Coat Kingi, strgala in grabljice za pse

Coat Kingi, Strgala in Grabljice za odstranjeanje odpadajoče dlake in podlanke

Redno izčesavanje in odstranjevanje podlanke je poglavitnega pomena za zdrav in lep videz psa s podlanko.

Neodstranjena, nečesana in pregosta podlanka lahko pripelje do številnih vnetij ali poškodb kože, Tak kožuh je tudi neprijetnega vonja in brez sijaja dlake.

Kako odstranjujemo podlanko in odpadajočo dlako?

Način, uporabljeni izdelki in tehnike odstranjevanje podlanke in odpadajoče dlake so odvisne od pasme in strukture dlake psa. Za odstranjevanje podlanke lahko uporabite grabljice, Coat Kinge, Coat Mastre, Furminatorje in Eliminatorje. Kateri pripomoček uporabite, je odvisno od dolžine dlake. Pri izbiri pripomočka bodite pozorni na gostoto konic in rezil. Načeloma velja, da bolj kot je dlaka gosta, redkejše naj bodo konice ali rezila na pripomočku, zato, da ta ne bo cukal in bil neprijeten za psa. Potegi naj bodo ritmični in srednje dolgi tako, da bo pes delo čutil kot božanje ali masažo. Delo naj poteka strogo v smeri rasti dlake! Če je treba, dalko prej počešite v smeri rasti dlake, zato, da pri odstranjevanju podlanke ne bi poškodovali krovne dlake. Ne pritiskajte preveč! Če opazite, da pes postane nemiren, zmanjšajte pritisk na telo. Če se pojavijo spremembe na koži, kot so rdeče črte ali madeži, takoj prekinite z delom!


Strgala za dlako uporabimo pri kratkodlakih psih, ki jim odpada zgornja dlaka kot so Chihuahua, Labrador, Mops in drugi. Strgala odstranijo odpadajočo dlako. Delo naj poteka s potegi v smeri rasti dlake. Tako bomo kožuh prezrečilih in preprečili nenadzorovano puščanje dlake v okolico.

Coat Kingi ali Coat Mastri za pse so priporočljivi za odstranjevanje spodnje dlake (podlanke), predvsem pri pasmah kot so West Highland Terrier, Zlati prinašalec in Šnavcer ter pri psih s srednje dolgo dlako. Ker so v večini primerov Coat Kingi ostri naj potekajo samo v smeri rasti dlake, da nebi poškodovali zgornje, krovne dlake. Če v svoje delo z Cost Kingi niste prepričani priporočamo uporabi Coat Mastrov, ki niso ostri in krovne dlake zagotovo ne poškodujejo.

Glavniki ali tako imenovane "grabljice" so primerne predvsem za odstranjevanje podlanke in spodnje dlake pri dolgodlakih psih. Potegi naj potekajo samo v smeri rasti dlake. Grabljice z vrtljivimi konicami so primerne za zelo gosto ali sprijeto dlako, grabljice za statičnimi konicami pa lahko uporabimo na vseh tipih in vrstah dlake.

Oprema za odstranjevanje podlake z zajamčeno najnižjo ceno.