Čiščenje in nega ušes psov

Nega ušes pri psih in mačkah

Nega ušes pri psih je sestavni del osnovne higiene psov in zajema preglede ušes in odstranjevanje nečistoč ter ušesnega masla z uporabo emulzije in mehke bombažne krpice. Uporaba bombažnih palčk, ki so namenjene za ljudi, ni priporočljiva, saj lahko poškodujemo ušesni kanal, nečistoče in ušesno maslo pa potisnemo še globlje. Pri psih, ki imajo ušesni kanal poraščen do te mere, da zrak v ušesnem kanalu ne kroži, je treba dlako populiti z ustrezno pinceto.

Nega ušes pri psih poteka po naslednjem postopku: Najprej privzdignemo uhelj tako, da vidimo v ušesni kanal. Če je kanal preveč poraščen z dlako, le to s prsti ali z uporabo posebne pincete previdno populimo. Nato na bombažno krpico nanesemo emulzijo za nego ušes in očistimo ušesni kanal in okolico. Če je v ušesu večja količina ušesnega masla in umazanije, lahko nekaj kapljic emulzije kapnemo v uho, zmasiramo in pustimo, da pes strese z glavo in nato obrišemo in dokončno očistimo uho z novo bombažno krpico. Nega ušes je sestavni del nege psa v vsakem profesionalnem salonu za nego in striženje psov.

Izdelki za nego ušes psov

Za nego ušes pri psih boste potrebovali losjon, pinceto ali pinceto - škarje. Našteti izdelki so primerni tako za domačo kot profesionalno uporabo in vam jih ponujamo in priporočamo na teh straneh spletne trgovine Onlinezoo. GogiPet Negovalni losjon za čiščenje ušes, za pse in mačke uspešno odstrani ušesno maslo in umazanijo, neguje kožo in ob redni uporabi preventivno deluje proti vnetju ušes. Vsebuje glicderin in izvlečke kamilice. Glicerin zelo dobro veže vodo iz okolja in prispeva in pomaga vzdrževati pravilno vlažnost, preprečuje izsuševanje in luskavost. Glicerin okrepi naravno zaščito kože in ušesnega kanala. Izvleček kamilice deluje antibakterijsko, pomaga pri odpravljanju glivic, pospešuje celjenje ran in zdravli lažja vnetja. Pinceta za odstranjevanje dlake iz ušesnega kanala je namenjena odstranjevanju odvečne dlake iz ušesnega kanala, kar omogoči dober pretok zraka in prepreči vnetja. Za še lažje puljenje dlak iz ušesnega kanala, pa priporočamo izdelek, kot je pinceta - škarje za odstranjevanje dlak. 

Na tem mestu bi radi še enkrat povdarili, da uporaba bombažnih palčk, ki so namenjene za ljudi, ni priporočljiva, saj lahko poškodujemo ušesni kanal, nečistoče in ušesno maslo pa potisnemo še globlje.

Oprema za nego ušes in ušesnega kanala je osnovnega pomena za zdravje psa.