Aesculap strojčki za striženje psov

Aesculap Slovenija - strojčki za striženje živali

Podjetje Aesculap je bilo ustanovljeno leta 1912 v Nemčiji in je bilo sestavni del skupine podjetij B Braun. Pred več kot 100 leti je na evropskem trgu predstavilo prvi strojček za striženje. 

Strojčki za osnovno striženje psov

Najbolj priljubljen strojček iz kolekcije Aesculap Slovenija je zagotovo Favorita II iz katerega so kasneje razvili tudi baterijski strojček Aesculap Favorita CL. Navedeni strojčki za striženje psov so združljivi s Slide On sistemom nastavkov. Nastavki imajo možnost uravnavanja pritiska razila na nastavek za striženje. Oboje je mogoče večkrat brusiti. Vsi strojčki za striženje psov imajo možnost namestitve distančnikov z dolžinami od 3 mm do 25 mm.

Poleg navedenih strojčkov je Aesculap na evropski trg postavil tudi drugo linijo strojčkov s Clip On ali Snap On sistemom, kot so strojčki za striženje psov Fav5, baterijski strojček Fav5 CL in Durati. Strojčki za striženje psov z nastavki Snap On (Clip On) so v svetu, še posebej pa v Ameriki, med veterinarji in negovalci v salonih, najbolj priljubljeni strojčki. Pri teh strojčkih za striženje psov lahko izbirate med nastavki za grobo in fino striženje dlake ali nastavki z dolgimi ali kratkimi rezili. Strojčki s Snap On (Clip On) sistemom so priljubljeni predvsem pri profesionalnih pasjih frizerjih, razstavljavcih psov in mačk, vzrediteljih in veterinarjih.

Strojčki za fina in zaključna striženja psov

V kolekciji Aesculap strojčkov, ki jih predstavlja Onlinezoo Aesculap Slovenija, so tudi strojčki Akkurata in Vega za zaključna in fina striženja ter strojčki Isis in Exacta za odstranjevanje dlake med blazinicami, na ušesih in intimnih predelih. Strojčki za fina in zaključna striženja so zelo lahki, tihi in imajo zelo nizko stopnjo vibracij. V salonih za striženje psov so ti strojčki priljubljeni predvsem za odstranjevanje dlake med blazinicami, pri veterinarjih pa za britje posameznih delov telesa pred operacijami in drugimi postopki.

Strojčki za striženje velikih živali

Aesculap Slovenija Onlinezoo predstavlja tudi strojčke za striženje velikih živali kot so ovce, govedo, konji in druge. Strojčki Econom Equipe in Econim Rinder so zelo močni in trpežni strojčki, s posebej oblikovanimi rezili, ki se lahko brusijo in imajo večjo delovno površino.

• Nasveti in majhne skrivnosti za striženje dlake psov s strojčki Aesculap Favorita

• Pričevanja naših strank s strižniki,

Podrobna razlaga razlik med strižniki Aesculap