Nega zob in dlesni psov

Nega zob in dlesni pri psih in mačkah

Redna nega zob in dlesni naših psov in mačk, močno pripomore k ohranjanju splošnega zdravja psa ali mačke. Hrana, ki se nabira na zobeh, skupaj z bakterijami povzroči zobne obloge, ki po navadi otrdijo v zobni kamen in povzročajo vnetja dlesni, umik dlesni ali celo izgubo zob. Znaki bolezni zob in dlesni se pri psih lahko začnejo pojavljati že zelo zgodaj, zato so redni pregledi zobovja nujni za pravočasno odkrivanje težav. Redna nega zob in dlesni pri psih, s pravilno izbrano opremo prepreči številne zdravstvene težave.

Izdelki za nego zob in dlesni psov

Osnovna nega zob pri psih zajema ščetkanje. Priporočamo, da ščetkanje zob opravite 2 do 3 x tedensko. Po vsakem obroku dajte psu žvečiti posebej oblikovano igračo ali priboljšek za nego zob. Za ščetkanje uporabimo posebno ščetko za pse, ki nam bo omogočila, da dosežemo tudi težje dostopna mesta in emulzijo za nego zob, ki jo nanesemo na ščetko ali poškropimo neposredno na dlesni in zobovje. Nega zob z emulzijo GogiPet Bubbles & Nature, ki je encimska, uspešno pomaga pri razgradnji zobnega kamna, prepreči pa tudi slab zadah. 

Sprej za nego zob in dlesni uspešno nadomesti vsakodnevno ščetkanje zob. Primeren je za velike in majhne pse, pa tudi za mačke. Tudi igrače za pse, ki jih najdete na tej strani ter so namenjene negi zob in dlesni, pomembno prispevajo k zdravju zob psa ter povečajo učinkovitost razpršila, kadar jih uporabljamo ali ponudimo psu v kombinaciji.

Razpršilo za nego zob in dlesni vsebuje klorheksidin, ki je antiseptik in zmanjša število škodljivih snovi v gobčku, deluje protimikrobno in zmanjšuje količino zobnih oblog. Zaradi naštetih lastnosti razpršilo za nego zob in dlesni, preprečuje nastanek zobnega kamna, odstranjuje slab zadah in hkrati dezinficira. Pripravljen je posebej za pse in mačke, zato ima okus, ki je prijeten in jim ne povzroča neprijetnega občutka, zato ga živali tudi ne zavračajo.

Redna nega zob in dlesni pri psih s pravilno izbrano opremo zagotavlja zdrav in lep videz psa.