Igrače za mladiče in majhne pse

Igrače za mladičke in pse majhne rasti

Pasji mladiči v času menjave zob radi grizejo. Mnogi lastniki se zadovoljijo z "naravnimi igračami", kot so kamni in palice, pri tem pa se ne zavedajo, da lahko to psu trajno poškoduje zobe in dlesni. Če mladičem ne ponudimo ustrezne igrače za žvečenje, se bodo ti lotili pohištva, preprog in drugih predmetov v stanovanju. Da bi se navedenemu izognili, je nujno potrebna pravilna izbira igrače za mladičke.

Kako izbrati pravo igračo za mladiča?

Pri izbiri igrače za mladičke bodite pozorni na velikost in starost psa ter na moč njegovega ugriza. Za pasje mladiče so primerne igrače, ki masirajo dlesni ob menjavi zob, zato priporočamo, da izbirate med igračami iz lateksa in gume, ki so za razliko iz tekstilnih igrač bolj trpežne. Med igračami boste našli tudi igrače za mladičke, ki se polnijo s priboljški, kar bo grizenje in žvečenje igrače naredilo bolj zanimivo od pohištva, kamnov, palic in drugih predmetov. Poleg tega je pomembno, da nadzorujete igro, igračo, ki se začne razpadati pa odstranite, da ne bi pogoltnil posameznih delov. Pes je socialno bitje, zato potrebuje občutek pripadnosti človeku. Ta občutek mu dajemo tudi s skupno igro. Na tem mestu priporočamo, da uporabite igrače za vlečenje, skrivanje in druge igrače za mladičke in majhne pse, ki omogočajo aktivno in skupno igro. Tovrstna igra jača navezanost in zaupanje med človekom in psom, deluje terapevtsko, sprošča stres in premaguje utrujenost. Igrače za mladičke in majhne pse spodbujajo ustvarjalnost in radovednost psov, tako, da le ti ostanejo srečni in dobre volje. Igrače za samostojno igro psov v zaprtih prostorih tako zmanjšujejo stres, osamljenost in dolgočasje, kar vodi do dobrega mentalnega in fizičnega zdravja.

Igrače za pse je treba tudi čistiti. Najlažje boste očistili tekstilne igrače in naravne igrače iz jute, ki jih v večini lahko perete tudi v pralnem stroju, medtem ko morate igrače iz lateksa in gume očistiti ročno pod tekočo vodo, brez uporabe čistilnih sredstev. Če že uporabite čistilna sredstva, bodite pozorni, da ta niso škodljiva za živali. Ne pozabite, da igračo pes grize, s tem proizvaja slino, ki jo pogoltne, kar lahko pri strupenih čistilih vodi do prebavnih težav ali celo zastrupitev. Priporočamo, da za čiščenje uporabite enega od Ecodor čistil.

Kakovostne in poceni igrače za pasje mladičke iz kolekcije igrač Onlinezoo.