Klasični nagobčniki za pse

Poceni nagobčniki za pse

Lahki in zračni nagobčniki za pse s posebej ugodnimi cenami, so udobni za nošenje in izdelani v klasičnih modelih. Primerni so za pse vseh velikosti.

V tej kategoriji lahko izbirate med usnjenimi ali silikonskimi nagobčniki različnih velikosti za različne velikosti in različne smrčke psov. Udobni nagobčniki iz kolekcije GogiPet so prilagojeni za različne pasme psov. Tako lahko na tej strani najdete nagobčnike tudi za pse s kratkim gobčkom, nagobčnike za mopse, buldoge in druge pasme. Nagobčniki so posebej izdelani tako, da so udobni tudi za pse, kot so zgoraj omenjene pasme.

Na trgu najdemo več različnih vrst in modelov nagobčnikov za pse. Pri izbiri je pomembno, da pravilno izberemo material, model in velikost. Pri nakupu bodite pozorni, da ne kupite premajhen ali prevelik nagobčnik za psa. Pred nakupom izmerite obseg gobčka na najširšem delu in obseg glave. Pri vsakem nagobčniku posebej boste v tekstu in na slikah našli mere nagobčnika, ki jih lahko primerjate z merami vašega psa in tako najdete optimalni nagobčnik.

Usnjeni in silikonski nagobčniki za pse v obliki košarice so prijetni tudi za daljše nošenje. Gre za lahke nagobčnike, ki so zelo udobni in psa ne motijo pri nošenju ne glede na letni čas. Nagobčniki iz kovine so pozimi lahko zelo hladni in zmrznejo, poleti pa so segreti od sonca in lahko poškodujejo kožo in dlako, zato priporočamo, da se jih izogibate.

Nagobčniki za pse so uporabni za celo vrsto aktivnosti in so obenem obvezni del opreme psa v javnih prevoznih sredstvih, pri obisku gostinskih in hotelskih objektov, veterinarja, pasjega frizerja in trgovin. Poleg navedenega nagobčniki preprečijo ugrize in nevarno pobiranje hrane po tleh. Nekateri lastniki z uporabo nagobčnika preprečijo tudi nezaželeno približevanje in božanje ljudi, ker se običajno psov z nagobčnikom ljudje izogibajo. 

Pri navajanju psa na nošenje nagobčnika je pomembno, da nagobčnik psu predstavimo med igro in s priboljški, tako ga bo sprejel z veseljem.Nagobčnik psu najprej pokažemo in pustimo da ga povoha in pogleda in mu med tem ponudimo priboljšek in se z njim poigramo. Ko pes spozna nagobčnik in ugotovi, da ni nevaren mu priboljške dajemo čez sprednjo odprtino tako, da sam položi gobček v nagobčnik. Postopek ponavljamo več dni zapored. Nato nagobčnik zapnemo za vratom in psu dajemo priboljške skozi odprtine. Ta del naj prvič traja le nekaj minut. Ko mu nagobčnik snamemo ga pohvalimo in se z njim poigramo. Pri naslednjem treningu postopek ponovimo in tokrat pustimo nagobčnik nekoliko dlje. Postopek ponavljamo toliko časa, da se pes povsem navadi na nagobčni.