Coat Kingi, strgala in grabljice

Pripomočki za odstranjevanje podlanke in dlake

Redno izčesavanje in odstranjevanje podlanke je poglavitnega pomena za zdrav in lep izgled psov z podlanko. Z rednim krtačenjem in česanjem odstranimo del že odpadajoče podlanke, vendar večji del ostane v kožuhu. Neizčesana, pregosta podlanka lahko pripelje do številnih vnetij in drugih poškodb kože, poleg tega je kožuh neprijetnega vonja in brez sijaja dlake. V nadaljevanju vam posredujemo nekaj osnovnih informacij, ki vam bodo pomagale pri pravilni izbiri pripomočkov za odstranjevanje poddlanke.

Grabljice ali čohala - za podlanko pri dolgi dlaki psov

Posamezne vrste dolgodlakih psov imajo poleg krovne dlake tudi podlanko. Za odstranitev podlanke pri dolgi dlaki je smoterno uporabiti ti. grabljice, ki nimajo ostrih konic in ne bodo poškodovale krovno dlako. Uporaba Coat Kingov lahko poškoduje in poreže krovno dlako, kar privede do trajnih poškodb izgleda psa. Grabljice so izdelane z plastičnimi in lesenimi ročaji. Pri izbiri bodite pozorni na gostoto konic, ki je odvisna od gostote dlake in poddlanke. Bolj kot je dlaka gosta, redkejše naj bodo konice. Sopterna je tudi uporaba dvorednih grabljic, ki poleg tega da odstranijo podlanko uspešno počešejo krovno dlako. Pri zelo občutljivih psih lahko uporabite grabljice z vrtljivimi konicami, ki pa bodo odstranile manj podlanke, ker bo le ta zdrsnila skozi konice.Grabljice in čohala so primerne za pse z dolgo dlako kot so Bradati škotski ovčar, Coton de Tulear, Briard, Border Collie,  Avstralski ovčar,  Setridr.

Coat Kingi in Coat Mastri - za podlanko pri sredje dolgi dlaki

Pri srednje dolgi dlaki je podlanko smoterno odstranjevati z Coat Kingi in Coat Mastri. Razlika med obema je predvsem v tem, da so Coat Kingi ostri in zato lahko poškodujejo krovno dlako, a lažje drsijo skozi podlanko tudi, če je ta gosta in ni prej prečesana. Coat Masti niso ostri in zato ne morejo poškodovati krovno dlako, kar je pomembno predvsem pri psih, ki se trimajo, ker je trimanje porezane dlake oteženo. Na splošno bi lahko svetovali, da če ima pes zelo gosto dlako in si želite delo čim bolj olajšati, da izborate med Coat Kingi, če pa želite imeti res lepo negovanega psa in ohraniti krovno dlako nepoškodovano, da izbirate med Coat Mastri, pri katerih morate prej dlako in podlanko dobro prečesati. Med Coat Kingi in Cost Mastri lahko izbirate med različnimi velikostmi in gostotami rezil. V kolikor niste prepričani katerega izbrati vam priporočamo, da za prvi nakup izberete enega izmed dvostranskih Coat Mastrov, ki imajo rdeko in srednjo gostoto rezil. Coat Kingi in Coat mastri so primerni predvsem za sledeče in njim podobne pasme: Beli višvski terier, Cairin terier, Parson Russel terier, Šnavcer, Fox terier, Airdel terier, Zlati prinašalec, Nemški ovčar, Border Collie, Samojed, Bernski plančar, Husky, Beli švicarski ovčar, Aljaški malamut idr.

Fuminatorji in Eliminatorji - za podlanko pri kratki dlaki

Tudi nekatere pasme kratkodlakih psov imajo podlanko, ki jo je potrebno odstranini, da bi prezračili kožuh in preprečili nastanek kožnih obolenj. Pri kratki dlaki (do 2 cm dolžine) priporočamo uporabo Eliminatorjev ali Furminatorjev. Z njimi uspešno odstranimo večino podlanke in manjši del odpadajoče dlake. Ko izbirate Eliminator ali Furminator bodite pozorni predvsem na širino pripomočka. Preširoka delovna površina onemogoči dostop do težje dostopnih delov telesa in oteži delo. Za pse majhne rasti izbirajte med Eliminatorji in Furminatorji širine do 12 cm.

Kako pravilno odstraniti podlanko?

Za odstranjevanje podlanke lahko uporabite grabljice, Coat Kinge, Coat Mastre, Furminatorje in Eliminatorje. Kateri pripomoček uporabite je odvisno od dolžine dlake, bodite pa pozorni tudi pri izbiri gostote konic in rezil. Načeloma velja, da bolj kot je dlaka gosta, redkejše naj bodo konice ali rezila na pripomočku, da ta ne bo cukal in bil neprijeten za psa. Potegi naj bodo ritmični in srednej dolgi tako, da bo pes delo čutil kot boženje ali masažo. Delo naj poteka izključno in samo v smeri rasti dlake. Če je potrebno, dalko pred pričetko dela počesite v vmer rasti dlake tako, da krovno dlako pri odstranjevanju podlanke ne poškodujete. Ne pritiskajte preveč in če opazite, da pes postane nemiren zmanjšajte pritisk na telo. V kolikor se pojavijo spremembe na koži, kot so rdeče črte in fleki takoj prekinite z delom.

Pripomočki za odstranjevanje podlanke - grabljice, Coat King, Coat Mastre, Furminator, Eliminator

Izdelki 1 do 16 od 25 skupaj

Set Descending Direction
na stran

Stran:
  1. 1
  2. 2

Izdelki 1 do 16 od 25 skupaj

Set Descending Direction
na stran

Stran:
  1. 1
  2. 2