Ovratnice, oprsnice, povodci za pse

Ovratnice, oprsnice in povodci za pse

Pasje ovratnice, oprsnice in povodci za naše hišne ljubljenčke.

Široka ponudba opreme zajema tudi ovratnice, oprsnice in povodce za pse. Ne glede na to ali je vaš kuža velik ali majhne, močan ali šibak, kratkodlak ali dolgodlak boste v naši kolekciji našli prave ovratnice in oprsnice, ki jih boste lepo kombinirali z povodci za pse. Ker je izbira velika, vam v nadaljevanju nudimo nekaj nasvetov za pravilno izbiro ovratnice, oprsnice in povodca za vašega štirinožnega prijatelja.

Prvo vprašanje, ki se pojavi pri izbiri je vedno: "Naj izberem ovratnico ali oprsnico?"

Sledi nekaj namigov z opisom slabih in dobroih lastnosti ovratnic in oprsnic za pse.

Ovratnice za pse so zelo priljubljene in jih priporočajo tudi veterinarji, vzreditelji in trenerji psov. Še posebej, če pes vleče na sprehodu, je ovratnica uspešen pripomoček za odvajanje od vlečenja. Predvsem ovratnice iz usnja so primerne za reševanje težav "vlečenja" ker so zelo trpežne, odporne in imajo dolgo življensko dobo. V kolekciji usnjenih ovratnic najdete klasične ovrtanice z ali brez podloge, ovratnice z okrasnimi kristali in neti in takšne, ki so primerne za namestitev znakov, črk in številk in omogočajo individualno oblikovanje.
Mehke tekstilne ovratnice so zelo praktične, poceni in preproste za čiščenje, ker je večina pralnih tudi v pralnem stroju. Posebej priljubljene so ovratnice iz najlona, ki so lahko tudi podložene, kar omogoča prijetno nošenje in ščiti dlako in kožo pred drgnenjem. V kolekciji najdete tudi ovratnice z okrasno rutko, ki se lepo kombinirajo z oblačili in drugimi modnimi dodatki. Na splošno bi lahko rekli, da za pse velike rasti in močne pse priporočamo usnjene ovratnice, za pse majhne rasti za podložene ovratnice, ki so lahko iz tekstila ali usnja.

Oprsnice za pse so primerne za velike in majhne pse, priljubljene pa predvsem pri močnih psih in psih, ki vlečejo, ker ne obremenijo hrbtenice, niso pa primerne za treninge. Oprsnice so primerne za namestitev na klasične ali flexi povodce. Kolekcija GogiPet zajema mehle tekstilne oprsnice, oprsnice iz usnja in dodatno podložene oprsnice za zelo občutljive pse. Vsi uporabljeni materijali so ljudem in živalim prijazni, kovinski deli pa brez ostrih robov, ki bi lahko poškodovali kožo ali dlako psov.

Oprsnice iz umetnega in naravnega usnja so primerne predvsem za zelo močne pse in pse, ki močno vlečejo. Izdelane so in strukturnega ali gladkega usnja, ki je za večjo trpežnost in daljšo življensko dobo lepljeno in prešito. Kolekcija zajema klasične usnjene oprsnice, podložene oprsnice in oprsnice s kristali ali neti.

Tekstilne, mehke oprsnice so primerne za vse vrste psov, priljubljene pa predvsem pri psih majhne rasti. Tekstilne oprsnice so lahko izdelene iz razičnih tekstilnih materijalov kot so najlon, poliamid, bombaž, lan idr. Glede na uporabljene materijale je večina oprsnic pralih v pralnem stroju in tako preprostih za čiščenje in vzdrževanje. Tekstilne oprsnice za pse so lahko eno ali večplastne, večina pa je dodatno tudi lepljena in prešita, kar zagotovi daljšo življensko dobo izdelka in večjo odpornost materijala. Kolekcija zajema tudi posebej oblikovane oprsnice, ki so podložene z mehkimi, antistatičnimi materijali in zagotavljajo dodatno udobnost nošenja.

Povodci za pse iz kolekcije GogiPet se lepo kombinirajo z ovratnicami in oprsnicami, ker so v večini primerov izdelani iz enakih barv, vzorcev in materijalov. V kolekciji najdete usnjene, tekstilne in flexi povodce. Povodci imajo hitri sistem zapenjanja in nameščanja na ovratnico ali oprsnico, sama debelina in širina povodca, pa je odvisna od velikosti psa.

Usnjeni povodci so izdelani iz umetnega ali naravnega usnja in so širine od 0,5 cm do 2 cm. Širši povodci so bolj priljubljeni pri velikih psih, ožji pa pri manjših. Pri izbiri povodca je potrebno pozornost nameniti tudi temu, ali pes vleče ali ne. Pri psih, ki močno vlečejo priporočamo, da izbirate med povodci, ki so širši od 1,5 cm dalje.

Tekstilni povodci so različnih barv, vzorcev in širin. Priporočamo jih pri psih manjše in srednje velike rasti in tistih velikih psih, ki ne vlečejo. Uporabljeni materijali so pralni, kovinski deli pa brez postrih robov.

Flexi povodci so trenutno najbolj priljubljeni povodci za pse. Omogočajo prosto gibanje psa na dolžini do 5 m, primerni pa so predsem za pse, ki ne slišijo na odpoklic. Z treninge in navajanje psov na povodec priporočamo uporabo klasičnih povodcev. Flexi povodci so izdelani iz kombinacije plastičnih mas in tekstilnega traku z vzmetjo. Kolekcija zajema široko paleto barv in vzorcev in modele za velike in majhne pse.

GogiPet kolekcija modernih oprsnic, ovratnic in povodcev za pse - oprema za urbane pse

  • Ovratnice za pse Ovratnice za pse Oprema in modni dodatki za pse - usnjene in tekstilne ovratnice Ovratnice za pse se včasih zdijo kot nujno zlo, vendar v določenih trenutkih pes potrebuje identifikacijo, omejitev in popoln nadzor. Pravilna izbira ovratnice je...
  • Povodci za pse Klasični, raztegljivi in Flexi povodci za pse Oprema za pse na sprehodu - povodci in varnostni pasovi za pse Flexi in raztegljivi povodci za pse so zelo priljubljeni med lastniki psov, saj za lastnike pomenijo enostavnejši sprehod in za psa...
  • Oprsnice za pse Oprsnice za pse Oprema za pse na sprehodu - mehke in usnjene oprsnice za pse Pri izbiri oprsnice za psa bodite temeljiti in izberite tako, ki vašemu psu ustreza po velikosti in modelu. Oprsnica, ki je premajhna ali oprsnica, ki psa ovira pri...
  • Ovratnice za mačke Ovratnice in oprsnice za mačke Ovratnice za mačke so lahko izdelane iz umetnega ali naravnega usnja, tekstilnih tkanin ali prožnih pletenih materijalo. Za mačke so najbolj primerne pletene, elastične tekstilne ovratnice, ker se lepo prilagajajo...