogiPet kolekcija zajema trajne, trpežne in naravne igrače za pse vseh pasem in velikosti.

Filozofija GogiPet® naravnih igrač za pse in mačke:

"Nazaj k naravi in preprostim izdelkom" je naš novi slogan. GogiPet® kolekcija zajema igrače za pse, ki so izdelane v Fair Trade proizvodnji, iz materialov prijaznih do našega planeta. Pri izdelavi so uporabljeni naravni in reciklirani, obnovljivi materiali, obdelani brez strupenih kemikalij, umetnih barvil in arom.

Materiali uporabljani pri izdelavi GogiPet naravnih igrač za pse:

 

 Vse se začne že pri embalaži:

 

Verjetno ste opazili, da so smetnjaki vsaj 3-krat hitreje polne kot pred 10-15 leti, ampak ali je to treba? GogiPet® naravne igrače za pse so namerno pakirane brez plastične embalaže tako, da prodajalcu in kupcu na kartonski kartici zagotavljajo vse potrebne informacije o izdelku, obenem pa omogočajo obešanje in razstavljanje izdelka. Igrača je na kartonsko kartico pritrjena z juto in bombažno vrvjo.

 

 

 

 

 

 

Naravno usnje - močan naravni material, ki dobro prenese grizenje in vlečenje:

Usnje je naravni izdelek, ki je izdelano iz živalske kože. Vsak kos usnja se razlikuje v barvi in strukturi kakor tudi po kakovosti. GogiPet naravne igrače za pse so izdelane iz mehkega in vzdržljivega usnja, ki je stabilno, prožno, zračno in odporno proti grizenju in žvečenju. Usnje, uporabljeno za igrače, je skrbno obdelano tako, da ohrani koristne, naravne lastnosti usnja. V procesu izdelave sledimo strogim ekološkim pravilom, tako, da med drugim ne uporabljamo umetnih barvil, škodljivih kemikalij in olj. Zaradi teh metod biološke obdelave se lahko naravne, usnjene igrače v času igre, grizenja in žvečenja prilagodijo temperaturi psa. Usnje uporabljeno pri izdelavi naravnih igrač GogiPet in se obdeluje ročno.

 

 

 

Kokosova vlakna - polnilo za igrače:

Kokos je zelo cenjena kulturna rastlina, ki uspeva v tropskem pasu na peščenih tleh blizu morske obale. Za Indijce je to drevo, ki nudi vse, kar potrebujemo za življenje. Na Filipinih mu pravijo drevo življenja, v Mezopotamiji pa drevo tisočih rab.

Kokosova vlakna najdemo v plodovih kokosovih palm, nad trdno lupino jedra kokosovega oreha. Zeleni kokosi se poberejo iz dreves po šestih do dvanajstih mesecih zorenja. Vlaknena lupina kokosa se namoči v vodo, ki vlakna napoji in zmehča. Nato se dolga vlakna ločijo od krajših in se posušijo na soncu. GogiPet naravne igrače za pse vsebujejo polnilo, ki je izdelano iz rjavih kokosovih vlaken. Vlakna so pridelana iz dozorelih kokosovih orehov in so po sestavi močnejša. Ker polnilo vsebujejo več vlaknin kot celuloze, so te naravne igrače za pse tudi bolj odporna proti grizenju in žvečenju. Kokosova vlakna so odporna proti vodi in ena redkih naravnih vlaken, ki so odporna proti poškodbam morske vode. Pri predelavi dobimo tri vrste vlaken: kratka, srednja in daljša vlakna, iz katerih se izdelujejo naše naravne igrače za pse.

Pri večini igrač se kokosova vlakna uporabljajo kot polnilo, pri nekaterih pa so kokosova vlakna vpletena tudi v vrvi, ki ob grizenju ali žvečenju uspešno jačajo zobe in dlesni ter jih lepo očistijo. Ker gre za naravne vlaknine, ki niso obdelane s kemikalijami, so naravne igrače neškodljive za živali in ljudi, tudi če se zgodi, da bi pes med igro pojedel košček polnila ali igrače.

 

 

 

 

 

Juta in bombaž - vrvi na igrači:

 

Vrvi so pri izdelavi igrač še posebej priljubljene, ker poleg zanimive igre vlečenja in metanja uspešno negujejo in čistijo tudi zobe. Če poleg igrače za nego zob uporabite še GogiPet spray za nego zob, bodo zobje zagotovo dolgo ostali lepega in zdravega videza, pes pa ne bo imel slabega zadaha.

 

  

 

 

 

 

Skrivnostni zvoki recikliranih plastenk v igračah za pse:

Kokosovo polnilo naredi igrače za pse in mačke GogiPet skrivnostne in zanimive, naravna igrača za pse pa postane še bolj skrivnostna, če je vanjo skrita reciklirana plastenka. Takšna igrasča za pse bo ob grizenju oddaja zanimive zvoke, zato bo grizenje igrače bolj zanimivo od grizenja odej, blazin in sedežnih garnitur.

 

 

 

 

 

 


 

GogiPet ® priporoča!

Nobena igrača za pse ni neuničljiva! Čeprav so naravne igrače izdelane iz naravnih, neškodljivih in trpežnih materialov, priporočamo, da psa na začetku opazujete pri igri. Vsak pes ali mačka sta individualna. Kljub naravnim in zdravju neškodljivim materialom, se lahko žival na določene nove materiale na začetku odzove občutljivo.