Vivog glavnik pse z dolgo dlako - 19 cm

Vivog glavnik za pse z dolgo dlako je izdelan iz nerjavečega jekla. Ima 27 redkih in 35 gostih konic, ki so razporejene na dolžini 19 cm. Glavnik je namenjen za zaključno česanje in privzdigovanje dlake psov.

Količina Cena
Kupite do 2 kos po ceni/kos:
9,39 €*
namesto 12,52 €* prihranek 25% .
Kupite od 3 kos po ceni/kos:
8,33 €*
namesto 12,52 €* prihranek 33.47% .
Številka izdelka: VG-02037

Informacije o izdelku "Vivog glavnik pse z dolgo dlako - 19 cm"

Glavnik za pse

Vivog glavnik za dolgo dlako - 19 cm

Originalni, Vivog glavnik za dolgo dlako je izdelan iz nerjavečega jekla. Ima 27 redkih in 35 gostih konic, ki so razporejene na dolžini 19 cm. Glavnik je namenjen za zaključno česanje in oblikovanje volumna dlake psov. Negovalci psov in pasji frizerji uporabljajo glavnik za dolgo dlako tudi za privzdigovanje dlake med striženjem s škarjami.

Lastnosi glavnika

  • Vivog glavnik za dolgo dlako
  • izdealano iz nerjavečega jekla
  • dolžina 19 cm
  • 27 redkih konic za česanje goste dlake
  • 35 gostih konic za razvozlavanje in odstranjevanje manjših vozlov
  • višina 3 cm
  • ploščat ročaj
  • primerno za vse tipe dolge dlake
  • primerno za pse majhne in srednje velike rasti

Namen uporabe

Vivog glavnik za dolgo dlako je dolžine 19 cm. Polovica glavnika ima redke in polovica goste konice. Primeren je za česanje dolge goste in redke dlake majhnih in srednje velikih psov. Frizerji in negovalci psov ga uporabljajo za zaključna česanja, oblikovanje volumna dlake in predvsem za privzdigovanje dlake med striženjem. Glavnik se pri velikih psih uporablja za česanje glave, ušes in intimnih predelov.

Navodilo za uporabo

Vivog glavnik za dolgo dlako je namenjen česanju in oblikovanju dolge in srednje dolge dlake. Preden začnete česati je traba kožuh psa skrtačiti z Multi Brush ali Pin Brush krtačo. Z glavnikom boste preverili, ali je dlaka lepo skrtačena. Če se Vivog glavnik za dolgo dlako zatika v posamezne vozle ali sprijete dele dlake je traba te dele ponovno obdelati. Pri tem posamezni vozle razdrite s prsti in s tistim robom glavnika, ki ima goste konice. Ko so vozli odstranjeni postopek česanja ponovite.

Česanje dlake

Vivog glavnik za dolgo dlako je primeren za klasično česanje dolge in goste dlake. Česanje dlake naj poteka sistematično in ritmično. S česanjem pričnite za vratom, nadaljujte proti repu in navzdol po trupu. Pri tem je pomembno, da dlako zajemate vse do kože in češete do konic. Ko je trup počesan nadaljujte z repom. Rep potegnite nazaj, stran od telesa in dlako počešite navzdol. Sledijo noge. Noge je najlažje počesati, če pse trdno stoji na tleh ali mizi. Pri tem češite od trupa navzdol po nogi. Če je pes nemiren lahko eno od nog privzdignete z levo roko, in medtem počešete drugo nogo, z glavnikom v desni roki. Nadaljujte na glavi. Česanje glave zahteva več pozornosti. Pazite, da se konice ne zatikajo v oči, ušesa, ustnice in druge občutljive dele. Česati začnite na vrhu glave in dlako češite v smeri rasti dlake. Nadaljujte okoli oči in na gobčku. Pri tem posebno pozornost namenite dlaki tik ob ustnicah, ki je lahko zavozlana. Česanje zaključite, ko glavnik lepo drsi skozi dlako in se ne zatika v vozle.

Oblikovanje volumna dlake

Vivog glavnik za dolgo dlako je primeren tudi za oblikovanje volumna kožuha. Pri določenih pasmah psov je zaželjeno, da ima kožuh psa velik volumen dlake. Take pasme psov so npr. pudli, bišoni, špici in drugi. Pri teh pasma je treba dlako po končani negi privzdigniti tako, da ima kožuih lep volumen. To naredimo tako, da dlako zajamemo z glavnikom, potegnemo stran od telesa in pustimo, da pade na telo. Ta postopek bo kožuhu psa podaril zračnost in posledično velik volumen dlake. Na koncu površino kožuha pogladimo z glavnikom tako, da dlaka ohrani volumen. Pri tem ne pritiskajte na dlako, ampak jo pogladite samo s konicami glavnika.

Striženje dlake

Vivog glavnik za dolgo dlako je pripomoček za striženje dlake s škarjami. Govogimo o zahtevnem postopku krajšanja dlake. V desni roki držite škarje in v levi glavnik. Z glavnikom zajamemo pramen dlake v nasprotni smeri rasti, ga privzdignemo stran od telesa in postrižemo na željeno dolžino. Privzdigovanje dlake naj poteka sistematično. Z delom pričnite na hrbtnem delu. Dlako privzdigujete po hrbtenici, od repa proti vratu in nato na straneh trupa. Pri striženju nog dlako privzdigujte od spodan navzgor in istočasno strižite na željeno dolžino. Pri striženju glave zajemajte dlako od zatilja proti očem. Striženje predela okoli oči zahteva posebno pozornost. Z glavnikom zajamite dlako tako, da zaščitite oči z in nato strižete. Dlako na bradi počešite navzdol in strižite s strani, brez privzdigovanja dlake. Pri striženju repa dlako počešete navzdol in strižete na željeno dolžino.

Čiščenje in vzdrževanje

Vivog glavnik za dolgo dlako očistite po vsaki uporabi. Sperete ga lahko pod tekočo vodo ali obrišete z vlažno krpo. Če je glavnik masten ali zelo umazan, lahko za čiščenje uporabite blaga, okolju in živalim prijazna čistila. Pomembno je, da glavnik dobro sperete, obrišete in posušite.

Vivog glavnik za gosto dlako z zajamčeno najnižjo ceno v Evropi.