Čiščenje zob in oči psov

Oprema za nego ušes, zob in dlesni ter predelov okoli oči za pse in mačke

Nega ušes, zob in dlesni ter predelov okoli oči pri psu je izrednega pomena, saj z redno in dosledno nego preprečimo vnetja. Samo redno in pravilno negovan pes je lepega videza in ostaja zdrav. V kolekciji izdelkov za nego ušes, zob in dlesni ter predelov okoli oči za pse in mačke, najdete emulzije za čiščenje ušes in predelov okoli oči, emulzije za čiščenje zob, ščetke, priboljške ter igrače za nego zob in dlesni.

Nega ušes psov vključuje: redne skrbne preglede ušes ter odstranjevanje nečistoč in ušesnega masla z uporabo pripravkov za čiščenje uhljev in koščka bombažne vatke. Uporaba vatiranih paličic, ki so namenjene ljudem, ni priporočljiva, saj z njimi lahko ob nepravilni uporabi potisnete ušesno maslo in prašne delce še globlje v sluhovod s tem pa povzročite vnetje. Ob nepravilnem premiku glave lahko pride tudi do mehaničnih poškodb ušesnega kanala.

Nega zob pri psih je izrednega pomena, če želimo, da bo naš pes negovan in zdrav. Z redno nego zob in dlesni, kot je redno čiščenje z zobno ščetko, emulzijo za nego zob, ustrezno uporabo igrač in priboljškov za čiščenje zob, preprečimo zdravstvene težave, izognemo pa se tudi nepotrebni anesteziji pri odstranjevanju zobnega kamna. POZOR! Uporaba človeških zobnih krem in ščetk je za psa škodljiva.

Nega predelov okoli oči pri psih je izrednega pomena, ne glede na to, ali gre za dolgodlakega ali kratkodlakega psa. Osnovna nega oči zajema vsakodnevno čiščenje predelov okoli oči z ustrezno emulzijo in bombažno krpico, pri čemer odstranimo izcedke, s tem pa preprečimo tudi porjavelost dlake in kože. Zdrave oči psa so vlažne in bistre. Če opazite kakršne koli spremembe, kot so pordelost oči, oteklost, mežikanje, motnost oči, pretirano solzenje ali pa preobčutljivost na svetlobo, takoj poiščite pomoč in nasvet veterinarja. Nestrokovna uporaba doma pripravljenih ali v trgovinah kupljenih izdelkov je lahko nevarna in lahko povzroči še večje poškodbe oči.

Oprema za nego ušes, zob in dlesni ter predelov okoli oči pri psih bo zagotovila zdrav in lep videz vašega psa ali mačke.

 

 

 

Postavke 1-24 113

Nastavite Smer Padajoče
na strani
 1. GogiPet losjon za nego oči Bubbles & Nature
  Redna Cena 19,00 € Posebna Cena 11,13 € Najnižja cena že od 7,81 €
  z 22% DDV, brez stroškov dostave
  74,20 € / 1 l
 2. Naravni priboljški za nego zob in dlesni - okus sadja
  Redna Cena 7,12 € Posebna Cena 5,32 €
  z 9.5% DDV, brez stroškov dostave
  56,00 € / 1 kg

Postavke 1-24 113

Nastavite Smer Padajoče
na strani