Pasje igrače

Uporabne igrače za pse

Predniki psov so nekoč živeli v naravi in se tako za razliko od večine današnjih psov veliko gibali. Zato je za zdravje, počutje in videz vsakega psa, dnevno gibanje velikega pomena. Priporočljivo je, da sprehode psa popestrimo z igro s pomočjo igrač. S takšnim aktivnim načinom sprehoda, bomo ohranili in izboljšali kondicijo psa, se uspešno borili proti debelosti, sladkorni bolezni, artritisu in drugimi sodobnimi boleznimi psov. Za igro na prostem priporočamo uporabne igrače za pse, ki jih lahko mečete in jih pes prinaša, kot so žoge, frizbiji in druge igrače iz gume. Z igro metanja in prinašanja igrač bo vaš pes dnevno naredil mnogo več kilometrov kot s preprostim sprehodom na povodcu.

Ker so psi socialna bitja, potrebujejo občutek pripadnosti človeku. Ta občutek jim dajemo tudi s skupno igro. Na tem mestu priporočamo, da uporabite igrače za vlečenje, skrivanje in druge igrače za pse, ki omogočajo aktivno in skupno igro. Tovrstna igra jača navezanost in zaupanje med človekom in psom, deluje terapevtsko, sprošča stres in premaguje utrujenost.

Psi so čustvena bitja, ki se hitro lahko dolgočasijo. Igrače za pse spodbujajo ustvarjalnost in radovednost psov, tako, da le ti ostanejo srečni in dobre volje. Igrače za samostojno igro psov v zaprtih prostorih tako zmanjšujejo stres, osamljenost in dolgočasje, kar vodi do dobrega mentalnega in fizičnega zdravja. Za igro v notranjih prostorih priporočamo manjše igrače, v katere lahko vstavite priboljške, igrače, ki so odporne proti grizenju in druge igrače iz lateksa in tekstila. Za bolj zahtevne pse pa v naši ponudbi najdete tudi "inteligentne" igrače za samostojno igro psa. Zanimive igrače za pse iz ponudbe Onlinezoo preprečijo, da bi pes iz dolgočasja grizel pohištvo. Tako bo čas, ki ga bo preživel sam v stanovanju, preživel udobno, aktivno in sproščeno.

Sestavni del opreme za pse so tudi igrače za čiščenje zob in jačanje dlesni. Takšne igrače za pse so večinoma izdelane iz vrvi, lateksa in gume. Nekatere igrače so narejene tako, da vanje vstavite priboljške ali jih poškropite z emulzijo za čiščenje zob, kar bo dodatno pomagalo pri čiščenju zob, ali odpravilo slab zadah.

Kako izbrati pravo igračo za vašega psa?

Zelo pomembna je pravilna izbira velikosti in materiala igrače. Pri velikih psih izbirajte med igračami, ki so tako velike, da jih pes ne more pogoltniti. Načeloma naj bodo igrače za velike pse večje od 20 cm, za majhne pse pa manjše od 20 cm. Če dobro poznate svojega psa in njegovo telo, se lahko zanesete na občutek, vsekakor pa raje kupite preveliko kot premajhno igračo. Za pse, ki radi grobo grizejo, izbirajte med igrače iz gume, lateksa in igrače iz pletene vrvi, da jih pes ne uniči prehitro. Pri psih, ki igrače radi prenašajo in z njimi počivajo pa priporočamo tekstilne igrače. Pri izbiri igrače za mladičke izbirajte med igračami, ki jih najdete v rubriki "igrače za mladičke". Igrače za pse je treba tudi čistiti. Najlažje boste očistili tekstilne igrače in naravne igrače iz jute, ki jih v večini lahko perete tudi v pralnem stroju, medtem ko morate igrače iz lateksa in gume očistiti ročno pod tekočo vodo, brez uporabe čistilnih sredstev. Če že uporabite čistilna sredstva, bodite pozorni, da ta niso škodljiva za živali. Ne pozabite, da igračo pes grize, s tem proizvaja slino, ki jo pogoltne, kar lahko pri strupenih čistilih vodi do prebavnih težav ali celo zastrupitev. Priporočamo, da za čiščenje uporabite enega od Ecodor čistil.

Uporabne igrače za pse z zajamčeno najnižjo ceno samo v spletni trgovini Onlinezoo.

 

 

 

 

Postavke 1-24 151

Nastavite Smer Padajoče
na strani

Postavke 1-24 151

Nastavite Smer Padajoče
na strani