Vivog dvostranska krtača za pse majhne rasti

Vivog dvostranska krtača za pse majhne rasti je primerna za nego dolge in srednje dolge dlake. Stran s konicami lepo skrtači dolgo dlako, odstrani umazanijo in odpadajočo dlako. Stran z najlon ščetinami pa dlaki podari sijaj, stimulira rast dlake in nežno masira.

Količina Cena
Kupite do 2 kos po ceni/kos:
15,90 €*
namesto 21,20 €* prihranek 25% .
Kupite od 3 kos po ceni/kos:
14,10 €*
namesto 21,20 €* prihranek 33.49% .

Dobavljivo takoj, rok dobave 2 - 3 delovne dni po prejetem plačilu

Številka izdelka: VG-02112

Informacije o izdelku "Vivog dvostranska krtača za pse majhne rasti"

Krtača za pse majhne rasti

Vivog dvostranska krtača za pse majhne rasti

Originalna, Vivog dvostranska krtača za pse majhne rasti je izdelana iz trde plastike. Ročaj krtače je obložen z gumijasto oblogo, ki prepreči drsenje. Kovinske konice lepo skrtačijo dlako, odstranijo umazanijo in odpadajočo dlako. Najlonske ščetine masirajo kožuh in mu podarijo lep sijaj. Vivog dvostranska krtača za pse velike rasti je primerna za navajanje mladičkov na nego in česanje.

Lastnosti krtače

  • Vivog dvostranska krtača za pse majhne rasti
  • izdelano iz trde plastike
  • ergonomsko oblikovan ročaj z gumijasto oblogo, ki prepreči drsenje
  • konice iz nerjavečega jekla odstranijo umazanijo in odpadajočo dlako in prezračijo kožuh
  • mehke ščetine so izdelane iz najlona in lepo masirajo kožuh in mu porarijo lep sijaj
  • zračna blazina ublaži pritisk med krtačenjem
  • krtača je primerna za vsakodnevno krtačenje kratke dlake in navajanje mladičkov na krtačenje

Namen uporabe

Vivog dvostranska krtača za pse majhne rasti je primerna za vsakodnevno krtačenje dolge in srednje dolge dlake. Stran s konicami iz nerjavečega jekla prezrači kožuh, odstrani umazanijo in odpadajočo dlako. Stran z najlonskimi ščetinami pa dlaki podari lep sijaj in nežno masira kožuh. V salonih se ta krtača uporablja predvsem za navajanje mladičkov in plašnih psov na nego in krtačenje. Pri tem se krtačenje začne vedno z najlonsko krtačo, ki se, ko je pse miren zamenja s stranjo, ki ima kovinske konice.

Navodilo za uporabo

Vivog dvostranska krtača za pse majhne rasti se lahko uporablja za vsakodnevno krtačenje dlake in odstranjevanje umazanije, zračenje kožuha in navajanje mladičkov na nego. Pred krtačenjem priporočamo, da kožuh psa poškropite s sprejem za sijaj dlake ali pa uporabite Magic Care, ki bo dodatno osvežil kožuh.

Vsakodnevno krtačenje

Vivog dvostranska krtača za pse majhne rasti se pri vsakodnevnem krtačenju uporablja v smeri rasti dlake. Najprej psa skrtačite s stranjo, ki ima kovinske konice. Delo pričnite na vratu, nadaljujte preko hrbtenice do repa in nato navzdol po trupu. Krtačite v smeri rasti dlake tako, da krtača lepo prodre do kože. Rep potegnite stran od telesa in dlako krtačite proti konici repa. Pri nogah je smotrno, da pes stoji trdo na tleh ali mizi. Dlako krtačite od zgoraj navzdol. Pri krtačenju glave bodite pozorni, da dlako krtačite stran od oči. Posebno pozornost namenite predelu na gobčku, kjer se lahko nahajajo ostanki hrane in druga umazanija. Krtačite previdno in temeljito. Ko je kožuh čist in brez sprijetih delov ali vozlov ga skrtačite s stranjo, ki ima najlonske ščetine. Krtačite nežno in ritmično tako, da med krtačenjem nežno masirate kožuh. Dlaka bo po krtačenju svežega in sijočega videta.

Navajanje mladičkov in plašnih psov in mačk na nego

Psa postavite na mizo ali drugo trdo podlago. Dovolite mu, da krtačo povoha in se z njo seznani. Krtačenje vedno začnite s stranjo, ki ima najlonske ščetine. Najprej krtačite hrbet in nadaljujte po trupu navzdol. Potegi naj bodo nežni in ritmični. Če je pes miren in uživa v krtačenju lahko povečate pritisk krtače na telo tako, da ščetine prodrejo vse do kože. Sedaj zamenjajte stran krtače in delo nadaljujte s stranjo, ki ima kovinske konice. Če postane pes nemiren hitro zamenjajte stran in nadaljujte z najlonsko stranjo krtače. Postopek ponavljajte toliko časa, da se pes navadai na krtačenje. Ko pes lepo prenaša krtačenje trupa lahko delo nadaljujete na nogah, repu in glavi. Postopek je enak kot na trupu. Čas krtačenja je odvisen od potrpežljivosti psa. Če je pes postane zelo nemiren naredite odmor, se z njim poigrajte in mu ponudite priboljšek.

Navajanje psov na nego je dolgotrajen postopek. Če je pes plaše in ne mara krtačenja se morate zavedati, da bo potrebno kar nekj poskusov, dokler se bo pes navadil na nego in krtačenje sprejel kot nežno masažo.

Čiščenje in vzdrževanje

Vivog dvostranska krtača za pse majhne rasti je pralna in jo je treba očistiti po vsakem krtačenju. Krtačo lahko operete pod tekočo vodo. Če je potrebno lahko uporabite nežna, okolju prijazna čistila. Pomembno je, da krtačo dobro sperete in hitro posušite.

Vivog dvostranska krtača za pse majhne rasti z zajamčeno najnižjo ceno.