Vivog dvostranska krtača za mačke

Vivog dvostranska krtača za mačke je primerna za vsakodnevno nego mačk. Stran z žametnim blagom uspešno odstrani odpadajočo dlako in umazanijo, stran z najlonskimi ščetinami, pa dlaki podari lep sijaj, prezrači kožuh in nežno masira kožo.

Količina Cena
Kupite do 2 kos po ceni/kos:
15,12 €*
namesto 20,16 €* prihranek 25% .
Kupite od 3 kos po ceni/kos:
13,41 €*
namesto 20,16 €* prihranek 33.48% .

Dobavljivo takoj, rok dobave 2 - 3 delovne dni po prejetem plačilu

Številka izdelka: VG-02121

Informacije o izdelku "Vivog dvostranska krtača za mačke"

Krtača za mačke

Vivog dvostranska krtača za mačke

Originalna, Vivog dvostranska krtača za mačke je izdelana iz trde plastike. Ročaj krtače je obložen z gumijasto oblogo, ki prepreči drsenje. Žametna stran krtače lepo odstranij umazanijo in odpadajočo dlako. Najlonske ščetine masirajo kožuh in mu podarijo lep sijaj. Vivog dvostranska krtača za mačke je primerna za navajanje mladičkov na nego in česanje.

Lastnosti krtače

  • Vivog dvostranska krtača za  mačke
  • izdelano iz trde plastike
  • ergonomsko oblikovan ročaj z gumijasto oblogo, ki prepreči drsenje
  • žametno blago uspešno odstrani umazanijo in odpadajočo dlako
  • mehke ščetine so izdelane iz najlona in lepo masirajo kožuh in mu porarijo lep sijaj
  • zračna blazina ublaži pritisk med krtačenjem
  • krtača je primerna za vsakodnevno krtačenje kratke dlake in navajanje mladičkov na krtačenje

Namen uporabe

Vivog dvostranska krtača za mačke je primerna za vsakodnevno krtačenje dolge in srednje dolge dlake. Stran z žametnim blagom prezrači kožuh, odstrani umazanijo in odpadajočo dlako. Stran z najlonskimi ščetinami pa dlaki podari lep sijaj in nežno masira kožuh. V salonih se ta krtača uporablja predvsem za navajanje mladičkov in plašnih psov na nego in krtačenje.

Navodilo za uporabo

Vivog dvostranska krtača za mačke se lahko uporablja za vsakodnevno krtačenje dlake in odstranjevanje umazanije, zračenje kožuha in navajanje mladičkov na nego. Pred krtačenjem priporočamo, da kožuh mačke poškropite s sprejem za sijaj dlake ali pa vtrete v kožuh nekaj kapljic Silk Care olja, ki bo dodatno osvežilo kožuh in prehranilo dlako od korena do konic.

Vsakodnevno krtačenje

Vivog dvostranska krtača za mačke se pri vsakodnevnem krtačenju uporablja v smeri rasti dlake. Najprej mačko skrtačite s stranjo, ki ima najlonske ščetine. Delo pričnite na vratu, nadaljujte preko hrbtenice do repa in nato navzdol po trupu. Krtačite v smeri rasti dlake tako, da krtača lepo prodre do kože. Rep potegnite stran od telesa in dlako krtačite proti konici repa. Pri nogah je smotrno, da mačka leži tleh ali mizi. Dlako krtačite od zgoraj navzdol. Pri krtačenju glave bodite pozorni, da dlako krtačite stran od oči. Posebno pozornost namenite predelu na gobčku. Krtačite previdno in temeljito. Ko je kožuh čist in brez sprijetih delov ali vozlov ga skrtačite s stranjo, ki ima žametno blago. Krtačite nežno in ritmično tako, da med krtačenjem nežno masirate kožuh. Dlaka bo po krtačenju svežega in sijočega videta.

Navajanje mladičkov in plašnih  mačk na nego

Mačko postavite na mizo ali drugo trdo podlago. Dovolite ji, da povoha krtačo in se z njo seznani. Krtačenje vedno začnite s stranjo, ki ima žametno blago. Najprej krtačite hrbet in nadaljujte po trupu navzdol. Potegi naj bodo nežni in ritmični. Če je mačka mirna in uživa v krtačenju lahko povečate pritisk krtače na telo. Sedaj zamenjajte stran krtače in delo nadaljujte s stranjo, ki ima najlonske ščetine. Če postane mačka nemirna hitro zamenjajte stran in nadaljujte z žametno stranjo krtače. Postopek ponavljajte toliko časa, da se mačka navadi na krtačenje. Ko mačka lepo prenaša krtačenje trupa lahko delo nadaljujete na nogah, repu in glavi. Postopek je enak kot na trupu. Čas krtačenja je odvisen od potrpežljivosti mačke. Če je mačka postane zelo nemirna naredite odmor, se z njio poigrajte in ji ponudite priboljšek.

 

Čiščenje in vzdrževanje

Vivog dvostranska krtača za mačke je  pralna in jo je treba očistiti po vsakem krtačenju. Krtačo lahko operete pod tekočo vodo. Če je potrebno lahko uporabite nežna, okolju prijazna čistila. Pomembno je, da krtačo dobro sperete in hitro posušite.

Vivog dvostranska krtača za mačke z zajamčeno najnižjo ceno.

 

0 od 0 ocen