Kovinske zatezne ovratnice za pse

Kovinske zatezne ovratnice

Zatezne ovratnice sestavljene iz jeklenih členov

Zatezne ovratnice za pse so namenjene šolanju psov in so eden od pripomočkov za odpravljanje neželenega vedenja pri psih, kot so vlečenje, lajanje, skakanje, agresija in drugo. Na tem mestu moramo takoj poudariti, da zateznne ovratnice ob pravilni uporabi za psa ne predstavljajo grobega ali mučnega ravnanja, ampak so del komunikacije med skrbnikom in psom. Prav tako so zatezne ovratnice za psa varne, seveda ob pravilni uporabi in nadzorom vodnika oziroma skrbnika. Mnoge pasje šole celo zahtevajo uporabo zatezne ovratnice, sploh pri pasmah ki so močne, težje učljive ali zahtevne za vzgojo. Res je tudi, da nekatere pasje šole opuščajo uporabo omenjenih ovratnic. Naj tudi takoj na začetku razjasnimo in poudarimo, da zatezne ovratnice niso primerna za vse pse. Tako zateznih ovratnic nikakor ne bomo uporabljali pri starejših ali bolnih psih, prav tako ne pri mladičih pred šolanjem oziroma preden inštruktor v šoli ne predlaga, kdaj je primeren čas za novo pasjo učno lekcijo.

Kovinske ovratnice za pse

Zatezne ovratnice za pse morajo biti pravilno nameščene in jih moramo pri treningu uporabiti v skladu s šolanjem psov in v pravem trenutku. Pomembno je, da je ovratnica nameščena tako, da se hitro zategne, če pes vleče, in hitro sprosti, ko pes ne vleče več. Največkrat se zatezne ovratnice uporabljajo za preprečevanje vlečenja na povodcu. Pri treningu mora biti lastnik popolnoma osredotočen na psa. Ko pes pokaže namen, da bo vlekel ali potegnil, pravočasno zategnemo ovratnico za nekaj stotink sekunde in tako v trenutku psu preusmerimo pozornost. Pomembno je še poudariti, da ima ključni pomen pri tem sluh. Pes najprej razume zvočni ukaz, zato ni potrebno, da bi bili potegi močni. Ovratnica nikoli ne sme ostati zategnjena, saj lahko pes postane paničen. Poteg torej ne sme biti močan in mora trajati le trenutek. Če ste laik, upoštevajte nasvet inštruktorjev ali izkušene osebe, ki vas bodo najprej poučili in vam pokazali, kako se pravilno namesti in uporablja zatezna ovratnica.

Pri pasjih ovratnicah obstajajo velike razlike v kakovosti. Pri nakupu zatezne ovratnice najprej preverite, ali je ovratnica dovolj velika in primerna za vašega psa. Pomembno je tudi to, da je izdelana iz kakovostnega materiala, ki ne povzroča alergije ali nima ostrih robov, ki bi poškodovala dlako ali kožo vašega psa. GogiPet zatezne ovratnice za pse so izdelane iz materiala, ki je varen za uporabo in ne predstavlja tveganja za zdravje ali poškodbe dlake ali kože. Izdelane so iz kovine, ki je dodatno kromirana in ne rjavi, vsi deli pa so brez ostrih robov. Lahko se uporabljajo tudi kot klasične ovratnice za vodenje psov, ki ne vlečejo.

Zakaj izbrati zatezne ovratnice GogiPet?

OVRATNICE ZA UČENJE PSOV

GogiPet zatezne ovratnice so oblikovane za strokovno in ljubiteljsko vodenje in trening psov. Primerne so za učenje psov pod nadzorom strokovnjaka, pa tudi za običajno vodenje psov, ki ne vlečejo. Zatezna ovratnica prepreči, da bi se pes izmuznil iz ovratnice.

KOVINSKA OVRATNICA

Polžasto oblikovane verige GogiPet zateznih ovratnic so izdelane iz kakovostnega jekla, vsak člen verige pa je obdelan in varjen tako, da nima ostrih robov, ki bi poškodovala psa. GogiPet zatezne ovratnice so kromirane in so obenem lep modni dodatek. 

GOGIPET® KAKOVOST
GogiPet® blagovno znamko sestavljajo izdelki za pse in mačke, ki so izdelani po najvišjih standardih. Uporabljene materiale in izdelavo nadzoruje in usmerja GogiPet ekipa na Dunaju.

Zagotovilo najboljše cene Onlinezoo
Zajamčena najnižja cena
Dostava po Evropi
Gratis dostava pri nakupu nad 149 €*
Varnost s šifriranjem SSL
Varno nakupovanje