ZVPot za končne kupce (uporabnike, naročnike)

Predogled

1. Splošni pogoji poslovanja

Spletna trgovina Onlinezoo e.u deluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot).

2. Pogodbeni stranki

Pogodbeno razmerje bo sklenjeno med vami - kupcem in prodajalcem

Onlinezoo e.U
Witzelsbergergasse 20
(vhod iz Schweglerstraße 56)
1150 Wien/Dunaj

Avstrija

Fax: +43/1/2533033-4355
HRB Wien FN 300784f
USt.-IdNr.: ATU63741829

Za reševanje morebitnih sporov je pristojno Sodišče na Dunaju, Avstria.
Za dodatna vprašanja, pomoč in reklamacije v slovenskem jeziku nas lahko kontaktirate na E-mail shopsi@@onlinezoo.si

3. Pogodba

Izdelke, ki so na voljo v spletni trgovini Onlinezoo e.u, lahko potrošnik naroči vse dni v letu, 24 ur na dan. V primeru, da v nekem obdobju, iz kakršnih koli razlogov, naročanje in dostava ne bi bila mogoča, bodo kupci o tem obveščeni na naših spletnih straneh ali preko e-maila. Kupec po oddaji naročila, po elektronski pošti prejme informativni izračun z vsemi podatki o naročilu. V primeru nejasnosti v zvezi z naročilom, si pridržujemo pravico do vzpostavitve kontakta s kupcem preko telefona ali E-mail naslova posredovanega ob nakupu. S potrditvijo nakupa, kupec soglaša s pogoji, ki so opisani na spletni strani www.onlinezoo.si

4. Varovanje podatkov

Ščitimo zasebnost uporabnikov - kupcev in podatke uporabljamo v skladu z veljavno zakonodajo in pravilnikom o varovanju osebnih podatkov. Kupec z registracijo v spletno prodajalno ali z oddajo naročila, dovoli uporabo podatkov za statistične namene in pošiljanje reklamnih elektronskih sporočil. S kupcem stopimo v stik preko sredstev za komuniciranje na daljavo le v primeru, da je to nujno za izvedbo naročila in če temu kupec izrecno ne nasprotuje.
Lastnik strani sledi uporabi spletnega mesta. Ti podatki ne omogočajo vpogleda v osebne podatke uporabnikov - kupcov. Uporablja se jih zgolj z namero izboljšanja uporabe spletne trgovine. Uporabnik - kupec je dolžan skrbeti za pravilnost in točnost podatkov, ki nam jih posreduje. Odgovoren je tudi za vse aktivnosti, opravljene z uporabo njegovega uporabniškega računa. V primeru nepooblaščene uporabe, ali utemeljenega suma, da je do tega prišlo, mora uporabnik o tem takoj obvestiti lastnika spletne prodajalne preko E-maila. Uporabnik se zaveže, da bo spletno mesto www.onlinezoo.si uporabljal v skladu s temi pogoji in zagotavljal tajnost gesla.
Uporabnik - kupec z izvedeno registracijo dovoljuje uporabo in zbiranje osebnih podatkov, ki jih vnese. Ti podatki so namenjeni poslovanju in jih ne posredujemo v druge namene ali tretji osebi. Podatke hranimo v računalniku, ki je zaščiten z gesli. Ob morebitnem vdoru v računalniški sistem ne nosimo odgovornosti za odtujitev podatkov.

5. Odpoved pogodbe

Kupec ima pravico do vračila kupljenega blaga, če to namero pisno sporoci v roku 7-ih dni po dostavi blaga. Po tem, ko kupec odda pisno sporocilo o odstopu od narocila, je blago dolžan v 8-ih dneh vrniti ponudniku, nepoškodovano, v originalni nepoškodovani embalaži in v nespremenjeni količini na naslov podjetja. Kupcu v primeru odstopa od narocila, vrnemo kupnino na njegov transakcijski racun.
Ce pride do poškodbe paketa med transportom, paket reklamirajte pri poštarju ali dostavni službi in nas o reklamaciji obvestite preko E-maila.


Naslov za vračilo izdelkov in odstop od naročila:


Onlinezoo e.U
Peter Schneider
Witzelsbergergasse 20/11
1150 Dunaj/Wien
Austria

Tel. 0043/1/990 2848
E-Mail: gorazd@jeanpeau.at
Fax: 0043/1/2533033-4355

Onlinezoo e.U
Witzelsbergergasse 20/11
1150 Wien

6. Cene in stroški dostave

Cene, stroški dostave in pakiranja, ki so navedene na naši sletni strani vključujejo DDV.

Stroški dostave so odvisni od teže in vrste dostave, ki ste jo izbrali. Stroški dostave bodo izračunani samodejno na podlagi vašega naročila in jih boste videli na koncu naročila.

7. Dostava

Dostava izdelkov poteka z dostavno službo GLS ali preko Pošte Slovenije odvisno od izbranega načina dostave in plačila izdelkov. Naročilo bo oddan v roku 3 delovnih dni po prejetem plačilu (razen za plačila po povzetju in za izdelke, kjer je v opisu izdelka navedeno drugače).

Če katerega od naročenih izdelkovni iz kakršnega koli razloga ne bo mogoče dostaviti v navedenem roku, vas bomo o tem obvestili.

8. Placilo

Kupec - naročnik lahko izbira med naslednjimi načini plačil izdelkov:

- plačilo s kreditnimi in bančnimi karticami

- plačilo preko PayPala

- plačilo po predračunu

- plačilo po povzetju

Pravico do delnega plačila računa ima kupec samo na podlagi pisnega soglasja prodajalca - ponudnika izdelkov.

V primeru odstopa od naročila bo kupcu kupnina izdelkov vrnjena na njegov račun v roku 8 dni po prejemu vrnjenih izdelkov. Stroške vračila izdelkov nosi kupec.
Za reševanje sporov je pristojno Sodišče na Dunaju, Avstrija.

9. Lastništvo izdelkov

Izdelki so do dokončnega plačila kupca v lasti prodajalca.

10. Garancija

Garancijo izdelkov zagotavljamo v skladu s predpisi in zakoni.

 

Pravila sodelovanja za registrirane poslovne partnerje - trgovce, naročnike (B2B)

Predogled

1. Splošni pogoji poslovanja

Spletna trgovina Onlinezoo e.u sodeluje s poslovnimi partnerji - naročniki v skladu s pravili mednarodnega poslovanja B2B.

2. Pogodbeni stranki

Pogodbeno razmerje bo sklenjeno med poslovnim partnerjem - naročnikom in ponudnikom

Onlinezoo e.U
Witzelsbergergasse 20
(vhod iz Schweglerstraße 56)
1150 Wien/Dunaj

Avstrija

Fax: +43/1/2533033-4355
HRB Wien FN 300784f
USt.-IdNr.: ATU63741829

Za reševanje morebitnih sporov je pristojno Sodišče na Dunaju, Avstria.

Za dodatna vprašanja, pomoč in reklamacije v slovenskem jeziku smo vam na voljo preko E-mail info@onlinezoo.si

3. Pogodba o poslovnem sodelovanju

Izdelke, ki so na voljo v spletni trgovini Onlinezoo e.u lahko poslovni partner - naročnik naroči vse dni v letu, 24 ur na dan. V primeru, da v nekem obdobju, iz kakršnih koli razlogov, naročanje in dostava ne bi bila mogoča, bodo poslovni partnerji - naročniki o tem obveščeni na naših spletnih straneh ali preko E-maila. Ponudbe na spletni strani in cene veljajo do odprodaje zalog. Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe cen ali morebitnih napak.

Poslovni partner - naročnik z oddajo naročila sklene pogodbo o poslovnem sodelovanju in prejme preko E-maila predračun za plačilo izdelkov. Rok plačila predračuna je 8 dni. Po preteku roka plačila bo naročnik ponovno pozvan k plačilu preko E-maila. V kolikor plačilo ne bo opravljeno si ponudnik pridržuje pravico do obračuna nastalih stroškov. V primeru nejasnosti v zvezi z naročilom, si pridržujemo pravico do vzpostavitve kontakta s poslovnim partnerjem - naročnikom preko telefona ali E-maila.

4. Varovanje podatkov

Ponudnik Onlinezoo E.u varuje zasebnost poslovnih partnerjev - naročnikov in podatke uporablja v smislu dobrih poslovnih odnosov. Poslovni partner - naročnik z registracijo v spletno prodajalno ali z oddajo naročila, dovoli uporabo podatkov za statistične namene in pošiljanje reklamnih elektronskih sporočil. S poslovnim partnerjem - naročnikom stopimo v stik preko sredstev za komuniciranje na daljavo le v primeru, da je to nujno za izvedbo naročila in če temu naročnik izrecno ne nasprotuje.
Ponudnik Onlinezoo E.u sledi uporabi spletnega mesta. Ti podatki ne omogočajo vpogleda v podatke poslovnih partnerjev - naročnikov. Uporablja se jih zgolj za izboljšanja uporabe spletne trgovine. Poslovni partner - naročnik je dolžan skrbeti za pravilnost in točnost podatkov, ki nam jih posreduje. Odgovoren je za vse aktivnosti, opravljene z uporabo njegovega uporabniškega računa. V primeru nepooblaščene uporabe ali utemeljenega suma, da je do tega prišlo, mora poslovni partner - naročnik o tem takoj obvestiti lastnika spletne prodajalne Onlinezoo E.u preko E-maila.

Poslovni partner - naročnik se zaveže, da bo spletno mesto www.onlinezoo.si uporabljal v skladu z navedenimi pogoji poslovanja in zagotavljal tajnost uporabniškega gesla. Z registracijo v spletno trgovino Onlinezoo E.u poslovni partner - naročnik dovoljuje uporabo in zbiranje podatkov, ki so namenjeni poslovanju ponudnika in jih ne uporabljamo v druge namene in jih ne posredujemo tretji osebi. Podatke hranimo v računalniku, ki je zaščiten z gesli. Ob morebitnem vdoru v računalniški sistem ne nosimo odgovornosti za odtujitev podatkov.

5. Odpoved pogodbe

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe, ki stopi v veljavo takoj po poslanem naročilu poslovnega partnerja - naročnika.

6. Cene in stroški dostave

Cene, ki so poslovnim partnerjem dostopne po registraciji v sistem spletne prodajalne so oblikovane glede na tip podjetja, vrsto poslovnega partnerja in način obračuna DDV. Poslovni partner je pred plačilom računa dolžan preveriti pravilnost izstavljenega računa in nas o morebitnih napakah obvestiti pred opravljenim plačilom. Kasnejših reklamacij računa ne moremo upoštevati.

7. Dostava

Izdelki bodo odpremljeni na naslov poslovnega partnerja - naročnika v roku 3 delovnih dni po prejetem plačilu celotnega računa (razen v času božično novoletnih praznikov). Dostava poteka preko GLS dostavne službe (razen za izdelke, kjer je v opisu izdelka navedeno drugače). Čas dostave z GLS je 2 - 5 delovnih dni. Tveganje za dostavo in prevoz blaga, neglede na način in tip dostave nosi poslovni partner - naročnik, ki je dožan poškodbe reklamirati direktno pri dostavni službi.

8. Plačilo

Plačilo računa lahko poslovni partnerji - trgovci opravijo na sledeče načina:

- plačilo po predračunu

- PayPal (plačilo s plačilnimi in kreditnimi karticami)

- plačilo s  kreditnimi karticami (Visa, MasterCard)


Izdelki bodo odposlani na naslov poslovnega partnerja - trgovca v roku 3 delovnih dni po prejetem celotnem plačilu računa, razen v času božično novoletnih praznikov. Naveden rok odpreme izdelkov ne velja za izdelke pri katerih je v opisu izdelkov navedeno drugače. V kolikor iz kateregakoli razloga katerega od izdelkov ne bo mogoče dobaviti v roku bo kupec o tem obveščen preko E-maila.

Za reševanje sporov je pristojno Sodišče na Dunaju.

9. Lastništvo izdelkov

Izdelki so do dokončnega plačila računa v lasti prodajalca Onlinezoo E.u.

10. Garancija

Garancijo izdelkov zagotavljamo v skladu s predpisi in zakoni, ki veljajo za B2B.