Priprava in doziranje šamponov za kopanje psov


Kako pravilno uporabljati šampone za kopanje psov?

Šamponi, balzami in maske za pse in mačke Bubbles and Nature so zelo koncentrirani, zato jih pred nanosom razredčite z vodo, v razmerju 1:10. Za bolj enakomerni nanos priporočamo, da šampone nanašate na kožuh psa ali mačke s pršilko.

Kako pravilno kopati psa?

Trditev, da psa ne smemo kopati ali pa da ga kopamo le enkrat na leto, danes zagotovo ne drži več. Če uporabljamo kakovostne šampone, ni nobenega razloga, da psa ne bi kopali vsaj enkrat na mesec. Za pogosto kopanje priporočamo Univerzalni šampon.


Potek kopanja

Najprej izberemo ustrezen šampon, glede na vrsto ter kakovost dlake in kože. Pripravimo ustrezno temperaturo vode, približno 37 stopinj Celzija in psu zmočimo tačke. Nadaljujemo po trupu, repu ter končamo na glavi. Grobo umazanijo skušamo sprati že s samo vodo.

Prvo šamponiranje: Razredčen šampon damo v pršilko in nanesemo najprej na trup, nadaljujemo na repu in glavi ter končamo na tačkah. Pri zelo umazani dlaki je priporočljivo uporabiti gumijasto krtačo (pri kratki dlaki) ali Pin Brush (pri dolgi dlaki), saj bomo šampon s krtačo lažje nanesli do kože. Pazimo, da dolge dlake ne mečkamo, da ne naredimo novih vozlov. Sledi prvo izpiranje šampona, s katerim odstranimo večino umazanije. Najprej izperemo šampon z glave, nadaljujemo preko trupa in repa ter končamo z izpiranjem tačk. Drugo šamponiranje poteka po enakem zaporedju kot prvo. Posebno pozornost pa tokrat posvetimo tačkam, ušesom in predelu okoli gobčka. Pri tem pazimo, da nam šampon ne zaide v oči, ušesa in nos. Zadnje izpiranje šampona mora biti posebej temeljito.
Po končanem kopanju nanesemo na dlako in kožo ustrezen balzam, pustimo učinkovati nekaj minut in speremo. Pri zelo zavozlani in sprijeti dlaki se uporabi balzama ne bomo mogli izogniti. Priporočamo, da psa, ki smo mu nanesli negovalni balzam, zavijemo za 5 minut v brisačo. Balzam nato speremo in dlako nežno skrtačimo vse do kože. Zmotno je prepričanje, da pri kratki, žimasti dlaki ne uporabljamo balzamov. Treba je izbrati le pravo kombinacijo šampona in balzama.

Odmerjanje šamponov za pse GogiPet Bubbles & Nature

Zdravilni šamponi in šamponi za občutljive pse:

Bubbles & Nature šampon za občutljivo kožo in dlako
Bubbles & Nature Hypoallergen šampon
Bubbles & Nature TeaTree šampon
Bubbles & Nature šampon za mladičke

Zakaj izbrati negovalni šampon Bubbles & Nature?

Predvsem zato, ker so šamponi in balzami Bubbles & Nature izdelani na osnovi dolgoletnih izkušenj, ker vsebujejo naravne sestavine, ki dlako in kožo negujejo, prehranijo od korena do konic in jima vračajo naravno vlažnost.

Naši negovalci psov in pasji frizerji za nanašanje šamponov uporabljajo plastenke s pršilko, ki omogočijo bolj enakomeren nanos šamponov in balzamov Bubbles & Nature.

>>>Nazaj na izdelke za nego psov<<<

Zagotovilo najboljše cene Onlinezoo
Zajamčena najnižja cena
Dostava po Evropi
Gratis dostava pri nakupu nad 149 €*
Varnost s šifriranjem SSL
Varno nakupovanje