Krtače za pse in mačke

Krtače za pse in mačke

Redno krtačenje dlake predstavlja osnovno nego psa, ki ob zanemarjanju lahko pripelje do vozlanja in sprijemanja dlake, neprijetnega vonja psa in nenazadnje do trajnih poškodb kože. Pri izbiri krtače bodite pozorni, da izberete pravo glede na tip in vrsto dlake psa. V naši ponudbi najdete lesene krtače, krtače iz bambusa, pa tudi krtače izdelane iz plastike in gume. Katere izberete je odvisno od vašega okusa, pri izbiri delovne površine krtače pa mislite predvsem na psa in njegovo dlako. V nadaljevanju vam posredujemo nekaj osnovnih informacij za pravilno izbiro krtače.

Pin Brush krtače - za dolgodlake pse

Klasične Pin Brush krtače so namenjene negi in krtačenju dolge dlake. S konicami brez ostrih robov, ki so nameščene v mehki blazinicami uspešno odstranijo grobo umazanijo. Pin Brush krtače so primerne tudi za glajenje dlake ali spreminjanje volumna dlake po končani negi pri kodrih. Krtača je primerna za pse z dolgo dlako kot so Maltežan, Lhasa Apso, Yorkshirski terier, Afganistanski hrt, Pudelj, Coton de Tulear, Bischon Frise, Bradati škotski ovčar idr.

Multi Brush krtače - za pse z dolgo dlako in podlanko

Multi Brush krtače so najbolj priljubljene krtače pri negi dolgodlakih psov. Z svojo upogljivo delovno površino omogočajo krtačenje psa tudi na težko dostopnih in občutljivih predelih. Krtače imajo dve strani: mehko in trdo. Trda stran je namenjena krtačenju zelo goste dlake s podlanko in razčesavanju sprijete dlake, medtem ko je mehka stran namenjena rednemu krtačenju in krtačenju občutljivih predelov. Multi Brush krtače so primerne za dolgodlake pse in pse z srednje dolgo dlako kot so Maltežan, Lhasa Apso, Yorkshirski terier, Afganistanski hrt, Pudelj, Coton de Tulear, Bischon Frise, Zlati prinašalec, Nemški ovčar, Škotski ovčar, Briard, Border Collie, Bradati škotski ovčar, Samojed, Avstralski ovčar, Bernski planšar, Husky, Setr, Beli švicarski ovčar, Aljaški malamut idr.

Slicker Brush krtača - za pse z dolgo in srednje dolgo dlako

Univerzalne ali Slicker Brush krtače imajo za razliko od Multi Brush krtač nekoliko krajše konice in so tako primerne za nego in krtačenje srednje dolge in dolge dlake. V naši ponudbi najdete krtače izdelane iz bambusa ali plastičnih mas. Konice imajo nameščene v zračni blazinici. Pri izbiri bodite pozorni na to, da so mehke Slicker Brush krtače namenjene vsakodnevnemu in rednemu česanju, medtem, ko so trde namenjene razčesavanju goste in sprijete dlake. Mehka stran Slicker Brush krtače je namenjena rednemu krtačenju občutljivih predelov. Primerne so za dolgodlake pse in pse z srednje dolgo dlako, kot so Maltežan, Lhasa Apso, Yorkshirski terier, Afganistanski hrt, Pudelj, Coton de Tulear, Bischon Frise, Zlati prinašalec, Nemški ovčar, Škotski ovčar, Briard, Border Collie, Bradati škotski ovčar, Samojed, Avstralski ovčar, Bernski planšar, Husky, Setr, Beli švicarski ovčar, Aljaški malamut idr.

Gumijaste krtače - za pse z kratko dlako

Tudi psi s kratko dlako potrebujejo redno nego in krtačenje dlake predvsem zato, da prezračimo kožuh in odstranimo odpadajočo dlako in umazanijo. Gumijaste krtače so različnih modelov: z ročajem ali brez. Katero izberete je odvisno od vašega okusa, pomembno je, da ima gumijasta krtača čim več konic, ki so na posamezni konici dodatno razdeljene na 4 dele. Samo tako oblikovane krtače (to so vse gumijaste krtače v ponudbi Onlinezoo) res dobro odstranijo odpadajočo dlako, ki se med krtačenjem nabira v konice. Poleg tega so gumijaste krtače primerne za šamponiranje psa in masažo. Krtače so primerne za vse kratkodlake pse kot so Bokser, Buldog, Labradorec, Doga, kratkodlaka Čivava, Bostonski terier, Beagle, Hrti, Shar pei, Buldogi, Mopsi in šamponiranje vseh tipov dlake psov.

Krtače s ščetinami - za kratkodlake in dolgodlake pse

V ponudbi boste odkrili krtače s sintetičnimi in naravnimi ščetinami, z lesenim ali plastičnim ročajem. Sintetične ščetine sicer dobro odstranijo umazanijo in prezračijo kožuh, a dlaki ne podarijo svežega izgleda in sijaja. Priporočamo predvsem uporabo krtače s ščetinami divje svinje. Za kratkodlake pse izbirajte med krtačami z ščetinami do 2 cm dolžine, za srednje dolgo in dolgo dlako, pa naj bodo ščetine daljše, tako da pri krtačenju dosežejo kožo. Krtače so primerne za vse pasme psov, vse dolžine in vse vrste dlake.

Masažne krtače - za razvajanje vseh vrst psov

V naši Onlinezoo ponudbi boste našli tudi posebne Wellness krtače, ki so izdelane iz naravnih ali umetnih materialov, z ročajem ali brez. Pri izbiri priporočamo GogiPet masažne krtače, ki bodo lepo masirale telo psa in sproščujoče vplivale na počutje. Pri masaži bodite zelo nežni. Potegi pri dolgodlakih psih naj potekajo v smeri rasti dlake, pri kratkodlakih psih pa naj bodo vaši gibi krožni.

Načini krtačenja:

Krtačenje v smeri rasti dlake. Pri tem načinu krtačenja, gre za osnovno in vsakodnevno krtačenje, pri katerem odstranimo grobo umazanijo in prezračimo ter zmasiramo kožuh psa. S krtačo potujemo v smeri rasti dlake od vratu proti repu navzdol. Potegi naj bodo dolgi in ritmični tako, da pes krtačenje sprejema kot božanje ali masažo.

Krtačenje s privzdigovanjem dlake. Ta način krtačenja uporabimo pri srednje dolgi in dolgi dlaki 1 x tedensko. Z levo roko privzdignemo dlako v nasprotni smeri rasti in jo z ritmičnimi potegi zajemamo s krtačo in krtačimo v smeri rasti dlake z desno roko. Tako pre krtačen kožuh bo popolnoma čist, brez sprijetih delov in vozlov v dlaki.

Krtačenje v nasprotni smeri rasti dlake. Pri psih s kodrasto dlako, ki jo želimo raztegniti zaradi lepšega izgleda ali zaradi striženja, je dlako smotrno krtačiti v nasprotni smeri rasti. Krtačenje naj poteka od vratu proti repu in navzdol. Pri tem zajemamo manjšo količino dlake in pazimo, da je krtačenje za psa prijetno. Krtačenje psa ne sme biti sunkovito. Takšno krtačenje je primerno za vse pasme kodrov.

Krtačenje z krožnimi gibi. Pri kratkodlakih psih, ko želimo odstraniti čim več odpadajoče dlake je smotrno dlako krtačiti v krožnih gibih. Pri tem lahko uporabimo samo gumijaste krtače. Krožni gibi naj bodo ritmični in naj potekajo od glave proti repu in navzdol. Tako negovan kožuh bo lepo masiran, čist in svež.

Profesionalna nega in krtačenje psov - gumijaste krtače, krtače s ščetinami in krtače Slicker Brush, Multi Brush in Pin Brush.

Izdelki 1 do 16 od 54 skupaj

Set Descending Direction
na stran

Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Izdelki 1 do 16 od 54 skupaj

Set Descending Direction
na stran

Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4