Električni trimerji za pse

Električni strojček za trimanje psov

Prvi električni strojček za trimanje psov, ki je izdelan v Evropi.

Pse z resasto, žimasto in odpadajočo dlako je treba redno trimati. Slednje pomeni ročno, s prsti, trimerjem, kamnom in podobnimi pripomočki odstraniti - v manjših pramenih puliti iz kožuha. Ročno trimanje psa se velikokrat zamenja s hitrim in preprostim striženjem, ki negativno vpliva na zdravje kožuha in lep videz psa.

Tipične pasme, ki se trimajo so resasti jazbečar, beli višavski terier, šnavcer, Carin Terrier, Fox Terrier in njim podobni. Trimanje psa je treba izvajati v rednih intervalih. S puljenjem odpadajoče in odmrle dlake damo dlaki v koži prostor, da zraste nova. Poleg tega odpadajoča dlaka ne izpada nekontrolirano v okolico.

Če psov z žimasto, resasto in odpadajočo dlako ne trimamo,  lahko to privede do srbečice in vnetja kože, poleg tega pa pes izgleda neurejeno in po videzu ni podoben svoji pasmi.

Trimenje psa je zahteven in dolgotrajen postopek, ki zahteva veliko znanja in ročnih spretnosti.

Hitro in preprosto trimanje

GogiPet® ekipa vedno išče nove možnosti in izdelke za potrebe striženja, trimanja in nege psov. Na Finskem je odkrila proizvajalca, in njegovo veliko odkritje, ki pomaga in olajša delo negovalcev psov. To je električni strojček za trimanje resaste, žimaste dlake.

S tem električnim strojčkom za trimanje psov, boste psa strimali in odstranili dlako iz kožuha tako dobro in natančno kot najboljši negovalci psov ali vzreditelji.

Pri trimanju psov lahko izbiramo med dvema nastavkoma. Eden od nastavkov je primeren za debelejšo in bolj trdo dlako, drugi pa za tanjšo ali fino dlako. Strojček za trimanje psov deluje tako, da pramen dlake zajame med nastavek in nasproti ležečo ročico, ter ga odstrani iz kožuha z nežnim potegom v smeri rasti dlake.

Električni strojček za trimanje psov je združljiv z vsemi gospodinjskimi sesalniki, ki imajo cev. Če trimate le občasno in samo svojega psa, lahko strojček priklopite neposredno na sesalnik. Če pa strojček uporabljate vsakodnevno v salonu, je smiselno, da med sesalnik in cev strojčka za trimanje namestite zbiralno posodo za dlake.

Karhia PRO strojček za trimanje psov je s strani GogiPet® ekipe profesionalnih negovalcev psov označen za največjo inovacijo leta, ki jo vse pogosteje srečamo v dobrih salonih za nego in trimanje posv, pri vzrediteljih in tistih, ki svoje pse raje trimajo in negujejo smai.

Odgovori na pogosta vprašanja

Striženje ali trimanje?

Katerega od postopkov nege izberemo, je odvisno od pasme psa ter vrste in strukture dlake.

Dolgodlaki psi, kot so maltežani, havanski bišoni, jorkiji, pudlji in njim podobni, se v večini primerov strižejo, medtem, ko se resaste pasme, kot so šnavcerji, resasti jazbečarji, beli višavski terierji in njim podobni trimajo. Trimanje pomeni odstranjevanje odmrle dlake. Pri tem se običajno s trimerjem ali s prsti puli dlaka v smeri njene rasti. Pomembno je, da trimamo lahko samo psa ali dlako, ki lepo zapušča pasji kožuh. Če je trimanje boleče, še ni prišel pravi čas za trimanje ali pa je treba zmanjšati količino dlake, ki jo pulimo s posameznim potegom. Zanemarjanje rednega trimanja dlake lahko privede do srbečice in vnetja kože, poleg tega pa pes izgubi tipični videz svoje pasme.

Ali je trimanje boleče?

Žal med ljudmi še vedno krožijo govorice, da je trimanje boleče. Trimanje, ki je izvedeno pravilno in ob pravem času ni boleče. Celo nasprotno. Nekateri psi pri trimanju uživajo, ker po negi izgine srbečica in občutijo prezračenost kožuha. Pri pravilnem trimanju z električnim strojčkom za trimanje so poškodbe psa skoraj nemogoče. Pri strojčku lahko natančno nastavite dolžino trimanja in tako odstranjujete samo odmrlo dlako. Poleg tega nastavek ne more poškodovati kože in populiti žive dlake. Strojček za trimanje je zato primeren tudi za začetnike in ljubiteljsko nego psov.

GogiPet ekipa je strojček za trimanje psov Karhia Pro preverila ločeno od proizvajalca in ga ocenila kot nepogrešljiv pripomoček v vsakem salonu za nego in striženje psov.