Krtače za pse in mačke

Krtače za pse in mačke

Redno krtačenje dlake predstavlja osnovno nego psa ali mačke. Ob zanemarjanju nege se začne dlaka sprijemati in vozlati, kar posledično povzroča neprijetni vonj kožuha ali še huje, trajno poškodbo dlake in kože psa. Pri izbiri krtače bodite pozorni, da izberete pravo krtačo, glede na tip in vrsto dlake psaali mačke. V naši ponudbi najdete lesene krtače, krtače iz bambusa, krtače izdelane iz plastike in gume. Kakšno krtačo boste izbrali, je odvisno od vašega okusa, kljub temu pa pri izbiri mislite predvsem na psa ali mačko in njegovo dlako. Seveda pa je izbira krtače za nego psa ali mačke v prvi vrsti odvisna od strukture in gostote dlake ter pasme psa ali mačke.

Vrste krtač za pse in mačke

Slicker Brush krtače za pse so namenjene vsakodnevnemu krtačenju psov s srednje dolgo in kratko dlako, pri čemer moramo paziti, da trde krtače uporabljamo samo pri zvozlani, sprijeti in zelo gosti dlaki, medtem ko mehke za normalno gostoto dlake.

Multibrush krtače za pse so primerne za dlako, daljšo od 2 cm. Iglice teh krtač so daljše od klasičnih Slicker Brush krtač. Njihova upogljiva površina in trda in mehka stran pa omogočata hitro in preprosto krtačenje in dober dostop do vseh delov telesa.

Pin Brush krtače za pse so namenjene krtačenju dolge dlake psov, ki potrebuje večji volumen in ni sprijeta ali zvozlana. Priljubljeni so predvsem modeli z mehko, prožno podlogo.

Gumijaste krtače za pse so primerne za krtačenje in kopanje kratkodlakih psov ter odstranjevanje odpadajoče dlake. Te krtače so primerne tudi za navajanje mladičkov na česanje in krtačenje.

V naši Onlinezoo ponudbi boste našli tudi posebne Wellness krtače, ki so izdelane iz naravnih ali umetnih materialov, z ročajem ali brez. Pri izbiri priporočamo GogiPet masažne krtače, ki bodo lepo masirale telo psa ali mačke in sproščujoče vplivale na počutje. Pri masaži bodite zelo nežni. Potegi pri dolgodlakih psih naj potekajo v smeri rasti dlake, pri kratkodlakih psih pa naj bodo vaši gibi krožni.

Krtače za pse z zajamčeno najnižjo ceno samo v spletni trgovini Onlinezoo.