Nagobčniki nastavljive velikosti

Nagobčniki z nastavljivo velikostjo

Nagobčniki z nastavljljivo velikostjo so idealni za pse, ki so v odraščanju. Nagobčniki omogočajo nastavtev velikosti in so posebej udobni za nošenje.

Ko govorimo o na nagobčniku si veliko ljudi predstavlja velik, neroden in neudoben nagobčnik, ki ga nosijo psi, ki so agresivni in napadalni. Zato se takim psom mimoidoči izognejo. Resnica o nagobčnikih je povsem drugačna. Moderni nagobčniki za pse so osnovna oprema pri šolanju in vzgoji psa. Vsak pes bi moral biti navajen na nošeje nagobčnika in ob pravilni izbiri nagobčnika mu nošenje enebi smelo biti neprijetno. Zato je na nošenje nagobčnika potrebno psa navajati že od zelo majhnega.

Nagobčniki za pse so uporabni za celo vrsto aktivnosti in so obenem obvezni del opreme psa v javnih prevoznih sredstvih, pri obisku gostinskih in hotelskih objektov, veterinarja, pasjega frizerja in trgovin. Poleg navedenega nagobčniki preprečijo ugrize in nevarno pobiranje hrane po tleh. Nekateri lastniki z uporabo nagobčnika preprečijo tudi nezaželeno približevanje in božanje ljudi, ker se običajno psov z nagobčnikom ljudje izogibajo.

Pri navajanju psa na nošenje nagobčnika je pomembno, da nagobčnik psu predstavimo med igro in z priboljški, tako ga bo sprejel z veseljem.

Nagobčnik psu najprej pokažemo in pustimo da ga povoha in pogleda in mu med tem ponudimo priboljšek in se z njim poigramo. Ko pes spozna nagobčnik in ugotovi, da ni nevaren mu priboljške dajemo čez sprednjo odprtino tako, da sam položi gobček v nagobčnik. Postopek ponavljamo več dni zapored. Nato nagobčnik zapnemo za vratom in psu dajemo priboljške skozi odprtine. Ta del naj prvič traja le nekaj minut. Ko mu nagobčnik snamemo ga pohvalimo in se z njim poigramo. Pri naslednjem treningu postopek ponovimo in tokrat pustimo nagobčnik nekoliko dlje. Postopek ponavljamo toliko časa, da se pes povsem navadi na nagobčni. Na trgu najdemo več različnih vrst in modelov nagobčnikov za pse. Pri izbiri je pomembno, da pravilno izberemo material, model in velikost.