Igrače za pse

Uporabne igrače za pse

Predniki psov so nekoč živeli v naravi in se tako za razliko od večine današnjih psov veliko gibali. Zato je dnevno gibanje psov velikega pomena za njihovo zdravje, počutje in izgled. Tako je priporočljivo, da sprehod psa popestrimo z igro v naravi, na vrtu ali urbanih središčih z igračami. Tako bomo ohranili in izboljšali kondicijo psa, se uspešno borili proti debelosti, sladkorni bolezni, artritisu in drugimi sodobnimi boleznimi psov. Za igro na prostem tako priporočamo uporabne igrače za pse, ki jih lahko mečete in jih pes prinaša, kot so žoge, frisbiji in gruge igrače iz gume. S temi igračami in igro z metanjem igrač bo vaš pes dnevno naredil mnogo več kilometrov kot s preprostim sprehodom na povodcu.

Ker so psi socialna bitja potrebujejo občutek pripadnosti človeku. Ta občutek jim dajemeo tudi z skupno igro. Na tem mestu priporočamo uporabite igrače za vlečenje, skrivanje in druge igrače za pse, ki omogočajo aktivno in skupno igro. Tovrstna igra jača navezanost in zaupanje med človekom in psom in deluje terapevtsko, sprošča stres in premaguje utrujenost.

Psi so čustvena bitja, ki se hitro lahko dolgočasijo Igrače za pse vspodbujajo kreativnost in radovednost psov, tako da le ti ostanejo srečni in dobre volje. Igrače za samostojno igro psov v zaprtih prostorih tako zmanjšujejo stres, osamljenost in dolgočasje, kar vodi do dobrega mentalnega in fizičnega zdravja. Za igro v notranjih prostorih tako priporočamo manjše igrače v katere lahko vstavite priboljške, igrače ki so odporne na grizenje in druge igrače iz lateksa in tekstila. Za bolj zahtevne pse v naši ponudbi najdete tudi inteligentne igrače za samostojno igro psa. Zanimive igrače za pse iz ponudbe Onlinezoo preprečijo, da bi kuža iz dolgočasja grizel pohištvo. Tako bo čas, ki ga preživi sam v stanovanju preživel udobno, aktivno in sproščeno.

Sestavni del opreme za pse so tudi igrače za čiščenje zob in jačanje desni. Te igrače za pse so večinoma izdelane iz vrvi, lateksa in gume, nekatere med njimi pa imajo tudi možnost, da vanje vstavite priboljške ali jih poškropite z emulzijo za čiščenje zob, kar bo dodatno pomagalo pri čiščenju in odpravilo slab zadah.

Kako izbrati pravo igračo za vašega psa?

Poglavitnega pomena je pravilna izbira velikosti in materijala igrače. Pri velikih psih izbirajte med igračami, ki so tako velike, da jih pes ne more pogoltniti. Načeloma naj bodo igrače za velike pse večje od 20 cm, za majhne pse pa manjše od 20 cm. Če dobro poznate svojega psa in njegovo telo se lahko zanesete na občutek, vsekakor pa raje kupite preveliko kot premajhno igračo. Za pse, ki radi grobo grizejo izbirajte med igrače iz gume, lateksa in igrače iz pletene vrvi, da jih pes ne uniči prehitro. Pri psih, ki igrače radi prenašajo in z njimi počivajo pa priporočamo tekstilne igrače. Pri izbiri igrače za mladičke izbirajte med igračami, ki jih najdete v rubriki "igrače za mladičke". Igrače za pse je potrebno tudi čistiti. Za čiščenje so najlažje tekstilne igrače in naravne igrače iz jute, ki jih v večini lahko perete tudi v pralnem stroju, medtem ko morate igrače iz lateksa in gume očisitit ročno pod tekočo vodo, brez uporabe čistilnih sredstev. Če že uporabite čistilna sredstva pa bodite pozorni, da ta niso škodljiva za ljudi in živali. Ne pozabite, da igračo pes grize, s tem proizvaja slino, ki jo pogolten, kar lahko pri strupenih čistilih vodi do prebavnih težav ali celo zastrupitev. Priporočamo, da za čiščenje uporabite enega od Ecodor čistil, ki so ljudem in živalim prijazna.

Uporabne igrače za pse z zajamčeno najnižjo ceno samo v spletni trgovini Onlinezoo.

 

 

 

 

Postavke 1-24 227

Nastavite Smer Padajoče
na strani

Postavke 1-24 227

Nastavite Smer Padajoče
na strani