Gumijaste krtače za pse

Gumijaste krtače in rokavice za nego psov

Negovalne gumijaste krtače so primerne za nego kratkodlakih psov, kot so bokser, buldog, labradorec, kratkodlaka čivava, bostonski terier, beagle, hrt, shar pei in mops. Uporabljajo se lahko tudi za kopanje in šamponiranje psov s srednje dolgo dlako, kot so šarpej, zlati prinašalec, nemški ovčar, škotski ovčar, briard, border collie, bradati škotski ovčar, samojed, avstralski ovčar, bernski plančar, husky, setr, beli švicarski ovčar, aljaški malamut, za masažo, pa tudi pri vseh dolgodlakih psih.

Vrste gumijastih krtač za pse

Gumijaste krtače za krtačenje kratkodlakih psov

V naši ponudbi so na izbiro gumijaste krtače z ročaji ali brez njih. Kakšne boste izbrali, je odvisna od vašega okusa, pomembno pa je, da ima krtača čim več gumijastih konic, ki so na koncu dodatno zarezane in razdeljene na 4 dele. Tako oblikovana krtača res dobro odstrani odpadajočo in odmrlo dlako. Gumijaste krtače, ki imajo oznako GogiPet, so izdelane tako, da dobro služijo za nego vašega psa.

Krtačenje kratke dlake psov naj poteka ritmično, s krožnimi gibi in tako, da se pes počuti prijetno. Če gumijasta krtača ne odstrani odpadajoče dlake, povečajte pritisk na telo. Če pes postane nemiren, zmanjšajte pritisk in upočasnite ritem krtačenja. Krtačenje lahko ponovite vsak dan. Priporočamo, da psa krtačite najmanj enkrat tedensko. Tako negovan pes ne bo puščal dlake po stanovanju in ne bo imel neprijetnega vonja.

Gumijaste krtače za kopanje in šamponiranje psa

Gumijaste krtače so primerne tudi za šamponiranje psov. Najprej psu zmočimo dlako in po kožuhu razporedimo šampon. S krožnimi gibi začnemo vtirati šampon v kožuh psa tako, da šampon doseže kožo. Vtiranje šampona z rokami ni nikoli tako učinkovito kot šamponiranje s krtačo, saj konice krtače dosežejo vsako dlako. Ko smo končali s šamponiranjem, pokrtačimo dlako s šamponom v smeri rasti dlake in šampon pustimo učinkovati 2 - 5 minut. Nato šampon speremo in po potrebi nanesemo balzam po enakem postopku. Gumijasta krtača bo lepo vtrla šampon in balzam v dlako, odstranila pa bo tudi umazanijo in odpadajočo dlako. Če se odločite za šamponiranje psa z dolgo dlako, namesto s krožnimi gibi, krtačite dlako samo v smeri rasti dlake, zato, da te ne bi zavozlali ter si otežili razvozlavanja in sušenja dlake.

Gumijaste krtače za masažo psov

Gumijaste krtače lahko uporabite tudi za vsakodnevne sprostilne masaže psa. Pri tem priporočamo, da v dlako najprej vtrete Silk Care negovalno olje, ki bo omogočilo, da bo krtača lepše drsela po kožuhu. Obstajajo različne tehnike za sprostilne masaže za pse. Če masiranja niste vešči ali masirate prvič, priporočamo naslednji postopek.

Gumijasto krtačo položite na pasji vrat, nežno pritisnite na telo in počasi potegnite proti glavi. Postopek ponavljajte v smeri proti repu in nato navzdol tako, da vsakič zajamete naslednje 3 cm površine. Pri kratkodlakih psih lahko uporabite tudi nežne in ritmične gibe tako kot pri zgoraj opisanem šamponiranju. Lepo zmasiran kožuh bo svežega vonja in sijočega videza, vaš pes pa sproščen in pripravljen na počitek.

Gumijaste krtače za nego kratkodlakih psov, šamponiranje dlake in sprostilno masažo psa.