Nega in oblikovanje pudlov
Šifra
go-slo-pudel
Knjižica v kateri avtor z besedo in sliko predstavi osnovne postopke nege in oblikovanja, uporabo opreme in kozmetike je namenjena privatni in profesionalni negi pudlov.
Razpoložljivost
Na zalogi
Rok dostave
2 - 3 delovne dni po prejetem plačilu.
Redna Cena 14,83 €
z 9.5% DDV, brez stroškov dostave

Pudel

Tehnični podatki o knjižici:
- zapiski o negi pasme
- mehke platnice v barvni tehniki
- teksti in slike v črno beli tehniki
- A5 format

Vtis o knjigi o negi in striženju pudlov

Knjiga je delovni pripomoček, kjer avtor z besedo in sliko nazorno predstavi preproste postopke nege in striženja pudlov. Tako lahko zdaj vsak lastnik sam uspešno neguje svojega hišnega ljubljenčka, prav tako pa lahko nego psa popolnoma samostojno in uspešno opravi tudi pasji frizer-začetnik z uspešno opravljenim tečajem na Dunajski šoli nege in striženja psov in pridobljenim potrdilom. Poleg postopkov nege in striženja avtor predstavi tudi negovalne pripomočke in kozmetiko, njihovo uporabo in vpliv na kožuh psa. Postopki in oprema, opisani v knjigi, so preverjeni v priznanih salonih za nego in striženje psov v Sloveniji, Avstriji, Nemčiji, Švici in drugje, pri svojem delu pa jih uporabljajo poklicni negovalci psov in pasji frizerji.

Team Dunajske šole nege in striženja psov, Dunaj

Podatki o avtorju knjige o negi in striženju pudlov

Gorazd Čmrlec, rojen leta 1970 v Ljubljani, se z nego in striženjem psov ukvarja zadnjih 10 let. Vsakodnevno opravi šest do deset striženj, kar skupaj na leto pomeni več kot 1500 striženj, v času svojega celotnega delovanja pa več kot 10.000 striženj. S strokovnim poučevanjem novih pasjih frizerjev se ukvarja zadnjih pet let, pri čemer je uspešno izobrazil že več kot 350 novih pasjih frizerjev, od katerih jih več kot 90 odstotkov še danes uspešno opravlja svoj poklic negovalcev psov. Do zdaj so pri njemu tečaj opravljali tečajniki iz Slovenije, Avstrije, Nemčije, Švice, Argentine, Kanade, Romunije, Poljske, Južne Afrike, Egipta, Libanona, Mongolije, Rusije. Tečaji, ki jih izvaja, so certificirani tudi s strani podjetja Aesculap, priporočajo pa jih tudi priznani negovalci psov in pasji frizerji, vzreditelji in proizvajalci profesionalne opreme za nego in striženje psov. Poleg tega so njegovi tečaji eni izmed redkih na svetu, ki tečajnikom nudijo strokovno literaturo za učenje tega poklica v dveh jezikih.

In njegove stranke?

Večina kužkov, ki jih neguje v salonu na Dunaju, prihaja iz Avstrije, salon pa so obiskali tudi že kužki iz Nemčije, Švice, Belorusije, Slovenije, Luksemburga in drugih držav, med katerimi so nekateri samo za pot potrebovali tudi več kot 12 ur.

Svoje delo opravlja z velikim veseljem, nalezljivim navdušenjem, vnemo in neizmerno ljubeznijo do živali, poučevanje novih, navdušenih negovalcev in pasjih frizerjev pa mu predstavlja izziv, saj ob vsakem od njih odkriva nove, individualne pristope k striženju in oblikovanju psov.

Njegova prva skripta, namenjena tečajnikom, je nastala leta 2007, iz nje pa se je leta 2010 razvila prva slovenska knjiga Gogi's Grooming Book Nega in striženje psov, ki je bila leta 2011 prevedena v nemški jezik. Obe sta bili tako veliki prodajni uspešnici, da se je avtor letos z izdajo prve zbirke knjig po posameznih pasmah odločil svoje znanje deliti s širšim občinstvom – lastniki psov in vzreditelji.

Avtor celotne nove zbirke knjig bo tako tudi v prihodnje pridno zbiral in urejal svoje zapiske tudi za druge pasme psov, zato lahko pričakujemo, da nas bo v prihodnosti razveselil z dodatnimi izdajami knjig ter s tem dopolnjeno zbirko knjig o negi psov.

Peter schneider Onlinezoo e.u

Kazalo iz knjige o negi in striženj pudlov

1. Uvod 2

2. Oprema za nego 2

3. Negovalna kozmetika 8

4. Česanje in krtačenje 11

5. Kopanje 14

6. Sušenje 15

7. Razvozlavanje močno sprijete in zavozlane dlake 17

8. Krajšanje in brušenje krempljev 19

9. Nega blazinic in smrčka 20

10. Praznjenje obzadnjičnih vrečk 21

11. Nega ušes 21

12. Nega zob in dlesni 22

13. Nega predelov okrog oči 22

14. Striženje s strojčkom 23

15. Striženje s škarjami 24

16. Oblikovanje trupa 25

17. Oblikovanje nog in šap 27

18. Oblikovanje glave 30

19. Oblikovanje ušes 34

20. Oblikovanje repa 35

21. Zaključek 37

Zaključna beseda avtorja
Nega kužkov, tako ljubiteljska kot tudi profesionalna, je zahteven postopek, ki bo terjal dovolj potrpljenja in medsebojnega zaupanja, a obenem bo ustvarjal tudi veliko veselja pri delu. Vaše ustvarjalno delo bo vsakodnevno na očeh drugih, zato si za nego vzemite dovolj časa in opravljajte le tiste postopke, v katere ste prepričani, druge pa raje zaupajte profesionalnim frizerjem in negovalcem psov. Strizite in odstranjujte raje manj kot preveč dlake, ker boste lahko le tako popravljali napake, pri oblikovanju in izbiri frizur pa se osredotočite na telesno konstitucijo svojega hišnega ljubljenčka in njegov značaj. Samo tako oblikovan in negovan kuža, katerega videz je prilagojen njegovim telesnim značilnostim in značaju, bo lahko lep in zdrav ter se počutil dobro.

Clipi, ki sem jih opisal v pričujočem besedilu, predstavljajo osnove, iz katerih boste lahko brez težav oblikovali svoje različice teh clipov. Bodite ustvarjalni in sami poiščite popolno frizuro za svojega kužka, tako, ki bo oba osrečevala.

Obilo veselja pri negi in striženju kužkov vam želim,

Gorazd Čmrlec
Ste ponosni lastnik salona za nego psov ali trgovine za male živali? Prijavite se v sistem poslovnih partnerjev in si zagotovite dodatne ugodnosti.

Registracija za poslovne partnerje.
Napišite Recenzijo
Samo registrirani uporabniki lahko pišejo mnenja. Prosimo prijavite se ali ustvarite uporabniški račun.