Rhinestone letters and motifs 32 mm

Kristalni znaki, črke in številke 32 mm

S kristalnimi znaki, črkami in številkami boste lahko individualno oblikovali ovratnice za pse velike in majhne rasti in pasove in zapestne trakove.
Kristalni zanki in črke ter številke omogočajo oblikovanje različnih napisov in imen. S temi kristalnimi znaki, črkami in številkami boste lahko zdaj preprosto oblikovali napise, imena in druge znake na ovratnicah in povodcih. Zgodi se kdaj, da gre hišni ljubljenček malo po svoje. Če je vaš pes opremljen s takšno ovratnico, zagotovo prihranite veliko časa, skrbi in strahu, v primeru, ko ga je treba iskati, saj mu bo ovratnica služila kot identifikacijski dokument. Kristalni znaki so brez ostrih robov in ne povzročajo alergij in ne rjavijo.

Leta 1895 je mojster oblikovanja kristalov Daniel Swarovski ustanovil svojo prvo manufakturo Swarovski. Z izumom stroja, s katerim je rezal in oblikoval kristale bolj natančno, kot ostali, je uresničil svoje sanje in začel ustvarjati »diamante« za vse. Pravo revolucijo je doživel v dvajsetih letih prejšnjega stoletja, ko so njegove kristale pograbile modne hiše v Parizu za ustvarjanje kreacij za ljudi. Takrat so se pojavile tudi prve ovratnice za pse s kristali Swarowski, ki danes uživajo svetovno slavo. Samo Swarovski kristali so rezani tako prefinjeno, da so videti kot pravi diamanti. 

Črke, številke in zanki iz bleščic in kristalov so na razpolago v dveh velikostih:
-14 mm (ovratnice, povodci in oprsnice za male pse in muce)
-32 mm (ovraznice za velike pse, široki pasovi in zapestnice)

Priporočamo da si v naši spletni ponudbi ogledate tudi usnejne ovratnice in oprsnice, ter ovratnice za individualno oblikovanje napisov in imen. Ovratnice za oblikovanje imen, napisov in številk so izdelane iz umetnega usnja. Umetno usnje poznamo že več desetletij, z izrazom pa označujemo materiale, ki so podobni naravnemu usnju, a po definiciji to niso. Usnje je drag material, ki ga uspešno nadomešča umetno usnje tudi pri izdelavi ovratnic in povodcev. Ovratnice iz umetnega usnja so cenejše, a kljub temu udobne za nošenje.