Gumijaste krtače za pse

Gumijaste krtače in rokavice za nego psov

Negovalne gumijaste krtače so primerne predvsem za nego kratkodlakih psov, kot so bokser, buldog, labradorec, kratkodlaka čivava, bostonski terier, beagle, hrt, shar pei in mops, uporabljajo pa se lahko tudi za kopanje in šamponiranje psov s srednje dolgo dlako, kot so šarpej, zlati prinašalec, nemški ovčar, škotski ovčar, briard, border collie, bradati škotski ovčar, samojed, avstralski ovčar, bernski plančar, husky, setr, beli švicarski ovčar, aljaški malamut, za masažo pa tudi pri vseh dolgodlakih psih.

Gumijaste krtače za krtačenje kratkodlakih psov

Gumijaste krtače, ki jih najdete v naši ponudbi, so izdelane z ročaji ali brez njih. Izbira je odvisna od vašega okusa, pomembno pa je, da ima krtača čim več gumijastih konic, ki morajo na koncu dodatno razdeljene na 4 dele, ker samo tako oblikovana krtača res dobro odstrani odpadajočo in odmrlo dlako. Gumijaste krtače, ki imajo oznako GogiPet, so izdelane tako, da dobro služijo negi vašega psa.

Krtačenje kratke dlake psov naj poteka ritmično, s krožnimi gibi in tako, da se pes počuti prijetno. Če gumijasta krtača ne odstrani odpadajoče dlake, povečajte pritisk na telo. Če pes postane nemiren, zmanjšajte pritisk in upočasnite ritem krtačenja. Krtačenje lahko ponovite vsak dan. Priporočamo, da psa krtačite najmanj enkrat tedensko. Samo tako negovan pes ne bo puščal dlake po stanovanju in ne bo imel neprijetnega vonja.

Gumijaste krtače za kopanje in šamponiranje psa

Gumijaste krtače so primerne tudi za šamponiranje psov. Ko smo psu dlako zmočili in po kožuhu razporedili šampon, začnemo s krožnimi gibi vtirati šampon v kožuh psa tako, da šampon doseže kožo. Vtiranje šampona z rokami ni nikoli tako učinkovito kot šamponiranje s krtačo, saj konice krtače dosežejo vsako dlako. Ko smo končali s šamponiranjem, pokrtačimo dlako s šamponom v smeri rasti dlake in šampon pustimo učinkovati 2 - 5 minut. Nato šampon speremo in po potrebi nanesemo balzam po enakem postopku. Gumijasta krtača bo lepo vtrla šampon in balzam v dlako, odstranila pa bo tudi umazanijo in odpadajočo dlako. Če se odločite za šamponiranje psa z dolgo dlako, namesto s krožnimi gibi, krtačite dlako samo v smeri rasti dlake, da te ne bi zavozlali ter si tako otežili razvozlavanje in sušenje dlake.

Gumijaste krtače za masažo psov

Gumijaste krtače lahko uporabite tudi za vsakodnevne sprostilne masaže psa. Pri tem priporočamo, da v dlako najprej vtrete Silk Care negovalno olje, ki bo omogočilo, da bo krtača lepše drsela po kožuhu. Obstajajo različne tehnike za sprostilne masaže za pse. Če masiranja niste vešči ali masirate prvič, priporočamo naslednji postopek.

Gumijasto krtačo položite na pasji vrat, nežno pritisnite na telo in počasi potegnite proti glavi. Postopek ponavljajte v smeri proti repu in nato navzdol tako, da vsakič zajamete naslednje 3 cm površine. Pri kratkodlakih psih lahko uporabite tudi nežne in ritmične gibe tako kot pri zgoraj opisanemu šamponiranju. Lepo zmasiran kožuh bo svežega vonja in sijočega videza, vaš pes pa sproščen in pripravljen na počitek.

Gumijaste krtače za nego kratkodlakih psov, šamponiranje dlake in sprostilno masažo psa.

7 Item(s)

Set Descending Direction
na stran

7 Item(s)

Set Descending Direction
na stran