Flexi in elastični povodci za pse

Flexi in elastični povodci za pse

Opema za pse na sprehodu - Flexi in elastični povodci

Flexi povodci za pse omogočajo večjo svobodo pri gibanju psa, kar omogoča, da pes na Flexi povodcu prehodi veliko večjo razdaljo, kot bi jo na klasičnem povodcu. Vsi Flexi povodci imajo vgrajen mehanizem, ki psa drži pod manjšo napetostjo in priročno tipko za hitro zaustavitev in blokado vrvice. Flexi povodci so primerni za vse velikosti psov, priljubljeni pa so predvsem pri psih majhne rasti. Pri izbiri bodite pozorni, da izberete pravilno velikost povodca, ki je odvisna predvsem od teže psa. V naši kolekciji GogiPet najdete povodce, ki so primerni tudi za pse teže do 70 kg. Če izberete prevelik Flexi povodec za majhnega psa, pes ne bo imel dovolj moči, da bi potegnil vrvico iz ohišja in si tako omogočil prosto gibanje. Dolžina vrvice je do 10 m.

Flexi povodci so primerni za namestitev na ovratnico ali oprsnico. Pri psih, ki močo vlečejo, priporočamo, da izberete oprsnico, zato, da v primeru hitrih in močnih potegov ne bi prišlo do poškodb okostja in mišic. Pri psih, ki so lahko vodljivi, pa je bolj primerna ovratnica.

Povodci, ki omogočajo veliko svobodo gibanja

Flexi povodci so primerni predvsem za sprehode v naravi, ko psa ne smemo pustiti prosto tekati naokoli, a mu kljub temu želimo omogočiti maksimalno svobodo gibanja. Na sprehodu s Flexi povodci bo pes lahko vohljal okoli, ne da bi pri tem motil sprehod in vas zaustavljal. Ko se pes navadi na dolžino povodca, bo na določeni oddaljenosti sam zmanjšal razdaljo in se vam približal. Flexi povodci niso primerni za učenje psov in treninge.

Flexi povodci niso samo praktični del opreme za pse, ampak tudi modni dodatek. V kolekciji GogiPet najdete povodce različnih velikosti, barv in vzorcev, ki jih lahko modno uskladite z ovratnico ali oprsnico, pa tudi z oblačili za pse.

Elastični in raztegljivi povodci so primerni predvsem za športne pse. Priljubljeni so pri tekačih in aktivnih športnikih. Pes se z elastičnim povodcem lahko oddalji od lastnika samo toliko, da mu omogoča prosto tekanje ob nogi. Večina elastičnih povodcev ni raztegljivih do te mere, da psu omogočajo prosto gibanje kot Flexi povodci. Elastični in raztegljivi povodci so dobra alternativa klasičnim povodcem za aktivne športnike.

Oprema za pse na sprehodu - elastilni in Flexi povodci za pse