Vivog glavnik za zelo majhne pse in nego dlake okoli oči

Vivog glavnik za zelo majhne pse in nego dlake okoli oči je izdelan iz nerjavečega jekla. Ima 27 redkih in 55 gostih konic, ki so razporejene na dolžini 13 cm. Glavnik je namenjen za zaključno česanje in česanje občutljivih delov telesa.

Količina Cena
Kupite do 2 kos po ceni/kos:
14,22 €*
namesto 18,96 €* prihranek 25% .
Kupite od 3 kos po ceni/kos:
12,61 €*
namesto 18,96 €* prihranek 33.49% .

Dobavljivo takoj, rok dobave 2 - 3 delovne dni po prejetem plačilu

Številka izdelka: VG-02035

Informacije o izdelku "Vivog glavnik za zelo majhne pse in nego dlake okoli oči"

Glavnik za pse

Vivog glavnik za zelo majhne pse in nego dlake okoli oči - 13 cm

Originalni, Vivog glavnik za zelo majhne pse je izdelan iz nerjavečega jekla. Ima 27 redkih in 55 gostih konic, ki so razporejene na dolžini 13 cm. Glavnik je namenjen za zaključno česanje in oblikovanje volumna dlake psov. Negovalci psov in pasji frizerji uporabljajo glavnik za zelo majhne pse tudi za privzdigovanje dlake med striženjem s škarjami.

Lastnosi glavnika

  • Vivog glavnik za zelo majhne pse
  • izdealano iz nerjavečega jekla
  • dolžina 15,5 cm
  • 27 redkih konic za česanje goste dlake
  • 55 gostih konic za razvozlavanje in odstranjevanje manjših vozlov
  • višina 1,5 cm
  • ploščat ročaj
  • primerno za vse tipe dolge dlake
  • primerno za pse zelo majhne rasti

Namen uporabe

Vivog glavnik za zelo majhne pse je dolžine 13 cm. Polovica glavnika ima redke in polovoca goste konice. Primeren je za česanje dolge goste in redke dlake zelo majhnih psov. Frizerji in negovalci psov ga uporabljajo za zaključna česanja, oblikovanje volumna dlake in predvsem za privzdigovanje dlake med striženjem. Glavnik je zelo priljubljen za nego dlake okoli oči.

Navodilo za uporabo

Vivog glavnik za zelo majhne pse je namenjen česanju in oblikovanju dolge in srednje dolge dlake. Preden začnete česati, je treba kožuh psa skrtačiti z Multi Brush ali Pin Brush krtačo. Z glavnikom boste preverili, ali je dlaka lepo skrtačena. Če se Vivog glavnik za zelo majhne zatika v posamezne vozle ali sprijete dele dlake je traba te dele ponovno obdelati. Pri tem posamezni vozle razdrite s prsti in s tistim robom glavnika, ki ima goste konice. Ko so vozli odstranjeni postopek česanja ponovite.

Česanje dlake

Vivog glavnik za zelo majhne pse je primeren za klasično česanje dlake, ki naj poteka sistematično in ritmično.Česati začnite za vratom, nadaljujte proti repu in navzdol po trupu. Pri tem je pomembno, da dlako zajemate vse do kože in češete do konic. Ko je trup počesan nadaljujte z repom. Rep potegnite nazaj, stran od telesa in dlako počešite navzdol. Sledijo noge. Noge je najlažje počesati, če pse trdno stoji na tleh ali mizi. Pri tem češite od trupa navzdol po nogi. Če je pes nemiren lahko eno od nog privzdignete z levo roko, in medtem počešete drugo nogo, z glavnikom v desni roki. Nadaljujte na glavi. Česanje glave zahteva več pozornosti. Pazite, da se konika ne zatikajo v oči, ušesa, ustnice in druge občutljive dele. Česati začnite na vrhu glave in dlako češite v smeri rasti dlake. Nadaljujte okoli oči in na gobčku. Pri tem posebno pozornost namenite dlaki tik ob ustnicah, ki je lahko zavozlana. Česanje zaključite, ko glavnik lepo drsi skozi dlako in se ne zatika v vozle.

Oblikovanje volumna dlake

Vivog glavnik za zelo majhne pse je primeren tudi za oblikovanje volumna kožuha. Pri določenih pasmah psov je zaželeno, da ima kožuh psa velik volumen dlake. Take pasme psov so npr. pudlji, bišoni, špici in drugi. Pri teh pasma je treba dlako po končani negi privzdigniti tako, da ima kožuih lep volumen. To naredimo tako, da dlako zajamemo z glavnikom, potegnemo stran od telesa in pustimo, da pade na telo. Ta postopek bo kožuhu psa podaril zračnost in posledično velik volumen dlake. Na koncu površino kožuha pogladimo z glavnikom tako, da dlaka ohrani volumen. Pri tem ne pritiskajte na dlako, ampak jo pogladite samo s konicami glavnika.

Striženje dlake

Vivog glavnik za zelo majhne pse je pripomoček za striženje dlake s škarjami. Govogimo o zahtevnem postopku krajšanja dlake. V desni roki držite škarje in v levi glavnik. Z glavnikom zajamemo pramen dlake v nasprotni smeri rasti, ga privzdignemo stran od telesa in postrižemo na željeno dolžino. Privzdigovanje dlake naj poteka sistematično. Z delom pričnite na hrbtnem delu. Dlako privzdigujete po hrbtenici, od repa proti vratu in nato na straneh trupa. Pri striženju nog dlako privzdigujte od spodan navzgor in istočasno strižite na željeno dolžino. Pri striženju glave zajemajte dlako od zatilja proti očem. Striženje predela okoli oči zahteva posebno pozornost. Z glavnikom zajamite dlako tako, da zaščitite oči z in nato strižete. Dlako na bradi poče&