Pripomočki za nego psov

Pripomočki za nego psov

Glavniki, krtače, trimerji, grbljice, klešče za krajšanje krempljev, oprema za razvozlavanje in odstranjevanje poddlanke

Pravilna izbira pripomočkov za domačo in profesionalno nego psov je poglavitnega pomena za zdrav in lep izgled vsakega psa. Pripomočki za nego se razlikujejo gleda na vrsto in tip dlake ter pasmo psa. Napačno izbrani pripomočki lahko trajno poškodujejo dlako in kožo, zato vam v nadaljevanju nudimo nekaj osnovnih napotkov za pravilno izbiro, krtač, glavnikov in drugih pripomočkov za nego psov.

Kratka dlaka

Za pasme psov, kot so bokser, buldog, labradorec, kratkodlaka čiviva, bostonski terier, beagle, hrt, shar pei, mops in druge pasme s kratko dlako,

Te pasme potrebujejo prav tako redno nego kot dolga dlaka psov, predvsem zato, da je kožuh psa lepo prezračen, svežega in zdravega izgleda in tudi zato, da pes ne pušča dlake po stanovanju. Nega dlake teh psov ni zahtevna, zato se je lahko hitro nauči vsak lastnik psa.

1. Gumijaste krtače - krtače za masažo in vsakodnevno krtačenje

Krtače z gumijasto površino za krtačenje se uporabljajo za odstranjevanje odpadajoče in odmrle dlake, šamponiranje psa in so primerne tudi za pse z občutljivo kožo. V ponudbi boste našli tako gumijaste krtače z ročajem ali brez ročaja. Katero krtačo izberete, je vaša odločitev.

Krtačenje psa z gumijasto krtačo je za psa prava sprostilna masaža, zato so te primerne tudi za navajanje psa na nego, lahko pa se uporabijo še za odstranjevanje dlake s sedežne garniture, tepiha idr. Pri krtačenju z gumijasto krtačo boste dosegli optimalni učinek, če boste psa krtačili z nežnimi, krožnimi gibi. Delo zaključite tako, da dlako skrtačite v smeri rasti.

2. Strgala - pripomočki za odstranjevanje odpadajoče dlake

Strgala so primerna za občasno temeljito odstranjevanje odpadajoče dlake in podlake. Najbolj priporočljiva so strgala, ki so nastavljiva po velikosti in jih lahko za uporabo na velikih psih odpremo tako, da si olajšamo delo in zajamemo večjo površino telesa naenkrat. Strgalo ima dve strani, ena je groba, druga finejša. Katero boste uporabili, je odvisno od gostote in dolžine dlake in poddlanke.

Najprej preiskusite grobo stran in če ta ne odstrani odpadajoče dlake, nadaljujte delo s fino stranjo. Pri uporabi strgala bodite pozorni, da ne pritiskate preveč, ker lahko poškodujete kožo. Potegi naj bodo enakomerni in naj potekajo le v smeri rasti dlake. Strgalo je primerno samo za pasji trup, zato ga ne uporabljajte na trebušnem delu, nogah in glavi. Strgalo uporabite največ enkrat mesečno.

3. Furminatorji - pripomoček za odstranjevanje podlanke

Furminatorji so primerne za odstranjevanje podlanke samo pri kratkodlakih psih. Pri izbiri bodite pozorni, da ne izberete prevelikega furminatora, ker boste majhnega psa težko lepo negovali. Če je pes pri negi nemiren, to pomeni, da pritiskate premočno, če pa furminator ne odstrani poddlanke, povečajte pritisk na telo. Delo naj poteka samo v smeri rasti dlake, pri uporabi na nogah in glavi pa bodite še posebej nežni in previdni, da ne poškodujete kože. Furminator dobro prezrači kožuh in je primeren za nego psa samo enkrat mesečno, za vsakodnevno krtačenja, pa uporabite gumijasto krtačo ali krtačo iz žime. Pri psih, ki imajo na posameznih delih telesa nekoliko daljšo dlako, pirporočamo uprabo Coat Mastra ali Coat Kinga.

4. Krtače s ščetinami - pripomoček za večji sijaj dlake

Priporočamo predvsem krtače s ščetinami divje svinje, ki so primerne za vsakodnevno krtačenje psa. Krtača s ščetinami je zelo mehka in kožuhu psa podari visok sijaj in svež videz. Krtačenje naj poteka v smeri rasti dlake, pritisk pri krtačenju pa prilagodite počutju psa. Ta krtača je primerna tako za profesionalno nego psov v salonih za zaključno krtačenje, kot za tiste, ki se pravilne nege psa šele učijo. Uporabite jo lahko na vseh delih telesa. Cenejša različica te krtače je takšna z sintetičnimi ščetinami.

Namig negovalcev psov in pasjih frizerjev - groomerjev

Kratkodlaki psi so zelo občutljivi na nego. Poleti je njihova koža hitro preveč izpostavljena soncu, pozimi pa mrazu, zato ne pretiravajte z uporabo furminatorjev in strgal. Za vsakodnevno krtačenj uporabljajte gumijaste krtače in krteče z žimo. Za svež in zdrav videz, zaščito pred soncem in zaščito pred prhlajem ter izsušeno kožo nanesite na kožuh GogiPet® Silk Care negovalno olje.

Resasta dlaka

Za pasme psov kot so beli višvski terier, cairin terier, parson russel terier, šnavcer, fox terier, airdel terier idr.

Resasta dlaka psov zahteva redno nego in občasno trimanje ali odstranjevanje odpadajoče dlake. Britje tovrstnih psov lahko trajno poškoduje dlako, njeno strukturo in tipični izgled pasemskega psa.

1. Slicker Brush krtača z žičnatimi iglicami - redno krtačenje daljše dlake

Pri izbiri krtače lahko izbirate med klasičnimi Slicker Brush krtačami ali sodobnimi, ovalnimi krtačami z gibljivo delovno površino. Krtača ob redni uporabi lepo prezrači kožuh psa, odstranita umazanijo, preprečita sprijemanje in vozlanje daljše. Krtečenje naj poteka sistematično tako, da dlako med krtačenjem privzdigujete in krtačite v smeri rasti dlake. Krtačenje dolge dlake npr. na nogah, bradi ali spodnjem delu telesa je priporočljivo enkrat tedensko.

2. Glavnik - česanje daljše dlake

Po končanem krtačenju daljše dlake npr. na nogah in bradi je potrebno ta predel prečesati z glavnikom, pri čemer preverimo, da v dlaki niso ostali posamezni vozli ali sprijeti deli dlake. Izbirate lahko med glavniki s fiksnimi ali vrtljivimi konicami. Pri izbiri glavnika je pomembna tudi gostota konic. Bolj kot je dlaka gosta, redkeje naj bodo nasajene konice. Na splošno bi lahko rekli, da naj ima glavnik konice daljše od 2 cm. Česanje psa naj poteka samo v smeri rasti dlake, z nežnimi in počasnimi potegi tako, da psa pri delu ne cukamo. Če niste prepričani kateri glavnik izbrati, zagotovo ne boste naredili napake, če izberete glavnik z vrtljivimi konicami.

3. Coat King, Coat Master ali  Furminator- pripomoček za odstranjevanje poddlanke

Nepogrešljiv del opreme za nego psov z resasto dlako so tudi pripomočki za odstranjevanje podlanke. Pri tem imaste na voljo različne gostote in velikosti Coat Kingov, Coat Mastrov in Furminatorjev.  Običajno so za nego resaste dlake na telesu in odstranjevanje podlanke primerni Cost Kingi in Coat Mastri. Furminatorji so primerni samo za zelo kratko dlako do 1 cm dolžine. Odstranjevanje poddlanke naj poteka z ritmičnimi in srednje dolgimi gibi ter samo v smeri rasti dlake. Pri uporabi pripomočkov ne pritiskajte preveč. Če je podlanka sprijeta, je smotrno uporabiti ostre Coat Kinge, če pa je lepo negovana in ni sprijeta, so bolj primerni Coat Mastri, ki niso ostri in krovne dlake ne poškodujejo. Odstranjevanje podlanke priporočamo enkrat mesečno.

4. Trimerji, kamni in palčke za trimanje – odstranjevanje odmrle dlake ali trimanje

Pse z resasto dlako imajo v kožuhu 2 do 3 različne dolžine dlake, pri čemer s trimanjem ali puljenjem odstranimo najstarejšo in že odmrlo dlako. Trimanje naj poteka izključno v smeri rasti dlake tako, da z enim gibom odstranimo približno 10 do 20 dlak. Če je pes pri trimanju nemiren, količino dlake zmanjšamo, ča pa dlaka ne zapušča telesa lepo in neboleče, to pomeni, da še ni pravi trenutek za trimanje in je potrebno počakati. Trimanje psa lahko izvajate z prsti, kamni ali palčkami za trimanje (ti. Strping Stik) ali trimerji. Če v trimanju niste vešči ali se trimanja šele učite, je najbolje, da uporabite palčke za trimanje ali kamen za trimanje, ker z njimi lahko naredite najmanj napak. Trimanje z različnimi trimerji poteka sicer hitreje, a lahko zelo hitro dlako tudi porežemo ali populimo tudi dlako, ki še ni primerna za trimanje. Priporočamo, da si pred trimanjem preberete aktualne članke na netu ali ogledate video posnetke, še bolje pa je če vam trimanje lahko nekdo pokaže v živo.

5. Škarje – za oblikovanje ušes, brade, nog

Posamezne dele telesa, ki jih ni moč trimati in oblikovati z trimerjem lahko oblikujete s škarjami. Pri tem mislim predvsem na oblikovanje, ušes, brade in higiensko striženje intimnih predelov in dlake med blazinicami. V ponudbi najdete škarje različnih velikosti in oblik. Katere izberete, je odvisno od velikosti psa in vašega okusa. V ponudbi najdete tako profesionalne škarje kot cenejše škarje za ljubiteljsko striženje psov.

Srednje dolga dlaka s podlako

Za pasme psov, kot so šarpej, zlati prinašalec, nemški ovčar, škotski ovčar, briard, border collie, bradati škotski ovčar, samojed, avstralski ovčar, bernski plančar, husky, setr, beli švicarski ovčar, aljaški malamut idr.

Ti psi imajo imajo daljšo dlako in podlanko, zato zahtevajo redno in pogosto popolno nego. Dlaka psov s podlanko se hitro vozla in postane neprijetnega vonja, zanemarjanje redne nege pa lahko pripelje tudi do večjih zdravstvenih težav, kot so vnetja, srbečica idr.

1. Multi Brush ali Slicker Brush krtača z žičnatimi iglicami - rdeno krtačenje

Pri krtačah lahko izbirate med klasičnimi Slicker Brush krtačami ali sodobnimi Multi Brush krtačami. Obe vrsti ob redni uporabi lepo prezračita pasji kožuh ter preprečita sprijemanje in vozlanje dlake. Prednost Multi Brush krtače je v tem, da ima upogljivo površino, zato lažje skrtačimo tudi težko dostopne dele telesa. Obenem so iglice nekoliko daljše in dosežejo tudi dlako povsem ob koži. Multi Brush krtača ima grobo in fino stran. Groba je primerne za krtačenje goste in sprijete dlake, fina pa za krtačenje bolj občutljivih delov psa, kot so glava, trebušni in intimni predel. Multi Brush in Slicker Brush krtači uspešno odstranjujeta odpadajočo dlako in podlanko. Če se odločite za nakup Slicker Brush krtače, vam svetujemo, da izberete eno od GogiPet® krtač, ki so edine Slicker Brush krtače z mehko blazinico in nekoliko gibljivo delovno površino. Krtečenje naj poteka sistematično tako, da dlako med krtačenjem privzdigujete in krtačite v smeri rasti dlake. Tak postopek krtačenje je primeren enkrat tedensko, klasično krtačenje brez privzdigovanja dlake pa je primerno za vsak dan.

2. Klasični glavniki - redno česanje dlake

Pri izbiri klasičnega glavnika za česanje psa z podlanko bodite pozorni na gostoto dlake. Gostejša kot je dlaka, redkejše naj bodo konice. Priporočamo predvsem uporabo glavnika z dvojno dolžino konic ali glavnika z daljšimi, redkejšimi konicami, s katerim boste dosegli vso dlako, tudi tisto povsem ob koži. Glavnika sta posebej oblikovana za pse z podlanko. Česanje psa opravite po končanem krtačenju, v smeri rasti dlake. Z glavniki preverite ali je bilo krtačenje dovolj temeljito. Če se glavnik zatika v posamezne dele sprijete ali zvozlane dlake, ta del poškropite z balzamom v pršilu, ponovno skrtačite in počesite. Česanje dlake z glavniki naj poteka samo v smeri rasti dlake.

3. Glavniki z vrtljivimi konicami - za občutljive pse

Da bi preprečili nepotrebno cukanje in zapletanje glavnika v dlako, lahko za česanje uporabite tudi glavnik z vrtljivimi konicami. Drugače kot pri klasičnem glavniku bo ta lepo drsel skozi dlako, kljub temu pa bomo ob česanju pod roko začutili posamezne vozle, ki jih lahko med krtačenjem s konico glavnika razvozlate in nato česanje ponovite. Priporočamo, da izbirate med enorednimi glavniki, ki imajo konice daljše od 2 cm. Glavnik z vrtljivimi zobmi je primeren tudi za navajanje mladičkov na česanje.

4. Coat King in Coat Master - pripomoček za odstranjevanje poddlanke

Nepogrešljiv del opreme za nego psov s podlanko so tudi pripomočki za odstranjevanje podlanke. Vsakodnevno boste podlanko odstranjevali s krtačami in glavniki, občasno pa bo potrebno podlanko odstraniti tudi bolj temeljito. Pri tem imaste na voljo različne gostote in velikosti Coat Kingov in Coat Mastrov. Osnovna razlika je v tem, da so Coat Kingi ostri in zato lažje drsijo skozi dlako, kar pomeni, da pred uporabo ni potrebno dlako skrtačiti, a lahko porežejo in poškodujejo zgornjo dlako. Coat Mastri niso ostri in pri delu zajamejo samo podlanko, je pa potrebno pred odstranjevanjem podlanke kožuh psa dobro skrtačiti in dlako počesati v smeri rasti dlake. Če želite svojega psa imeti res lepo negovanega in lepega videza, vam priporočamo, da si vzamete nekaj več časa in uporabite Coat Mster, če pa pa želite delo opraviti hitreje, so bolj primerni Coat Kingi. Ne glede na to, ali boste podlanko odstranjevali z Coat Kingom ali Coat Mastrom, naj potegi potekajo sistematično in samo v smeri rasti dlake. Bolj kot je dlaka gosta, redkejša naj bodo rezila na pripomočku. Kako pogosto odstranjujemo poddlanko, je odvisno od gostote dlake in poddlanke, vsekakor pa je ne odstranjujemoveč kot enkrat mesečno.

5. Pripomočki za razvozlavanje

Dolga dlaka psov, še posebej tistih z podlanko, je nagnjena k vozlanju in sprijemanju. Ob rednem in temeljitem krtačenju se dlaka ne bo vozlala, če pa naletite na posamezne vozle in sprijete dele dlake, je primerno uporabiti ustrezne pripomočke. Pripomočki za razvozlavanje so ostri, zato bodite pozorni, da pri razvozlavanju psa ne poškodujete. Če gre za posamezne vozle, je smotrno vozel prijeti med prste ter ga z rezilom prerezati na manjše dele in skrtačiti. Za razvozlavanje večjih sprijetih delov priporočamo uporabo Mat Breakerjev. Z rezili  Mat Breakerja se premikajte v smeri rasti dlake in postopno razvozlajte sprijete dele. Po končanem delu je potrebo razvozlano dlako skrtačiti.

Dolga svilnata dlaka

Za pasme, kot so maltežan, lhasa apso, yorkshirski terier, afganistanski hrt, idr.

Psi z dolgo in svilnoato dlako, ki nimajo podlanke, zahtevajo poleg redne nege tudi striženje dlake. Če striženja niste vešči, priporočamo, da to delo prepustite profesionalnemu negovalcu psov in pasjemu frizerju - groomerju, če pa ste vešči v ročnih spretnosti, se v striženju lahko preizkusite tudi sami. Pred tem je smotrno, da nekajkrat pri delu opazujete frizerja in da ste pri delu postopni in potrpežljivi.

1. Pin Brush krtača - vsakodnevno krtačenje dlake

Za vsakodnevno krtačenje dolge, svilnate dlake priporočamo Pin Brush krtačo, ki bo kožuh psa lepo prezračila in preprečila sprijemanje dlake. Izvirate lahko med Pin Brush krtačami z lesenimi ali plastičnimi ročaji, odvisno od vašega okusa. Pomembno je, da so konice Pin Brush krtače nameščene v zračno blazinico, ki omogoči, da je krtačenje nežno in prijetno. Pri vsakodnevnem krtačenju drsite s krtačo po površini dlake v smeri rasti, pri temeljitem krtačenju enkrat tedensko pa je smotrno dlako privzdigovati tako, da je ta lepo skrtačena vse do kože. Da bi preprečili nastajanje statične elektrike, priporočamo, da pred krtačenjem nanesete na dlako ali krtačo Spray za sijaj dalke ali Silk Care negovalno olje.

2. Glavnik - česanje dlake

Po končanem krtačenju dolge in svilnate dlake je potrebno kožuh psa prečesati z glavnikom, pri čemer preverimo, ali v dlaki niso ostali posamezni vozli ali sprijeti deli dlake. Izbirate lahko med glavniki s fiksnimi ali vrtljivimi konicami. Pri izbiri glavnika je pomembna tudi gostota konic. Bolj kot je dlaka gosta, redkeje naj bodo nasajene konice. Na splošno bi lahko rekli, naj ima glavnik konice daljše od 2 cm. Česanje naj poteka samo v smeri rasti dlake, z nežnimi in počasnimi potegi tako, da psa pri delu ne cukamo. Če niste prepričani, kateri glavnik izbrati, zagotovo ne boste naredili napake, če izberete glavnik z 29 konicami.

3. Krtača s ščetinami - pripomoček za večji sijaj dlake

Priporočamo predvsem krtače s ščetinami divje svinje, ki so primerne za vsakodnevno krtačenje psa. Krtača s ščetinami je zelo mehka in kožuhu psa podari visok sijaj in svež videz. Krtačenje psa naj poteka v smeri rasti dlake, pritisk pri krtačenju pa prilagodite počutju psa. Ta krtača je primerna tako za profesionalno nego psov v salonih za zaključno krtačenje, kot za tiste, ki se pravilne nege psa šele učijo. Uporabite jo lahko na vseh delih telesa, izbirajte pa predvsem med tistimi, ki imajo ščetine daljše od 2 cm.

4. Pripomočki za razvozlavanje

Če se zgodi, da je dolga dlaka psa zvozlana in posameznih vozlov ni mogoče skrtačiti z Pin Brush krtačo, lahko kot alternativo uporabite mehko Slicker Brush krtačo in Splitter – pripomoček, s katerim vozle razdelite na manjše dele in jih nato skrtačite brez nepotrebnega cukanja. Ko delate z rezilom - splitterjem naj potegi potekajo samo v smeri rasti dlake teko, da posamezne vozle prerežete po dolžini.

5. Škarje - za odstranjevanje dlake med blazinicami, očmi in na intimnih predelih

Osnovna nega dolgodlakih psov zajema tudi redno odstranjevanje in krajšanje dlake med blazinicami in na intimnih predelih (alternativno med očmi). Pri tem lahko namesto manjšega brivnika uporabite za to posebej oblikovane škarje. Pri krajšanju dlake bodite pozorni, da psa ne poškodujete. Z krajšanje dlake med očmi priporočamo predvsem škarje z zaokroženo konico, ki preprečijo morebitne poškodbe oči.

Skodrana dlaka

Za pasme psov kot so pudli, bischon frise, portugalski vodni pes, lagotto romanolo idr.

Skodrana dlaka psov zahteva tako kot dolga dlaka veliko rednega česanja in nege, poleg tega pa redno striženje in oblikovanje. Večina lastnikov teh psov striženje prepusti profesionalnim frizerjem in negovalcem psov - groomerjem, če pa ste vešči ročnih spretnosti, se v striženju z strižniki in škarjemi lahko preizkusite tudi sami. Pred tem je smotrno, da nekajkrat pri delu opazujete frizerja in da ste pri delu postopni in potrpežljivi.

1. Pin Brush krtača - vsakodnevno krtačenje dlake

Za vsakodnevno krtačenje in odstranjevanje umazanije iz kodraste dlake priporočamo Pin Brush krtačo, ki bo kožuh psa lepo prezračila in preprečila sprijemanje dlake. Izvirate lahko med Pin Brush krtačami z lesenimi ali plastičnimi ročaji, odvisno od vašega okusa. Pomembno je, da so konice Pin Brush krtače nameščene v zračno blazinico, ki omogoči, da je krtačenje nežno in prijetno. Pri vsakodnevnem krtačenju drsite s krtačo po površini dlake, v smeri rasti dlake.

2. Multi Brush ali Slicker Brush krtača z žičnatimi iglicami - redno krtačenje

Pri izbiri krtače lahko izbirate med klasičnimi Slicker Brush krtačami ali sodobnimi Multi Brush krtačami. Obe krtači ob redni uporabi lepo prezračita kožuh psa, odstranita umazanijo, preprečita sprijemanje in vozlanje dlake in jo lepo raztegneta tako, da je primerna za striženje. Prednost Multi Brush krtače je v tem, da ima upogljivo površino, zato lažje skrtačimo tudi težko dostopne dele telesa. Obenem so iglice nekoliko daljše in dosežejo tudi dlako povsem ob koži. Multi Brush krtača ima grobo in fino stran. Groba je primerne za krtačenje goste in sprijete dlake, fina pa za krtačenje bolj občutljivih delov psa, kot so glava, trebušni predel in intimni deli. Če se odločite za Slicker Brush krtače, priporočamo, da izberete eno izmerete GogiPet® krtač, ki so edine Slicker Brush krtače z mehko blazinico in nekoliko gibljivo delovno površino. Krtečenje naj poteka sistematično tako, da dlako med krtačenjem privzdigujete in krtačite v smeri rasti dlake. Tak postopek krtačenje je primeren enkrat tedensko, klasično krtačenje brez privzdigovanja dlake pa je primerno za vsak dan. Krtačenje dlake je nujno vsaj enkrat tedensko.

3. Glavniki - česanje po krtačenju

Po končanem krtačenju je smotrno dlako psa prečesati. Pri tem uporabite glavnik z redko nasajenimi konicami, ker je dlaka gosta in valovita. Priporčamo uporabo glavnika z 16 konicami. Česanje naj poteka od vratu proti repu, sistematično in samo v smeri rasti dlake. Če med česanjem naletite na posamezne sprijete dele dlake, je treba te dele ponovno skrtačiti in počesati. Uporaba pripomočkov za razvozlavanje pri teh pasmah običajno ni potrebna.

4. Škarje - higiensko striženje in oblikovanje dlake

Pri negi kodraste dlake boste potrebovali škarje za krjšanje dlake med očmi, med blazinicami in na intimnih predelih. Za higiensko striženje ne boste potrebovali posebnih spretnosti, pozorni pa morate biti, da pri striženju ne zarežete v kožo. Če imaste nekoliko več ročnih spretnosti in potrpežljivega psa, pa se lahko strižete in oblikujete dlake na telesu in glavi. Pri striženju boste potrebovali ravne škarje za oblikovanje telesa, ukrivljne škarje za oblikovanje glave in tačk ter efilirke - škarje za odpravljanje napak po striženju. V kolekciji GogiPet boste našli tudi poceni škarje za ljubiteljsko striženje psov.

5. Strojčki za striženje - strižniki za ljubitelsko striženje dlake

Krajšanje dlake psov z strojčki za striženje je lažje od striženja z škarjami in zahteva manj ročnih spretnosti, kljub temu pa previdnost pri striženju ni odveč. Strojčki, ki jih najdete na trgu, so različnih moči, kakovosti in različnih cen. Če ste se odločili, da boste svojega psa strigli sami, lahko v naši ponudbi najdete različne strojčke za ljubiteljsko in profesionalno striženje. Za ljubiteljsko striženje doma priporočamo, da izbirate med strojčki za striženje psov iz kolekcije GogiPet in Optimum, za profesionalno delo v salonu pa med strojčki  Heiniger in Aesculap. Pred striženjem is preberete navodila za striženje, poglejte nekaj video posnetkov in večkrat pri striženju opazujte negovalca psov in pasjega frizerja. Pri striženju upoštevajte, da mora biti pes pred striženjen okopan, posušen in dobro skrtačen, sicer se lahko zgodi, da se bodo rezila zatikala v posamezne vozle. Striženje psa naj poteka samo v smeri rasti dlake, dolžina pa je odvisna od uporabljenega nastavka za striženje in vaše želje.

Ne glede na to, ali boste svojega psa v celoti ali samo delno negovali sami, je pomembno, da izberete pravilne pripomočke. Upamo, da smo vam z zgornjimi napotki ponudili dovolj osnovnih informacij, ki jih lahko nadgradite z branjem tekstov v posameznih kategorijah in v pripomočkih.

Pripomočki za nego psov, ki jih priporočajo profesionalni negovalci psov in pasji frizerji - groomerji.

Izdelki 1 do 16 od 172 skupaj

Set Descending Direction
na stran

Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Izdelki 1 do 16 od 172 skupaj

Set Descending Direction
na stran

Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5