Izdelki in oprema za trimanje

Trimerji in oprema za odstranjevanje odpadajoče dlake psov in mačk

Kaj je to trimanje?

Ni vsaka dlaka in vsak pes za trimanje. Trimanje ni striženje dlake, ampak je poseben postopek odstranjevanja odmrle in odpadajoče dlake. Trimajo se samo določene pasme psov in določene strukture dlake. Trimanje pomeni odstranjevanje najdaljše, odpadajoče, odmrle dlake psov s trimerji, strgali, določenimi vrstami kamnov in pudrov za trimanje. Tehniko trimanja ali odstranjevanja dlake s trimerji lahko uporabite samo v primeru, če ima pes trdo, žimanato dlako, tako imenovano "rolling coat" (3 različne dolžine dlake) in če dlaka lepo in neboleče zapušča kožuh psa. Trimanje dlake s trimerji omogoča večji pretok zraka na kožuhu, preprečili nenadzorovano odpadanje dlake v okolico in ohranili zdravo strukturo dlake. Trima se predvsem žimasto dlako, ki jo imajo pasme psov, kot so Šnavcer, Beli višavski terier, Airdelski terier, Fox terier, Grifon in njim podobne pasme. Za trimanje lahko uporabimo različne pripomočke, kot so naprstniki, kamni in palčke za trimanje, pa tudi trimerje, ki imajo posebej oblikovana rezila. Pomembno je, da trimamo - odstranjujemo samo najdaljšo, že odmrlo in odpadajočo dlako, ki neboleče zapušča kožuh psa. Na tem mestu vam ponujamo osnovno opremo za posebno nego, kot je na primer trinamje in nekaj informacij za pravilno izbiro pripomočkov.

Izdelki za trimanje psov

Trimerji za pse so najpogostejši pripomoček za trimanje. V naši ponudbi boste našli univerzalne grobe in fine trimerje, pa tudi posebej oblikovane trimerje za oblikovanje ušes, rozete, predelov okoli oči in drugih delov telesa. V osnovi lahko vsakega psa v celoti potrimamo z univerzalnim finim in grobim trimerjem. Za popolnejše rezultate in bolj natančno trimanje, pa potrebujemo za to posebej oblikovane trimerje. Trimanje mora potekati samo v smeri rasti dlake. Pri tem zajamemo pramen dlake med prste in trimer tako, da trimer ves čas dela držimo pod kotom 90 stopinj in dlako odstranimo iz kožuha s hitrim potegom v smeri rasti dlake. Če trimer zasučemo, se lahko zgodi, da dlako porežemo, kar pa v tem primeru ni zaželeno. Če dlaka spodrsava izpod trimerja, potrebujete bolj fin trimer ali trimer z bolj gostimi rezili. Trimanje psov je prav posebna umetnost, ki pa si je ni izmislil človek, ampak so jo psi s seboj prinesli iz narave. V času, ko so bili psi še divji, so odvečno dlako odvrgli z drgnjenjem ob skale in drevesa v naravi. Ker te možnosti danes nimajo, jim pri menjavi in odstranjevanju dlake pomagamo ljudje s trimanjem.

Naprstniki za trimanje so primerni za učenje trimanja, saj z njimi naredimo najmanj napak. Med palec in kazalec zajamemo pramen dlake (10 do 20 dlak) in ga s potegom v smeri rasti dlake izpulimo. Postopek je, poleg tega, da je primeren za učenje trimanja, primeren tudi za trimanje dlake na občutljivih predelih telesa psa, kot so rep, intimni predeli in glava.

Kamen za trimanje iz lave - trimanje in strganje telesa

Gre za najbolj naraven način trimanja psov. Uporabimo lahko 2 tehniki. Pri prvi tehniki drsimo po površini telesa v smeri rasti dlake in strgamo dlako iz kožuha, pri drugi tehniki, pa dlako zajemamo med kamen in prste ter s potegi v smeri rasti dlake le to odstranimo iz kožuha. Prva tehnika je primerna predvsem za Labradorce, Zlate prinašalce, kratkodlake čivave, Mopse in njim podobne pse, druga pa za Bele višavske terierje, šnavcerje, Fox terierje in druge.

Palčke za trimanje - trimanje žimnate dlake

Palčke za trimanje so lahko izdelane iz kamna lave ali kovine. Pri izbiri bodite pozorni na to, da izberete velikost, ki bo primerna za trimanje posameznih delov telesa. Za trimanje trupa so bolj primerne debelejše in večje palčke, medtem, ko so za trimanje glave in drugih občutljivejših delov bolj primerne tanjše in manjše palčke. Pri trimanju zajamemo pramen dlake med palčko in palec in s potegom v smeri rasti dlake odstranimo odpadajočo dlako iz kožuha. Tako kot pri puljenju z naprstniki moramo tudi pri tej tehniki zmanjšati količino dlake, če opazimo, da je trimanje za pse neprijetno. Grobe palčke so bolj primerne za debelejšo, grobo ali trdo dlako, medtem ko so fine palčke bolj primerne za tanko dlako.

Izdelki za trimanje pso z zajamčeno najnižjo ceno v Sloveniji.