Klešče, škarje in pile za kremplje

Klešče, škarje in giljotine za krajšanje krempljev psov in mačk

Kolekcija opreme za nego in krajšanje krempljev psov zajema klešče, škarje in giljotine. Katere izberemo, je odvisno od našega občutka. Začetnikom vsekakor priporočamo, da izberejo  klešče ali giljotine z varnostno zaponko, ki preprečijo preglobok zdrs kremplja pri krajšanju in morebitne poškodbe. Pri izbiri bodite previdni na velikost klešč, škarij ali giljotine. Pri premajhnem pripomočku bomo za krajšanje krempljev velikih psov potrebovali veliko več moči, kar bo postalo nelagodno za psa. Praviloma lahko rečemo, da izberite majhne pripomočke za majhne pse in med velikimi za velike pse. Najtežje je krajšanje krempljev s škarjami, ki običajno ne sedejo lepo v roko in z njimi težje skrajšamo kermpelj. Po krajšanju krempljev je kremplje priporočljivo zbrusiti s pilo za kremplje, da se ne bi zatikali v preproge in druge tekstilne izdelke.

Napotki za krajšanje krempljev psov

Občasno krajšanje krempljev je nujno, da ohranimo zdravo strukturo tačk. Pogostost striženja je odvisna od teže psa in od tega, koliko jih s hojo in tekanjem sam pobrusi. Dolgi in zanemarjeni kremplji so lahko nevarni in povzročajo poškodbe in deformacijo tačk. Zavedati se moramo, da je krajšanje krempljev zahtevno delo. Pri temnejših krempljih se namreč ne vidi rožnati del, kjer je žilica in tako v bistvu strižemo predvsem po občutku in poznavanju zgradbe kremplja. V sredini kremplja je žila, ki je pri striženju ne smemo zastriči. Pri belih krempljih ne bomo imeli težav, ker bomo rožnati del videli s prostim očesom, pri temnih krempljih, pa bomo strigli zgolj po občutku.

Postopek krajšanja krempljev pri psih

Krajšanje krempljev začnemo na zadnji tački tako, da psa pomirimo in tačko stabilno primemo v roko. Pri belih krempljih, pri strani preverimo, do kod sega rožnati del, ki predstavlja žilico, pri temnih pa pogledamo v sredino kremplja. Če v sivi sredini vidimo temno piko, kremplja ne smemo krajšati, sicer pa krempelj krajšamo postopno, mm po mm toliko časa, da se v sivi sredini pojavi črna pika. Od tu naprej kremplja ne smemo več krajšati, ker lahko zakrvavi. Pri svetlih krempljih lahko krempelj skrajšamo na enkrat do približno tri mm pred koncem rožnate žilice. Krajšanje krempljev naj poteka tako, da s kleščami ali giljotino zajamemo krempelj od spredaj nazaj ali obratno, stisnemo s kleščami, počakamo trenutek, da vidimo, kako se pes odzove in odstrižemo. Če pri stisku s kleščami pes reagira nemirno, je to lahko znak, da bomo zastrigli preveč, zato zmanjšamo del, ki ga želimo skrajšati. Po krajšanju je smiselno kremplje pobrusiti s posebej oblikovano pilico. Če se kljub vaši previdnosti zgodi, da ste krempelj zastrigli preveč, na krvaveč del pritisnite Blut Stopper ali sredstvo za zaustavitev krvavitve. Držite deset sekund in spustite.

Po končanem striženju krempljev preverimo tudi stanje blazinic. V poletnem času so blazinice mnogokrat razpokane in poškodovane od hoje po razgretih površinah, v zimskem času pa zaradi kemičnih posipov in hoje po mrzlih ali ledenih površinah. Da bi preprečili krvavitve, okužbe in dodatne poškodbe je priporočljivo očiščene blazinice redno negovati z Bubbles Nature kremo za nego blazinic in smrčkov. Kremo s krožnimi gibi vtremo v kožo. Deluje dezinfekcijsko in vrača naravno vlažnost ter preprečuje poškodbe blazinic.

Krajšanje krempljev psov - klešče, giljotine in škarje za krajšanje krempljev.

11 Item(s)

Set Descending Direction
na stran

11 Item(s)

Set Descending Direction
na stran

Passende YouTube Videos