Ovratnice, oprsnice in povodci za pse

Ovratnice, oprsnice in povodci za pse

Pasje ovratnice, oprsnice in povodci za naše hišne ljubljenčke.

Široka ponudba opreme obsega ovratnice, oprsnice in povodce za pse. Ne glede na to, ali je vaš pes velik, majhen, močan, šibak, kratkodlak ali dolgodlak, boste v naši kolekciji našli prave ovratnice in oprsnice, ki se lepo ujemajo s povodci za pse. Ker je izbira velika, vam v nadaljevanju nudimo nekaj nasvetov za pravilno izbiro ovratnice, oprsnice in povodca za vašega štirinožnega prijatelja.

Prvo vprašanje, ki se pojavi pri izbiri, je vedno: "Naj izberem ovratnico ali oprsnico?"

Sledi nekaj namigov z opisom slabih in dobrih lastnosti ovratnic in oprsnic za pse.

Ovratnice za pse so zelo priljubljene in jih priporočajo veterinarji, vzreditelji in trenerji psov. Še posebej, če pes vleče na sprehodu, je ovratnica uspešen pripomoček za odvajanje od tega. Predvsem ovratnice iz usnja so primerne za reševanje težav "vlečenja", ker so zelo trpežne, odporne in imajo dolgo življenjsko dobo. V kolekciji usnjenih ovratnic bosta našli klasične ovratnice z ali brez podloge, ovratnice z okrasnimi kristali in neti in takšne, ki so primerne za namestitev znakov, črk in številk, ki omogočajo individualno oblikovanje.
Mehke tekstilne ovratnice so zelo praktične, poceni in preproste za čiščenje, saj je večina pralnih v pralnem stroju. Posebej priljubljene so ovratnice iz najlona, ki so lahko tudi podložene, kar omogoča prijetno nošenje in ščiti dlako in kožo pred drgnjenjem. V kolekciji najdete tudi ovratnice z okrasno rutko, ki se lepo ujemajo z oblačili in drugimi modnimi dodatki. Na splošno bi lahko rekli, da za pse velike rasti in močne pse priporočamo usnjene ovratnice, za pse majhne rasti pa podložene ovratnice, ki so lahko iz tekstila ali usnja.

Oprsnice za pse so primerne za velike in majhne pse, priljubljene pa predvsem pri močnih psih in psih, ki vlečejo, ker ne obremenijo hrbtenice, niso pa primerne za treninge. Oprsnice so primerne za namestitev na klasične ali flexi povodce. Kolekcija GogiPet obsega mehke tekstilne oprsnice, oprsnice iz usnja in dodatno podložene oprsnice za zelo občutljive pse. Vsi uporabljeni materiali so prijetni na otip, varni za uporabo. Kovinski deli so brez ostrih robov, ki bi lahko poškodovali kožo ali dlako psov.

Oprsnice iz umetnega in naravnega usnja so primerne predvsem za zelo močne pse in pse, ki močno vlečejo. Izdelane so in strukturnega ali gladkega usnja, ki je za večjo trpežnost in daljšo življenjsko dobo lepljeno in prešito. Kolekcija obsega klasične usnjene oprsnice, podložene oprsnice in oprsnice s kristali ali neti.

Tekstilne, mehke oprsnice so primerne za vse vrste psov, priljubljene pa predvsem pri psih majhne rasti. Tekstilne oprsnice so lahko izdelane iz razičnih tekstilnih materialov, kot so najlon, poliamid, bombaž, lan in drugo. Glede na uporabljene materiale je večina oprsnic pralnih v pralnem stroju in preprosta za čiščenje in vzdrževanje. Tekstilne oprsnice za pse so lahko eno ali večplastne, večina pa je dodatno lepljena in prešita, kar zagotavlja daljšo življenjsko dobo izdelka in večjo odpornost materiala. Kolekcija obsega tudi posebej oblikovane oprsnice, ki so podložene z mehkimi, antistatičnimi materiali in zagotavljajo dodatno udobnost nošenja.

Povodci za pse iz kolekcije GogiPet se lepo ujemajo z ovratnicami in oprsnicami, saj so v večini primerov izdelani iz enakih barv, vzorcev in materialov. V kolekciji najdete usnjene, tekstilne in flexi povodce. Povodci imajo hitri sistem zapenjanja in nameščanja na ovratnico ali oprsnico, sama debelina in širina povodca, pa je odvisna od velikosti psa.

Usnjeni povodci so izdelani iz umetnega ali naravnega usnja, širine od 0,5 cm do 2 cm. Širši povodci so bolj priljubljeni pri velikih psih, ožji pa pri manjših. Pri izbiri povodca je treba pozornost nameniti temu, ali pes vleče ali ne. Pri psih, ki močno vlečejo, priporočamo, da izbirate med povodci, ki so širši od 1,5 cm dalje.

Tekstilni povodci so različnih barv, vzorcev in širin. Priporočamo jih pri psih manjše in srednje velike rasti in tistih velikih psih, ki ne vlečejo. Uporabljeni materiali so pralni, kovinski deli pa brez ostrih robov.

Flexi povodci so trenutno najbolj priljubljeni povodci za pse. Omogočajo prosto gibanje psa na dolžini do 5 m, primerni so predvsem za pse, ki ne slišijo na odpoklic. Za treninge in navajanje psov na povodec priporočamo uporabo klasičnih povodcev. Flexi povodci so izdelani iz kombinacije plastičnih mas in tekstilnega traku z vzmetjo. Kolekcija obsega široko paleto barv in vzorcev in modele za velike in majhne pse.

GogiPet kolekcija modernih oprsnic, ovratnic in povodcev za pse - oprema za urbane pse

  • Ovratnice za pse Ovratnice za pse Oprema in modni dodatki za pse - usnjene in tekstilne ovratnice Ovratnice za pse se včasih zdijo kot nujno zlo, vendar v določenih trenutkih potrebuje pes identifikacijo, omejitev in popoln nadzor. Pravilna izbira ovratnice je...
  • Povodci za pse Klasični, raztegljivi in Flexi povodci za pse Oprema za pse na sprehodu - povodci in varnostni pasovi za pse Flexi in raztegljivi povodci za pse so zelo priljubljeni med lastniki psov, saj za lastnike pomenijo preprostejši sprehod, za psa pa večjo...
  • Oprsnice za pse Oprsnice za pse Oprema za pse na sprehodu - mehke in usnjene oprsnice za pse Oprsnice za pse so primerne za velike in majhne pse, priljubljene pa predvsem pri močnih psih in psih, ki vlečejo, ker ne obremenijo hrbtenice, niso pa primerne za treninge....
  • Ovratnice za mačke Ovratnice in oprsnice za mačke Ovratnice za mačke so izdelane iz umetnega ali naravnega usnja, tekstilnih tkanin ali prožnih pletenih materialov. Za mačke so najbolj primerne pletene, elastične tekstilne ovratnice, saj se lepo prilagajajo telesu...