Coat Kingi, strgala in grabljice za odstranjevanje dlake in podlanke

Pripomočki za odstranjevanje podlanke in dlake

Redno izčesavanje in odstranjevanje podlanke je poglavitnega pomena za zdrav in lep videz psa s podlanko. Z rednim krtačenjem in česanjem odstranimo del že odpadajoče podlanke, vendar večji del ostane v kožuhu. Neodstranjena, nečesana in pregosta podlanka lahko pripelje do številnih vnetij ali poškodb kože, Tak kožuh je tudi neprijetnega vonja in brez sijaja dlake. V nadaljevanju vam dajemo nekaj osnovnih informacij, ki vam bodo pomagale pri pravilni izbiri pripomočkov za odstranjevanje podlanke.

Vrste pripomočkov za odstranjevanje podlanke in dlake

Grabljice ali čohala - za podlanko pri dolgi dlaki psov

Nekatere vrste dolgodlakih psov imajo poleg krovne dlake tudi podlanko. Za odstranitev podlanke pri dolgi dlaki je smiselno uporabiti tako imenovane grabljice, ki nimajo ostrih konic in ne bodo poškodovale krovne dlake. Uporaba Coat Kingov lahko poškoduje in poreže krovno dlako, kar privede do trajnih poškodb kožuha in ne lepega videza psa. Grabljice so izdelane s plastičnimi in lesenimi ročaji. Pri izbiri bodite pozorni na gostoto konic. Gostoto konic pri grabljicah boste izbirali glede na gostoto dlake in podlanke. Bolj kot je dlaka gosta, redkejše naj bodo konice na grabljicah in obratno. Redkejša je dlaka, gostejše naj bodo konice na grabljicah. Smiselna je uporaba dvorednih grabljic, saj poleg tega, da odstranijo podlanko, lepo počešejo krovno dlako. Pri zelo občutljivih psih lahko uporabite grabljice z vrtljivimi konicami, ki pa bodo odstranile manj podlanke, saj bo le ta zdrsnila skozi konice. Grabljice in čohala so primerna za pse z dolgo dlako kot so Bradati škotski ovčar, Coton de Tulear, Briard, Border Collie, Avstralski ovčar, Setr in drugi.

Coat Kingi in Coat Mastri - za podlanko pri srednje dolgi dlaki

Pri srednje dolgi dlaki je podlanko smiselno odstranjevati s Coat Kingi in Coat Mastri. Razlika med obema je predvsem v tem, da so Coat Kingi ostri in lahko poškodujejo krovno dlako, a lažje drsijo skozi podlanko tudi, če je ta gosta in prej ni prečesana. Coat Masti niso ostri, zato ne morejo poškodovati krovne dlake. To je pomembno predvsem pri psih, ki se trimajo, saj je trimanje porezane dlake veliko težje. Če si želite delo čim bolj olajšati, vam svetujemo naslednje: Če ima pes zelo gosto dlako, izbirajte med Coat Kingi, če pa želite imeti res lepo negovanega psa in ohraniti krovno dlako nepoškodovano, pa izbirajte med Coat Mastri. Pri slednjem morate dlako in podlanko prej dobro prečesati. Med Coat Kingi in Cost Mastri lahko izbirate med različnimi velikostmi in gostotami rezil. Če niste prepričani katerega izbrati, vam priporočamo, da za prvi nakup izberete enega izmed dvostranskih Coat Mastrov, ki imajo redko ali srednjo gostoto rezil. Coat Kingi in Coat mastri so primerni predvsem za sledeče in njim podobne pasme: Beli višvski terier, Cairin terier, Parson Russel terier, Šnavcer, Fox terier, Airdel terier, Zlati prinašalec, Nemški ovčar, Border Collie, Samojed, Bernski plančar, Husky, Beli švicarski ovčar, Aljaški malamut in drugi.

Fuminatorji in Eliminatorji - za podlanko pri kratki dlaki

Tudi nekatere pasme kratkodlakih psov imajo podlanko. Tudi pri teh pasmah jo je treba odstranjevati, zato, da prezračimo kožuh in preprečimo nastanek kožnih obolenj. Pri kratki dlaki (do 2 cm dolžine) priporočamo uporabo Eliminatorjev ali Furminatorjev. Z njimi uspešno odstranimo večino podlanke in manjši del odpadajoče dlake. Ko izbirate Eliminator ali Furminator bodite pozorni predvsem na širino pripomočka. Preširoka delovna površina onemogoči dostop do težje dostopnih delov telesa in oteži delo. Za pse majhne rasti izbirajte med Eliminatorji in Furminatorji širine do 12 cm.

Kako pravilno odstraniti podlanko?

Za odstranjevanje podlanke lahko uporabite grabljice, Coat Kinge, Coat Mastre, Furminatorje in Eliminatorje. Kateri pripomoček uporabite, je odvisno od dolžine dlake. Pri izbiri pripomočka bodite pozorni na gostoto konic in rezil. Načeloma velja, da bolj kot je dlaka gosta, redkejše naj bodo konice ali rezila na pripomočku, zato, da ta ne bo cukal in bil neprijeten za psa. Potegi naj bodo ritmični in srednje dolgi tako, da bo pes delo čutil kot božanje ali masažo. Delo naj poteka strogo v smeri rasti dlake! Če je treba, dalko prej počešite v smeri rasti dlake, zato, da pri odstranjevanju podlanke ne bi poškodovali krovne dlake. Ne pritiskajte preveč! Če opazite, da pes postane nemiren, zmanjšajte pritisk na telo. Če se pojavijo spremembe na koži, kot so rdeče črte ali madeži, takoj prekinite z delom!

Pripomočki za odstranjevanje podlanke - grabljice, Coat King, Coat Mastre, Furminator, Eliminator

Zagotovilo najboljše cene Onlinezoo
Zajamčena najnižja cena
Dostava po Evropi
Gratis dostava pri nakupu nad 149 €*
Varnost s šifriranjem SSL
Varno nakupovanje