Usnjeni povodci za pse

Usnjeni povodci za pse

Oprema za pse na sprehodu - povodci iz usnja

Usnjeni povodci so izdelani iz govejega usnja, ki je skrbno ekološko obdelano. Usnjeni povodci so primerni za pse velike in majhne rasti. Glede na velikost psa izbiramo tudi dolžino in širino povodca. Zaradi svoje odpornosti so še posebej primerni za pse, ki vlečejo na sprehodu. Vlečenje psa je ena pogostih vedenjskih težav, zato pri velikih in močnih psih potrebujemo močen povodec, ki se ob vlečenju ne bo strgal. V kolekciji GogiPet povodcev boste zagotovo našli takega, ki bo odgovarjal vašemu štirinožnemu prijatelju.

Vrste povodcev za pse

Usnjeni povodci za pse so različnih barv, vzorcev, dolžin in širin. Pri izbiri bodite pozorni, da povodec ne bo prekratek ali pretežek za psa. Za pse majhne rasti priporočamo, da izbirate med povodci širine do 1 cm in pol ter dolžine 150 cm. Za srednje velike pse so primerni usnjeni povodci širine 1,5 cm in dolžine 120 cm, pri velikih psih pa priporočamo povodce, krajše od 100 cm in minimalne širine 2 cm. Tako izbran usnjeni povodec bo omogočil prijetno vodenje psa. Pes ne bo obremenjen s težo povodca, kar mu bo omogočilo hitro učenje in odvajanje od vlečenja.

Povodci iz usnja so obvezen del vsakega mladega psa, kajti s takšnim povodcem lahko navadimo psa na mirno hojo in ga imamo ves čas pod kontrolo. To vam bodo svetovali tudi vsi dobri trenerji v pasjih šolah. Povodci iz usnja hitro in uspešno ustavijo psa, še preden pes doseže velik upor pri njegovem nagonu za drugimi živalmi, kolesom ali avtom. Primerni so za namestitev na vse vrste ovratnic. Uspešno preprečijo tudi nadležno zamotavanje vrvic ob srečanju z drugimi psi. Usnjeni povodci so nepogrešljivi tudi pri sprehodih po mestu, obisku trgovin, veterinarjev, pasjih salonov in gostinskih lokalov. V vseh zaprtih prostorih in tam, kjer je veliko ljudi, želimo imeti svojega psa ob sebi, da ne ovira drugih ljudi. Obenem lahko povodec za psa privežemo na za to predvideno mesto, mizo ali stol, kjer nas bo pes počakal ali preprosto mirno ležal ob nas. Pri izbiri klasičnega povodca je treba posebno pozornost nameniti pravilnemu izboru materiala in dolžine. Usnjeni povodci so trpežni in primerni za močne pse, predvsem tiste, ki radi vlečejo. Ker so nekoliko težji, niso primerni za zelo majhne pse.

Kolekcijo GogiPet sestavljajo usnjeni povodci različnih barv in vzorcev, ki se lepo ujemajo z usnjenimi ovratnicami in oprsnicami enakih barv. V kolekciji usnjenih povodcev najdete tudi take, ki so podloženi, dvojno prešiti ali okrašeni s kristali in neti.

Kolekcija opreme za pse na sprehodu - močni usnjeni povodci.