Krtače, glavniki in razvozlatorji za mačke

Krtače, glavniki in oprema za razvozlavanje sprijete dlake

Osnovna nega mačk - za osnovno nego mačk potrebujete krtače, glavnike in izdelke, ki pomagajo pri razvozlavanju sprijete dlake. Samo pravilni izbor opreme bo omogočil prijetno nego mački in preprečil poškodbe dlake in kožuha, kožuh pa bo po negi sijoč in svež.

Krtače za mačke

Redno krtačenje dlake, še posebej dolgodlakih mačk, predstavlja osnovno nego mačke. Ob zanemarjanju nege se začne dlaka sprijemati in vozlati, kar posledično povzroča neprijetni vonj, ali še huje, trajno poškodbo dlake in kože mačke. Pri izbiri krtače bodite pozorni, da izberete pravo krtačo, glede na tip in vrsto dlake. V naši ponudbi najdete lesene krtače, krtače iz bambusa, krtače izdelane iz plastike in gume. V ponudbi boste odkrili tudi krtače s sintetičnimi in naravnimi ščetinami, Masažne krtače - za razvajanje, to so posebne Wellness krtače, ki so izdelane iz naravnih ali umetnih materialov, z ročajem ali brez. Pri izbiri priporočamo GogiPet masažne krtače, ki bodo lepo masirale telo mačke in sproščujoče vplivale na počutje. Pri masaži bodite zelo nežni. Potegi pa naj potekajo v smeri rasti dlake. Kakšno krtačo boste izbrali, je odvisno od vašega okusa, kljub temu pa pri izbiri mislite predvsem na mačko, njegovo dlako in njeno počutje. 

Glavniki za mačke

Pri negi mačk uporabimo glavnik, po končanem krtačenju, zato, da dlako postavimo na želeni položaj in preverimo, da v kožuhu niso ostali vozli ali sprijeti deli dlake. V naši ponudbi boste našli posebne glavnike za nego predelov okoli oči, nepogrešljivi so glavniki za odstranjevanje zajedavcev in majhne umazanije, glavnike s statičnimi konicami s katerimi boste po končanem krtačenju postavili dlako na želeni položaj in preverili, da v kožuhu niso ostali vozli ali sprijeti deli dlake, glavnike z vrtljivimi konicami za mačke, ki so še posebej občutljive na cukanje, še posebej, če rednega česanja niso navajene. Tako kot pri klasičnih glavnikih lahko tudi tu izbirate med glavniki z različno gostoto konic, le da so tu konice vrtljive in manjše sprijete dele dlake in vozle spustijo med konicami in ne pulijo dlake in glavnike za striženje, to so posebej oblikovani glavniki, ki so namenjeni za striženje pa tudi česanje dlake in so brez ročaja. Ne glede na to, kateri glavnik boste uporabljali, naj česanje vedno poteka samo v smeri rasti dlake. Če se glavnik zatika v dlako morate kožuh mačke skrtačiti in razvozlati ter nato ponovno počesati.

Oprema za nego mačk