Igrače iz gume in plastike

Poceni igrače iz gume in plastike

Vse gumijaste igrače za pse iz kolekcije GogiPet so izdelane iz naravne, nestrupene gume, ki je odporna proti grizenju in ima dolgo življenjsko dobo. V kolekciji najdete igrače iz mehke, prožne gume in trde, robustne gume. Za močne pse priporočamo, da izbirate med igračami iz trde gume, za manjše in tiste, ki nimajo močnega ugriza, pa zadoščajo igrače iz mehke gume. Igrače so različnih oblik in velikosti, odlikuje pa jih trpežnost, dolga življenjska doba, in preprosto čiščenje. Primerne so za vse velikosti in starosti psov.

Kaj je to guma?

Guma je elastični ogljikovodikov polimer, ki se pridobiva iz mlečne emulzije (znane kot lateks) iz različnih rastlin, lahko pa se pridobi tudi sintetično. Vse naše igrače za pse so izdelane iz naravne gume. Večino lateksa pridobijo iz dreves kavčukovca. Drevo z obrezovanjem intenzivno izloča lateks, ki ga z nadaljnjo predelavo oblikujejo v prožno ali trdo gumo, iz katere se nato izdelujejo različne stvari, med drugim tudi igrače za pse.

Plastične igrače za pse so izdelane iz plastičnih mas, ki so za živali neškodljive. Med njimi najdete igrače primerne za pse majhne in velike rasti, igrače za metanje, vlečenje, igro v vodi in igrače za samostojno igro psov, ki so izdelane tako, da lahko vanje vstavljate priboljške.

Kaj je to plastika?

Plastika ali plastična masa je skupno ime za vrsto sintetičnih in polsintetičnih materialov, ki jih pridobivamo s polimerizacijo organskih ogljikovih spojin. Plastična igrača je tako sestavljena iz množice dolgih ogljikovih verig, ki so sestavljene iz ponavljajočih se kratkih enot. Za večino teh igrač je značilno, da se ob delovanju sile upognejo, ne da bi se zlomile. V uporabi je široka paleta plastik, ki jim ustrezna surovina, proizvodni proces in dodatki dajejo različno trdoto, elastičnost, lomljivost in termo - kemično stabilnost. Plastika se v proizvodnem procesu obdela v že oblikovane igrače za pse, ki so pralne. Igračo so zdravju neškodljive, trpežne in cenovno ugodne. Zaradi plastičnosti, trpežnosti, predvsem pa nizke cene proizvodnje (vsaj najbolj razširjenih plastik) se plastika uporablja za izdelavo ogromnega števila izdelkov za vsakdanjo rabo. Iz plastike so tako nastale tudi igrače za pse.

Poceni igrače iz naravne gume in plastike z dolgo življenjsko dobo.