Trimerji in oprema za trimanje

Trimerji in drugi izdelki za odstranjevanje odpadajoče dlake.

Trimerji in izdelki za odstranjevanje odpadajoče dlake, ki jih najdete v naši spletni prodajalni so namenjeni profesionalni in ljubiteljski negi in trimanju psov. Kvaliteto naših izdelkov vsakodnevno preverjajo pri svojem delu naši negovalci psov in mačk v salonih v Sloveniji, Avstrij, Nemčiji, Švici in Italiji.


Trimanje pomeni odstranjevanje - puljenje dlake in ne krajšanje dlake s škarjami ali strojčkom za striženje. V kolikor se želite naučiti samostojne nege vašega psa vam priporočamo nakup knjige Gogis groomingbook - Nega in striženje psov, kjer boste našli podrobna navodila za trimanje posamezne vrste dlake in pasem psov.

Načini trimanja:
Puljenje s prsti ali z naprstnikom -  dlako vzamemo med palec, kazalec in sredinec in jo narahlo potegnemo stran od kože v smeri rasti. Puljenje mora potekati sistematično in postopno. Primerno za daljšo, mehko dlako.


Trimanje s trimerjem. Uporabljamo ga pri resastih pasmah (npr. šnavcerji, fox in airdel terierji itd). S trimerjem in palcem primemo manjšo količino dlake in jo odstranimo v smeri rasti dlake. Potek dela mora biti sistematičen in mora potekati z občutkom tako, da vedno odstranimo enako količino dlake.


Trimanje dlake s pomočjo rezil. To je način trimanja, pri katerem dlako odstranjujemo in krajšamo na željeno dolžino. S trimerjem primemo dlako med palec in nož za trimanje, zasukamo v smer rasti dlake ter s potegom dlako odrežemo. Pri tem načinu trimanja moramo biti še posebej previdni, da nebi prišlo do poškodb. Trimerje z rezilom uporabljamo predvsem takrat, ko je dlaka zelo volnena ali mešana.

Izdelki 1 do 16 od 50 skupaj

Set Descending Direction
na stran

Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Izdelki 1 do 16 od 50 skupaj

Set Descending Direction
na stran

Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4