Igrače za pse iz vinila in lateksa

Igrače za pse iz lateksa in vinila

Lateks je naravni material, ki se pridobiva z obrezovanjem (zarezovanjem) dreves kavčukovca. Drevo pri tem izloča sok bele barve, ki gre najprej na predelavo, kjer nastane čisti lateks. Iz lateksa lahko nato izdelujejo različne stvari, med drugim tudi igrače za pse. Lateks je material prijeten in uporaben za ljudi in živali, pridobivanje pa prijazno do okolja. Ima izredno veliko in najboljšo prožnost, kar pomeni, da bo med vsemi igračami ostal najdlje elastičen in bo ohranil prvotno obliko igrače. Če bomo igrače za pse, iz različnih materialov obremenili z enako težo in maso ugriza, bodo lateks igrače zagotovo imele najdaljšo življenjsko dobo. Ker je lateks zelo prilagodljiv material, bo igrača v času grizenja uspešno jačala zobe in dlesni. Lateks igrače so varne igrače za vse vrste in velikosti psov.

PVC je leta 1926 izumil Waldo Semon. Po izumu so PVC na veliko uporabljali za izdelavo golf žogic, pet za čevlje in takrat se pojavijo tudi že prve igrače za pse. Naprej se je PVC razvil v Vinil, ki ne vsebuje škodljivih primesi in je včasih izdelan celo iz recikliranih materialov. Od tistega trenutka naprej, se je proizvodnja igrač za pse iz Vinila razbohotila po vsem svetu. Igrače iz Vinila so trpežne in odporne.

Igrače iz lateksa in vinila so primerne za pse vseh velikosti, starosti in pasem. Primerne so tako za samostojno kot za družabno igro med lastnikom in psom. Igrače iz lateksa uspešno jačajo zobe in dlesni, so zelo prožen in trpežne, medtem ko so igrače iz Vinila poceni, različnih oblik, vzorcev in barv.

Kako izbrati pravo igračo za psa?

Zelo pomembna je pravilna izbira velikosti in materiala igrače. Pri velikih psih izbirajte med igračami, ki so tako velike, da jih pes ne more pogoltniti. Načeloma naj bodo igrače za velike pse večje od 20 cm, za majhne pse pa manjše od 20 cm. Če dobro poznate svojega psa in njegovo telo, se lahko zanesete na občutek, vsekakor pa raje kupite preveliko kot premajhno igračo.

Čiščenje igrač: Igrače iz lateksa, vinila in gume, je treba očistiti ročno pod tekočo vodo, brez uporabe čistilnih sredstev. Ne pozabite, da igračo pes grize, s tem proizvaja slino, ki jo pogoltne, kar lahko pri strupenih čistilih vodi do prebavnih težav ali celo zastrupitev.

Igrače iz Vinila in Lateksa za varno igro psov.