Mehki nagobčniki za pse

Mehki nagobčniki za pse

Tekstilni, mehki nagobčniki za pse so primerni za pse različnih velikosti. V kolekciji lahko izbirate med različnimi modeli nagobčnikov za pse z zelo kratkim gobčkom ali posebej ojačenimi nagobčniki za zelo močne pse.

Nagobčniki za pse so osnovna oprema pri šolanju in vzgoji psa. Vsak pes bi moral biti navajen na nošeje nagobčnika in ob pravilni izbiri nagobčnika mu nošenje enebi smelo biti neprijetno. Zato je na nošenje nagobčnika potrebno psa navajati že od zelo majhnega.

Nagobčniki za pse so uporabni za celo vrsto aktivnosti in so obenem obvezni del opreme psa v javnih prevoznih sredstvih, pri obisku gostinskih in hotelskih objektov, veterinarja, pasjega frizerja in trgovin. Poleg navedenega nagobčniki preprečijo ugrize in nevarno pobiranje hrane po tleh. Nekateri lastniki z uporabo nagobčnika preprečijo tudi nezaželeno približevanje in božanje ljudi, ker se običajno psov z nagobčnikom ljudje izogibajo.

Tekstilni nagobčniki za pse so mehki, udobni in lahki. Te nagobčnike lahko zložimo in jih na hitro spravimo v žep, zato so priljubljeni pri lastnikih psov, ki psu namestijo nagobčnik le občasno. Tekstilni nagobčniki za pse so iz bombažnih materialov, poliestra ali najlona. Večina teh nagobčnikov je pralna. Pri nakupu bodite pozorni, da ne kupite premajhen ali prevelik nagobčnik za psa. Pred nakupom izmerite obseg gobčka na najširšem delu in obseg glave. Pri vsakem nagobčniku posebej boste v tekstu in na slikah našli mere nagobčnika, ki jih lahko primerjate z merami vašega psa in tako najdete optimalni nagobčnik. Priporočamo, da izbirate predvsem med nagobčniki za pse, ki so izdelani iz tekstila in silikona

Pri navajanju psa na nošenje nagobčnika je pomembno, da nagobčnik psu predstavimo med igro in z priboljški, tako ga bo sprejel z veseljem. Nagobčnik psu najprej pokažemo in pustimo da ga povoha in pogleda in mu med tem ponudimo priboljšek in se z njim poigramo. Ko pes spozna nagobčnik in ugotovi, da ni nevaren mu priboljške dajemo čez sprednjo odprtino tako, da sam položi gobček v nagobčnik. Postopek ponavljamo toliko časa, da se pes povsem navadi na nagobčni.