Poceni strojčki za striženje psov

Ostali strojčki za striženje dlake psov

Za profesionalno ali domače striženje psov najdete v naši spletni prodajalni tudi strojčke drugih svetovnih proizvajalcev. Ti strojčki zadostijo potrebe striženja psov vzrediteljem, pasjim frizerjem, veterinarjem in ostalim skrbnikom domačo, ljubiteljsko uporabo. V kolekciji teh strojčkov najdete tako strojčke s Slide On in Snap On sistemom nastavkov, kakor tudi strojčke za fina in končna striženja in oblikovanje dlake psov.

Poleg groomerjev se vse več skrbnikov psov odloča za striženje in nego psov. Da bi psa postrigli varno, kakovostno in lepo je pomembno, da izberete pravilni strojček in pravilno tehniko striženja, kar bo zagotovilo optimalni rezultat striženja. Pravilna izbira strojčka za striženje je poglavitnega pomena. Ko izberete strojček za striženje psa, je treba izbrati še pravilne nastavke ali distančnike za striženje, ki vam bodo omogočili krajšanje dlake na želeno dolžino. Pri tem bodite pozorni ali je strojček za striženje psov združljiv s Snap On ali Clip On nastavki ali nastavki Slide On. Nastavki se gibljejo od dolžine 0,2 mm do 16 milimetrov, distančniki pa od 3 mm do 25 mm. V večini primerov se za športni, poletni videz uporabijo dolžine med 7 in 16 mm, nikakor pa ne nastavki, krajši od 5 milimetrov (razen za določene pasme). Če se odločite za striženje psov z distančniki, vam priporočamo, da se odločite za kovinske in ne plastične distančnike. 

Drža strojčka za striženje psov in mačk

Ne glede na to, za kateri strojček za striženje psov se boste odločili, so za varno delo ter lepo in enakomerno striženje pomembni pravilna stoja psa, drža strojčka in potegi nastavka za striženje skozi dlako.

V času striženja naj pes stoji na mizi ali kakšni drugi višji nedrseči podlagi. Strojček za striženje psov prižgite na oddaljenosti vsaj 50 centimetrov in počakajte toliko časa, da se pes pomiri in navadi na zvok. Ko je miren, približajte strojček s strani in ga pogladite s hrbtno stranjo strojčka po hrbtu, da spozna in sprejme vibracije, ki prihajajo, ter šele nato začnite striženje.

V času striženja držimo strojček za striženje psov med palcem in preostalimi prsti tako, kot bi v roki držali veliko pisalo. Zapestje v času striženja prevzame vlogo amortizerjev. Strojček vodimo skozi dlako tako, kot bi želeli z njim risati ali pisati ravne, neprekinjene črte. Vsi potegi naj se medsebojno prekrivajo in potekajo v smeri rasti ali nasprotni smeri rasti dlake. Priporočljivo je, da je pes pred striženjem skopan, posušen in razčesan.

10 Izdelek (a/i)

Nastavite Smer Padajoče
na strani

10 Izdelek (a/i)

Nastavite Smer Padajoče
na strani